Thesari i Hollmit…

Thesari  Hollmit.Nën këmbë ,aty ku të gjithë shkelim çdo ditë, ku kalojmë, ku ikim e vijmë pa kuptuar, Shqipëria fsheh ende vlera të jashtëzakonshme të identitetit të saj. Janë zona të tëra që heshtin pa mundur të flasin me vlerat…

ODISE udhëtari me Qeleshe ose Plis

ODISE udhëtari me Qeleshe ose Plis Mozaiku i parë, ndodhet në Muzeun Bardo të Tunizis. Ajo i përket Shekullit II pas Krishtit.. Këtu, Odiseu dhe njerëzit e tij rezistojë thirrjes së Sirenave; Odise udhëtari është i lidhur në direk dhe…

Gjeli simbol universal Diellor

Gjeli  është një simbol universal  diellor për shkak se e kënduara e tij lajmëron ardhjen e agimit. Në Indi, është atributi i Skandha-së, personifikimi i energjisë diellore. Në  Japoni, këndimi i tij, i shoqëruar me këngët e perëndive, joshi Amaterasu-në,…