Fillet e Luftës speciale islamike të Serbisë, kundër ZOP-së së UÇPMB-së!

Fillet e Luftës speciale islamike të Serbisë, kundër ZOP-së së UÇPMB-së!
Kisha lexuar Historinë Kombëtare Shqipëtare, që në shkollë fillore, sepse nuk më mjaftonin vetëm gojdhanat që na tregonin mbi heroizmat dhe luftërat tona për Liri. Kisha lexuar me vëmendje të veçantë, raportet, ndikimet, implikimet dhe instrumentalizimet e feve islame dhe ortodokse, në asimilimin dhe zhdukjen e Kombit Shqipëtar. Natyrisht kisha studiuar më në detaje, elaboratet shoveniste si Naçertaninë, Megali Idenë, ligjet dhe projektet e ministrave të jashtë rus, prej të cilëve pastaj i përpunuan edhe më shumë edhe nga burrështetasit, Akademitë e Shkencave dhe Kishat Ortodokse sllave dhe greke. Po ashtu Luftën speciale islamike të Serbisë në shpërnguljet masive të Shqipëtarëve të Sanxhakut të Nishit nga 1878 e këndëj, pastaj Marrëveshjet Jugosllavo-greko-turke, ku në çdo rast përdorën islamin dhe ortodoksizmin kundër Kombit-Atdheut tonë! 

Derisa vazhdimisht Autoritetet e Serbisë, tentonin, propagandonin, infiltronin agjent të tyre, dirigjonin terrorist islamik, që të angazhoheshin në Lëvizjet dhe Luftërat për Çlirim të Shqipëtarëve, me qëllim që pastaj para Aleatëve tonë perëndimorë( sidomos SHBA-së), t’na paraqisnin Shqipëtarëve si terrorist islamik, e njëkohësisht të riorientonin Kombin tonë drejtë Lindjes( siç na e kishin orientuar gjatë viteve 1877-1990) të njejtën e bënë edhe në Luginë të Preshevës.

Fatin kisha që isha nga familje katolike nga Lugina e Preshevës, më saktë sot familja e vetme që publikisht krenohemi që jemi Shqipëtar katolik të Preshevës, që kemi ruajtur Kujtimin për Motin e Madh( Nëntorin e 1443, kur Gjergj Kastrioti, në Rrugën e Tij për kthim, kishte qëndruar në fshatin Rahovicë!). Kjo ka dy anët e medaljes, anën e mirë e ka që më ka bë të mundur të kuptoja sesa shumë Serbisë, i shërbeu islami dhe islamistët( hoxhallarët), e kësaj ane, kurse anën tjetër të medaljes se shkaku i të qenit Shqipëtar katolik i Luginës së Preshevës, nga Serbia dhe nga bashkëpunëtorët e saj, agjentët e saj dhe agjentët islamik të Serbisë jemi përballur me terror dhe akte terroriste të papara!

Me rastin e shpërthimit të Luftës në Luginë të Preshevës, u angazhuam si familje në të! Fatkeqësia ishte që isha 16 vjeç kur jam angazhu si ushtar, në Zonën Operative të Preshevës, në fshatin Bukoc, shkaku i së cilës më pas do kuptoja që shumë gjëra nuk i kam bërë si do duhej: nuk kam ndiku në eprorët tonë dhe në bashkëluftëtarët, gjatë luftimeve; kam lejuar të na iknin ushtarët tonë frikacak; kam lejuar pozicionime të disfavorshme për ne e të favorshme për armikun, duke i dëgju disa urdhëra të komandës tonë; nuk kam reaguar ndaj tradhëtive që kam pa; kam lejuar që t’na komandonin edhe tradhëtarët etj.
Bashkë me mua ishte edhe vëllau i dytë që ishte 15 vjeç, derisa në janar-mars 2001 ishte ushtar edhe vëllau i tretë(14 vjeç), e i cili ishte edhe si civil i armatosur. Personalisht kisha arritur, të isha, si: Pjestarë i Njësisë Speciale për Bukoc; Pjestarë i Njësisë së Brijës( ku ishte vija e frontit kundër forcave serbe); Instruktorë i armëve për Bukoc ; përgjegjës i artilerisë për Bukoc( deri me ardhjen e “Breshërit” të Malishevës së Gjilanit); Komandant i Mitrolozëve të rëndë për Bukoc, etj.
Kisha nuhatur edhe disa forma speciale të Luftës së Serbisë, kundër neve, ato ishin: infiltrimi i spijunëve të Serbisë dhe Lufta speciale islamike e Serbisë kundër Luftës tonë, këta bashkëvepronin mes vete!

Batalioni “Qenan Ibrahimi” të Brigadës 113 “Ibrahim Fejzullahu”, të stacionuar në Bukoc, të komunës së Preshevës, sinjifikohet për bazën më të afërme prej nga UÇPMB, do kalonte për në rrafshin e Luginës-siç ndodhi realisht tradhëtia e hyrjes në Rahovicë. Bukoci, shkaku i pozites gjeografike dhe gjeo-strategjike si dhe lidhjeve rrugore-monopateve, do frekuentohej shumë më shumë nga vullnetarë për luftë, për logjistikë nga Presheva( sidomos Rahovica), por edhe nga njerëzit e Serbisë që bënin luftë speciale kundër neve!

Lufta e Serbisë kundër UÇPMB-së, dhe Kombit-Atdheut tonë, pos veprimeve ushtarake, ishte edhe:

1. Luftë speciale propaganduese;
2. Luftë speciale diverzive; dhe
3. Luftë speciale islamike!
Për fat të keq, strukturat komanduese të UÇPMB-së, ishin tejet naive( madje disa e pranonin në heshtje si gjë normale), e sa për shkollim të rrallët ishin me fakultet, e njejta situatë ishte edhe në Zonën Operative të Preshevës.
Nga shkaku që si unë dhe vëllau, vazhdimisht ishim në terren, na bënte të kishim shumë më shumë informacione të sakta. Kishim identifikuar disa herë flirtimet dhe “donacionet”, e pastaj edhe u veshën si ushtar në UÇPMB, në fshatin Bukoc, dy nipat e Njazi Kishës. Kishim reaguar që në fillim, por struktura komanduese e heshti, madje i vetëquajtur komandant Çeçeni( nga fshati Bukoc), i mori në familjen e tij!

Fillimet e luftës special islamike në terren, u panë më 27.12.2000, me rastin e faljes së namazit të Fitër Bajramit edhe në Bukoc. Në këtë rast kam identifikuar tre elemente:

1. Biseda për vendin ku do faleshin;
2. Ushtarët tonë që denjësisht do faleshin; dhe
3. Hoxha që kreu ritin fetar.
Derisa disa nga ushtarët përgaditeshin për t’a falë namazin( pastroheshin), ne tjerët që nuk e bënim këtë rit, rrinim me organizatorët e këtij rasti. Mes tyre edhe hoxha dhe disa nga ne ushtarët, filluan të flitnin për vendin se ku do faleshin. Faktin që më ka bë të dyshoja që aty, ishte se hoxha shikoi një ledinë, vend ky që shihej nga KFOR-i Amerikan, që ishte i stacionuar në Kodrën e Garës, rreth 1 kilometër vija ajërore!
Asnjë ushtar i yni i vërtetë, nuk ishte entuziast për falje të namazit, madje shumë nga ne talleshim. Ndërsa derisa përcjellja me vëmendje ushtarët tonë, që faleshin me të vërtetë, ata ishin spijunët e Serbisë, frikacakët dhe tradhtarët!
Hoxha ishte diku rreth 25-30 vjeç, i sektit vehabi, kishte ardhur enkas për këtë rit fetar, mes tjerash në predikimin e tij terrorist islamik, lavdëronte xhihadin dhe thoshte:” lum ai që vdes për allah!” – derisa ne ushtarët kishim qëllim Lirinë e Atdheut e jo vdekjen për Allah! Madje çdo ushtar i jonë i vërtetë, thoshte që luftonte për Liri dhe Bashkim Kombëtar, nuk dëgjoja kurrë ndonjë që thoshte që luftonte për allah!

Ky rast ishte fillesa e angazhimit tim, që në terren mos të kishte luftë islamike, por thjesht Luftë të pastër Kombëtare Shqipëtare! Këtë Luftë të fshehtë që bënim kundër Luftës speciale islamike të Serbisë, Serbia e kishte kuptuar, por agjentët islamik të Serbisë, aspak nuk arrinin të na hetonin!
Agjentët islamik të Serbisë që zakonisht kryenin edhe njëkohësisht rolin e tradhtarit dhe spijunit, zëri dhe propaganda e tyre, në fushëbeteja nuk dëgjohej sepse qëndronin pas vijës së parë apo me fillim të gjuajtjeve largoheshin mbrapa për në vende më të sigurta (prej nga na gjuanin pas shpine), e disa të tillë edhe fare nuk afroheshin në pikat frontit.

Në vitet më vonë, duke studiuar dhe gjurmuar fotografitë e rastit, e sidomos edhe të disa fshatrave të tjerë afër Bukocit, duke analizuar vendin e kryerjes së faljes, mënyrën e kryerjes dhe predikimin fetar, u binda plotësisht që “falja e Namazit të Fitër Bajramit, të vitit 2000, në UÇPMB, në Zonën Operative të Preshevës, më saktë në fshatrat Bukoc dhe përskaj Bukocit, ishin të qëllimshme dhe pjesë e Luftës Speciale islamike të Serbisë”!

Derisa Lufta jonë, nuk kishte asnjë ide elementare për ta sfiduar dhe luftuar luftën special islamike të Serbisë, për të luftuar edhe kundër agjentëve islamik të Serbisë, të cilët kishin qëllim që Luftën për Liri( të UÇPMB-së) ta identifikonin si xhihad-terrorizëm islamik! 

Kisha hetuar që disa ushtar tonë( që mbanin emblemën tonë, por që i shërbenin armikut), nuk e propagandonin islamin shkaku i frikës nga vdekja( që mund të vriten) apo nga besimi fetar i tyre, por kishin një “arsye tjetër”! Shumë të rrallë kanë qenë ushtarët që ishin fetarë( të besimit islam), e që praktikonin fenë! Propagandimi i islamizmit, në UÇPMB, bëhej si nga agjentët e Serbisë( bashkëpunëtorët e saj, por kishte edhe spijun të Serbisë, madje edhe të tillë që hapur tregonin që ishin spijun!), por edhe nga disa “patriot”, frikacakët( që e pranonin që frigoheshin nga luftimet)!

Gjatë Luftës së UÇPMB-së, kisha nuhatur, hetuar dhe zbuluar shumë lidhje, informata, persona që ishin spijun, agjentë dhe bashkëpunëtorë e sidomos agjent islamik të Serbisë( policisë serbe, agjensive informative të saj). Ata pos informatave që depononin për Serbinë, tradhëtive që bënin kundër Luftëtarëve të UÇPMB-së, një pjesë e tyre luanin rolin e propaganduesit( siç propagandonin edhe mediet dhe autoritetet serbe për dhënijen e imazhit të luftës tonë për Liri, si luftë islamike, luftë me xhihadist e terrorist islamik)!

Më:10.05.2019

Skender Jashari i burgosur politik nga EULEX, për rastet e sulmeve kundër policisë dhe xhandarmërisë së Serbisë në Dobrosin komuna e Bujanocit. Ky shkrim është pjesë e marrur nga punimi i bërë gjatë qëndrimit në burgimin politik!
Master drejtimi juridiko-penal dhe studime joformale ushtarake.

Motivet që kanë islamikët në rastet e terrorizmit islamik dhe luftërave terroriste islamike!

Motivet që kanë islamikët në rastet e terrorizmit islamik dhe luftërave terroriste islamike!

Bota islamike, sot ndodhet në luftën terroriste më të tmerrshme brenda vetes, për reformimin e saj, por edhe në luftën terroriste kundër botës. Islami politik( sidomos vehabizmi), por edhe në tërësi islamizmi, që nga vitet 1815, e më pas, janë përdorur nga Rusia( pansllavizmi), për qëllim të shkatërrimit, luftimit dhe presionit kundër botës perëndimore( Europës dhe Amerikës, veçmas SHBA-së).
Motivet fetare, u theksuan sidomos pas aktit terrorist të 11 shtatorit 2001 kundër SHBA-së, ku është thellu konflikti mes besimeve monoteiste në njërën anë islamit dhe në anën tjetër krishterimit dhe judaizmit. Islami pas 11 shtatorit 2001, u vendos në qendër të vëmendjes, në ndërlidhjen në mes religjionit dhe terrorizmit, pasiqë sulmet terroriste me vetëvrasje nga viti 1981 deri në mars 2008, ishin për 2000 raste më shumë, e të cilat shumica i atribuoheshin xhihadistëve islamik. Krahasuar në aspektin sasiorë, nga viti 1968, deri në vitin 2005, organizatat terroriste islamike janë përgjegjëse për 86.9% të viktimave si dhe për 93.6% të të gjitha akteve terroriste. Religjioni është njëra ndër tre a më shumë arsyet kryesore, të 67 % të konflikteve, duke luajtur rol të rëndësishëm, sidomos në krijimin e sistemeve me qeverisje islamike, veçmas në vendet e Afrikës Veriore dhe Perëndimore si dhe në vendet e Lindjes së Mesme. Nga kjo mund të shihet qartë që islamizmi, është ngushtë i lidhur me:
1. Terrorizmin islamik dhe
2. Luftërat terroriste!

Tabela 1. Motivet në konflikte gjatë vitit 2013, ku 30 nga 35 konfliktet, kanë më tepër se një motiv.

Në 15 konflikte, gjatë vitit 2013, ishin motivet fetare mbizotëruese për Grupet Teroriste Islamike, prej tyre 5 konflikte ndodhën në vendet me shumicë muslimane, nga kjo mund të kuptojmë që edhe aktet terroriste kanë poashtu motivet fetare islamike. Konfliktet në Irak dhe Sudan, Nigeri(Boko Haram), ngërthejnë në vete theksueshëm motive fetare, madje gjatë vitit 2013, në të gjitha vendet islamike, ku ekzistojnë konflikte, motivi fetarë ka qenë mbizotërues. Derisa në medie në vitet 2001 deri më 2016, në të shumtën e rasteve, kemi parë pothuajse vetëm akte terroriste dhe luftëra terroriste nga organizatat terroriste islamike.
Terroristët islamik, në çdo rast pothuajse prihen nga disa motive, mbizotërojnë motivi fetar dhe ai material, që janë të lidhur ngusht!
Motivi material, është edhe si motiv personal i terroristëve, por edhe i grupeve terroriste islamike, prej nga paguheshin së paku 400 dollarë në muaj për terroristin, për gratë e tyre nga 100 dollarë, dhe për çdo fëmijë të tyre nga 50 dollarë në muaj, gjatë viteve 2013-2015, në Siri. Interesi material, është si motiv, për një numër të terroristëve, që të përfshihen në veprimtari terroriste. Numër i madh i kriminelëve ordinerë janë përfshi në organizata terroriste kryesisht në Siri, Irak, Afganistan, që merren edhe me kontrabandim droge, por edhe plaçkitje-grabitje, vjedhje të popullatës civile.
Organizatat terroriste, por edhe ato të krimit të organizuar, aktet terroriste i shohin si burim fitimprurës, për faktin edhe të koncesioneve financiare-materiale që qeveritë dhe organizatat e ndryshme ndërkombëtare, kanë bërë. Grupet terroriste islamike( salafiste), kryesisht janë orientuar në rrëmbimin e personave, grabitjeve, kontrabandave me drogë, shitjes së skllaveve të seksit, me qëllim që të kërkojnë shpërblim dhe lirimin e terroristëve të burgosur. P.sh: marrja peng për qëllim të zhvatjes, e lidhur edhe me kontrabandën me narkotikë, në Afganistan, gjatë tërë periudhës 2001-2011, ishte prezente. Madje nga rrëmbimi i pengjeve (në bashkëpunim me grupe kriminale dhe milicinë sidomos në Afganistan, Irak etj ), në mes vitet 2003-2014, janë zhvatur 16 milion dollarë, dukuria e tillë ka tregu rritje në vazhdimësi. Krimi i organizuar, grupet terroriste islamike, në Afganistan, bashkëveprojnë edhe në akte terroriste edhe për zhvatje a qëllim fitimi material. Organizatat terroriste talebane, në Afganistan, në vazhdimsi gjatë viteve 2001-2011, rrëmbyen kryesisht qyetarë të huaj për t’i zhvatur, si dhe me kontrabandimin e opiumit, sidomos kontrabanda e tillë bëhej në drejtim të Pakistanit. Dukuria e rrëmbimit me qëllim të zhvatjes edhe në Irak, gjatë kësaj periudhe është në rritje të vazhdueshme. Madje në Filipine, njihet dukuria e shpërlarjes së parave të fituara përmes veprës penale të rrëmbimit për qëllim të zhvatjes. Grupet terroriste islamike, edhe Aby Sayyaf, aplikuan marrjen e pengjeve-rrëmbimin, me qëllim të fitimit të shpërblimit prej tyre. Në mesvitet 2007-2008, në ujrat e Somalisë, kanë ndodhur 140 incidente, shumica e të cilave kishin për qëllim rrëmbimin me qëllim të shpërblimin. Derisa gjatë vitit 2011, marrja e pengjeve përmes akteve pirate, në Somali, tregon rritje të numrit të rasteve, si dhe rritje të numrit të pengjeve të vrarë. Aktive tregohet organizata terroriste islamike Al-Shabaab, e cila vepron në Somali, por edhe në shtetet fqinje. Ngjajshëm dukuri e tillë, rrëmbime pengjesh, me qëllim përfitimit financiare, kontrabandë droge etj kryhen edhe në Gjirin e Guinesë, po ashtu edhe në Deltën e Nigerit, megjithëse aktet e tilla janë në rënije. Brigadat e Kuqe në Itali dhe Fraksioni i Armatës së Kuqe në Gjermani, në vitet e 70, të shekullit të shkuar, vetëfinancoheshin përmes veprave penale të grabitjeve të armatosura (kryesisht të bankave). Këto fraksione majtiste në Europë, vepronin nën ndikimin e Bashkimit Sovjetik! Në analizimin e këtyre rasteve shohim që Bashkimi Sovjetik, paralelisht dirigjoi majtizmin në Europë dhe botë, por edhe islamizmin radikal( gjegjësisht terrorizmin islamik)!
Tashmë viteve të fundit, kemi pa, që edhe në Republikë të Kosovës por edhe më gjerë, Serbia drejtëpërdrejt apo edhe tërthorët dirigjoi, ndihmoi, rekrutoi, radikalizoi, ekstremizoj, financoi, armatosi terroristët islamik! Derisa po ashtu vetë terroristët islamik të Serbisë( në Trojet Shqipëtare, e kryesisht në Republikë të Kosovës), dëshmuan që kishin lidhje të ndryshme, qoftë farefisnore, krushqie, biznesi a agjenturore me shtetas a shtetin serb, shkaku i së cilës shkuan në luftërat terroriste islamike a në akte terroriste islamike!

Më:06.05.2019

Skender Jashari i burgosur politik nga EULEX, për rastet e sulmeve kundër policisë dhe xhandarmërisë së Serbisë në Dobrosin komuna e Bujanocit. Ky shkrim është pjesë e marrur nga punimi i bërë gjatë qëndrimit në burgimin politik!
Master drejtimi juridiko-penal dhe studime joformale ushtarake.

Luftëtarët e huaj terrorist në Republikë të Kosovës do duhej të ndjekeshin penalisht për Tradhëti para se gjithash!

Luftëtarët e huaj terrorist në Republikë të Kosovës do duhej të ndjekeshin penalisht për Tradhëti para se gjithash!

Republika e Kosovës përballet me dukurinë e terrorizmit islamik, që nga vitet 1990/1992, kur shërbimet sekrete serbe, intensifikuan përpjekjet për etiketim të Shqipëtarëve si “ekstremist islamik, e pastaj edhe si terrorist islamik”! Dërgimi i të rinjëve Shqipëtar, për të kryer shkolla teologjike salafiste, në vendet arabe, ishte i dirigjuar nga Serbia. Teologjia salafiste në thelb është produkt i shërbimeve agjenturore ruse, për t’iu kundërvënë ndikimit Euro-Amerikan në vendet arabe. Dukuria e terrorizmit islamik, e lidhur ngusht me Serbinë( sidomos shërbimet agjenturore të saj), vazhdoi edhe pas Çlirimit të Kosovës. Për fat të keq, edhe sot, jemi të paaftë institucionalisht dhe personalisht, që të çlirohemi nga robëria fetare, që na solli Perandoria Osmane në bashkësundim me Patrikanën e Stambollit( sllavët dhe grekët).
Falë hoxhallarëve, të cilët në vitet 1990/1992, u shkolluan në universitetet teologjike islamiko-salafiste, sot në Republikë të Kosovës, flasim për disa qindra të rinjë të shkuar në Siri, Irak, Afganistan ( rreth 403) që 74 u vranë, disa qindra familje ( me gra e fëmijë ), e disa qindra të tjerë u arrestuan, u gjykuan dhe u dënuan e ca u “amnestuan” nga drejtësia e Kosovës! Statistikat kanë argumentuar që 81% të terroristëve islamik të ISIS-it, janë indoktrinuar dhe dërguar nga hoxhallarët! Deri në vitin 2017, 133 ishin kthy në Kosovë, ndërsa 199 kishin mbetur në zonat e luftës terroriste, e që tashmë edhe 110 u rikthyen! Deri në 2017, llogariteshin rreth 40 fëmijë që ishin marr nga familjet e tyre për në Siri! Ballkani dha për ISIS, 875 terrorist, e për më keq, 800 prej tyre janë nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia dhe Bosnja! Sipas përqindjes së përgjithshme të popullësisë, Kosova prinë me terrorist islamik në kuadër të Europës, para saj në nivel botëror radhitet Tunisia, Maldivet, Jordani dhe Libani! Në Trojet Shqipëtare, situata është shumë më e rënduar tek Shqipëtarët në Luginë të Preshevës dhe në Maqedoninë e Veriut! Kosova dha 128.9 terrorist islamik për 1 milion banorë, derisa Bosnja dha 86.8 terrorist islamik për 1 milion banorë, kurse Maqedonia e Veriut dha 69.5 terrorist islamik për 1 milion banorë, ndërsa Mali i zi dha 50 terrorist islamik për 1 milion banorë, ndërsa Belgjika dha 42.0 terrorist islamik për 1 milion banorë!
Gjatë vitit 2016, vlerësohej se mes 3900-4300 qytetarë të shteteve të BE-së, ishin bërë luftëtarë të huaj terrorist të ISIS-it, shumica nga Britania, Franca, Gjermania dhe Belgjika, e që 30 % e tyre tashmë janë kthyer në këto vende.
Duke marr në konsideratë zhvillimin ekonomik, stabilitetin dhe sigurinë në vendet e BE-së dhe krahasuar me Republikën e Kosovës, qartazi kuptohet që kapacitetet e kësaj të fundit janë tepër të vogëla për ta absorbu kthimin e luftëtarëve të huaj terrorist.
Tradhëtia e luftëtarëve të huaj terrorist, është në shumë aspekte, ata tradhëtuan shtetin, vendin, “kombin”( disa që vetëquhen Shqipëtar).
Duke krahasuar me Kodet Penale të shumicës së vendeve të botës, shohim që Republika e Kosovës, ka definim tepër të ngushtë të veprës penale të tradhëtisë. Derisa shumica e vendeve tjera, tradhëtinë ndaj vendit, kombit etj, e kanë tejet më të detajuar. Kodi Penal i Republikës së Kosovës, e specifikon se tradhëti mund të bëjë vetëm presidenti i Republikës së Kosovës, e askush tjetër.
Shumica e legjislacioneve penale të vendeve tjera përfshijnë edhe:
• Australia, përfshinë edhe: rrezikimin për luftë a veprimet përgatitore që nxisin luftë kundër Komonveltit; angazhimi i çfardoshëm me qëllim për t’i ndihmu armikut; angazhimin dhe ndihmën në çfardo mënyre me qëllim që t’i ndihmoj një vendi tjetër, ose një organizate tjetër, që të kryej armiqësi kundër Forcave Mbrojtëse të Australisë; apo nxit një person të huaj që të kryej invazion… Derisa specifikon se personi nuk do jenë përgjegjës për këto raste për tradhëti, nëse i ka kryer me qëllim të pastër humanitar. Të gjitha vendet e Komonveltit e kanë të ngjajshme këtë rregullim, pra edhe Britania e Madhe, SHBA etj.
• Brazili, përfshinë edhe krimin e mosbesnikërisë së qytetarëve ndaj Republikës Federale të Brazilit.
• Kanadaja, përshinë po ashtu edhe si “tradhëti të lartë” kushdo që kryen edhe nxitje të luftës kundër Kanadasë, ose ndimon armikun në luftë kundër Kanadasë, ose çdo forcë të armatosur kundër Forcave kanadeze.
• Franca, e definon në nenet 411-1 deri 411-11, ku përfshihet edhe dorëzimi i turpave të armatosura francize, të gjithë ose të një pjesë të territorit, fuqive të huaja a organizatave të huaja ose organizatës nën kontroll të huaj ose agjentëve të tyre, duke përfshirë edhe bashkëpunimin me armikun, spijunazhin dhe të ngjajshme. Ngjajshëm me Francën e ka të rregulluar edhe Gjermania.
• Italia, përfshinë në Kodin e saj penal edhe krimet “përpjekjet kundër tërësisë, pavarësisë dhe unitetit të shtetit( neni 241)”, “armiqësitë kundër shtetit të huaj që do sjellnin shtetin Italian në rrezik të luftës( neni 244)”, “ korruptimi i qytetarëve nga të huajt kundër interesave kombëtare( neni 246)” etj.
Komperativiteti na mundëson të kuptojmë, që praktikisht zbrastësia ligjore që i përket inkriminimit të veprës penale të tradhëtisë, në Kodin Penal të Republikës së Kosovës do duhej të përfshinte dhe të adaptohej sidomos me ligjet e vendeve të BE-së, në të cilën aspirojmë. Referimi në ndonjë nen tjetër të Kodit Penal të Republikës së Kosovës, qoftë nenit 121( sulmi kundër rendit kushtetues të Republikës së Kosovës) apo ndonjë nen tjetër, nuk mund të barazvlerësohet, siç nuk barazohet as në legjislacionet penale të vendeve të tjera.
Populli Shqipëtar i quan tradhëtar këta terrorist islamik, që dëmtojnë interesat e Republikës së Kosovës dhe Shqipëtarëve në tërësi edhe përkundër moskonsekuencave ligjore që do duhej t’i bartnin këta kryes të veprës së tradhëtisë ndaj vendit, kombit dhe shtetit!
Derisa institucionet e sigurisë dhe drejtësisë dështuan plotësisht në parandalimin dhe luftimin e terrorizmit islamik, qartazi shihet që do dështohet edhe në riintegrimin, risocializimin, rikulturimin, riedukimin e luftëtarëve të huaj terrorist, si qytetarë të ndershëm, përgjegjshëm të Republikës së Kosovës.
Luftëtarët e huaj terrorist nga Trojet Shqipëtare, u angazhuan në organizata terroriste islamike( ISIS): e cila kërcënoi edhe Republikën e Kosovës dhe Republikës së Shqipërisë; madje edhe zyrtarët e lartë të Republikës së Kosovës dhe Republikës së Shqipërisë; kërcnoi gjithë qytetarët Shqipëtar duke kryer akte terroriste; kërcënoi qytetarët e Republikës së Kosovës dhe Shqipërisë me akte terroriste në festa; përgatitën akt terrorist në ndeshje futbolli mes Shqipërisë dhe Izraelit; krijimin e Shtetit Islamik në Ballkan; treguan mosbesnikëri ndaj Republikës së Kosovës, Atdheut dhe Kombit Shqipëtar; duke ndihmuar organizatat terroriste islamike, ndihmuan kauzën e Serbisë kundër Shqipëtarëve( sepse Serbia vazhdimisht synon që Shqipëtarët t’i etiketoj si terrorist islamik); synuan dhënijen e territorit të Republikës së Kosovës për Shtetin Islamik të Ballkanit; sulmet terroriste kundër forcave aleate të Republikës së Shqipërisë, cilësohen si sulme drejtëpërdrejt kundër Forcave të Armatosura Shqipëtare; pothuajse të gjithë luftëtarët e huaj terrorist në forma e mënyra të ndryshme kanë marrur ndihma, mjete financiare etj nga vendet e huaja( kryesisht vendet arabe, organizatat islamike, Serbia, Turqia etj), për të propaganduar dhe praktikuar islamin politik dhe veprimtarinë e tyre islamike për qëllime politike në dobi të porositësit etj. Atëherë çfarë vepra e veprime kriminale të tjera nevoiten për ta akuzu dikë për tradhëti!?
Çfarë elemente më shumë nevoitet që të ekzistojë vepra penale e tradhëtisë, derisa shumica pothuajse absolute e vendeve tjera, të gjitha këto të sipërthëna e përkufizojnë tradhëtinë ndaj vendit, kombit, shtetit!
Mirëpo edhe këtë herë, si radhat tjera, kurrë në histori, as Republika e Shqipërisë e as e Kosovës, nuk ka ndjekur penalisht, nuk kanë dënuar tradhëtarët që tradhëtuan Vendin, Kombin, Shtetin!

Më:02.05.2019

Skender Jashari i burgosur politik nga EULEX, për rastet e sulmeve kundër policisë dhe xhandarmërisë së Serbisë në Dobrosin komuna e Bujanocit. Ky shkrim është pjesë e marrur nga punimi i bërë gjatë qëndrimit në burgimin politik!
Master drejtimi juridiko-penal dhe studime joformale ushtarake.