73-VJETORI I ÇETËS ÇAMËRIA

ÇETA ÇAMËRIA73 vjet nga themelimi i çetës Çamëria,lavdi dëshmorëve të kësaj Çete.U krijua më 02 Shkurt 1943 në fshatin Markat me komandant Haki Rushiti. Kjo çetë nuk u krijua me vendimin e Komitetit të Partisë së qarkut, ashtu siç ishte bërë për shumë çeta por me dëshirën e patriotëve çamë. Në të gjithë krahinën u përhap lajmi se ishte formuar një çetë duke e përgëzuar këtë iniciativë. Çeta krijoi lidhje edhe me fshatrat e tjerë çamë në territorin grek. Menjëherë mbasi ishte formuar, çeta kaloi në veprime luftarake, dhe brenda një kohe të shkurtër ajo krijoi një zonë të lirë nën kontrollin e saj. Veprimtaria e çetës kishte të bënte me prita, me aksione kundër postave ushtarake. Sukseset e çetës bënë që numri i saj të rritej shumë, ajo filloi të shtohej me elementë të rinj. U organizuan mbledhje me qëllim që hasmëritë dhe armiqësitë të faleshin si dhe luftëtarëve t’u krijoheshin kushte sa herë të ishte e nevojshme. Me hyrjen në Konispol numri i çetës u shtua shumë, ai arriti në 220 vetë.
Në përkujtim të këtij përvjetoti pjesëmarrja ishte e madhe ,familjarë të dëshmorëve,veteranëve ,përfaqësues të organizatës së veteranëvë të Rrethit Sarandë gjthashtu nderoi me pjesëmarrjen e tij N/Kryeatri i Parlamentit Shqiptar njekohësisht Kryetar i P.D.I.U –së z.Shpetim IDRIZI dhe Kryetari i Shoqatës Çameria dhe N/Kryetar i Bashkisë Tiranë z.Abaz HADO.Përshëndeti Kryetari i Bashkisë z.Shuaip Beqiri ku theksoi rolin e veçantë te Çetës që ka qënë formacioni i parë luftarak në Jug të Shipërisë .
z.Idrizi me fjalën e tij përshëndetse shprehu krenar për ‘’Çetën Çameria’’,i jam borxh kësaj treve.

[the_ad id=”4118″]

Komento rreth shkrimit