ODISE udhëtari me Qeleshe ose Plis

ODISE udhëtari me Qeleshe ose Plis Mozaiku i parë, ndodhet në Muzeun Bardo të Tunizis. Ajo i përket Shekullit II pas Krishtit.. Këtu, Odiseu dhe njerëzit e tij rezistojë thirrjes së Sirenave; Odise udhëtari është i lidhur në direk dhe…

Dodona pellazgjike ne Tomor

Mali i Tomorit ndodhet në Berat, dhe atje ai ngrihet prej miliona vitesh, shumë kohë se përpara të shkruhej vetë historia njerëzore. Bedoja, siç duket i referohet vetëm kronologjisë së arkeologëve grekë, e cila si fakt, për hatër të së vërtetës, qëndron jo për Dodonën, por për Orakullin e Janinës.