Hungaria, ndihmon me 160 milionë euro bashkëkombasit në Vojvodinë , kurse Tirana dhe Prishtina një qindë mijë euro ndihmuan Preshevën!

refik-hasani

 

 

 

 

 

 

Shkruan : Refik HASANI Krahina e Hungarezëve të Vojvodinës ndihmohet nga shteti amë Hungaria me vlerë 50 miliardë Forinta të shprehura në 160 milionë euro Hungaria për bashkëkombasit e vetë ka parapar edhe projekte e programe afagjata dhe afatshkurtëra si në arsim , në bujqësi e sektor tjerë për ruajtjen e trashigimisë së Hungarezëve në Vojvodinë si një Krahin Serbisë . Kurse Serbia me miliona euro ndihmon Serbët në Kosovë duke i financuar administratën publike , arsimin , shëndetësin , kulturën, infrastrukturën dhe struktura të policisë , ushtrisë dhe segmente tjera të sigurisë që çdo muaj marrin pagat mujore . A thua sa mjete shpenzon Serbia për Serbët në Kosovë , sa mjete shpenzon Serbia për Serbët Bosnjë e Hercegovinës etj . Kurse shumë lehtë e kemi të njohur që Republika e Shqipërisë dhe Republika e Kosovës sa mjete kan investuar për Shqiptarët në Medvegjë , Bujanoc dhe Preshevë që ndihmoi dhe jan ndar një shumë prej një qindë mijë euro e disa qindra Abetare . *** Nëse do të bëhej ndonjë rangim se sa mjete shpenzojn shtetet amë për bashkëkombasit e tyre , paraprakisht e marrim guximin të themi që Shqipëria dhe Republika e Kosovës kan më së paku apo do të jen të fundit në këtë ranglistë për nga ndarja e mjeteve për kokë banorë për bashkëkombasit që jetojn jashta kufijve administrativ . 6 Janar 2016

Komento rreth shkrimit