Presheve-Abetarja dhe Treni

Presheve-Abetarja dhe Treni

refik-hasani

Abetarja dhe Treni Shkruan: Mr.Sc.Refik HASANI Beogradi sot ka lëshuar në qarkullim në vijën hekurudhore Beograd-Mitrovicë,pas shumë e shumë aktiviteteve të shumta që është duke bërë vetëm në muajin dhjetor dhe tani në muajin janar që jemi Beogradi ka marrë një sërë aktivitetesh,murin,treni,tuneli, propaganda të shumta dhe një luftë speciale, një luftë psikologjike. Beogradi, po ju afron Serbëve lokal tren,po vazhdon të ndan mjete ku për vitin 2017, ka planifikuar mbi 40 milion euro vetëm për pakicën Serbe në Kosovë. Kurse, Prishtina e Tirana zyrtare ende nuk kan zgjidhur edhe pas gati dy dekadave çështjen e Abetareve në Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë. Titulli që mban kësaj here Abetarja është dometnjëse pasi Prishtina e Tirana zyrtare ende si duket nuk e kan mësuar shkronjat e Alfabetit, ne jemi në fazën e të mësurit të Alfabetit politik, diplomatik të Serbisë që është në ofanziv politike e diplomatike, që është duke sulmuar nga të gjitha drejtimet si me propagandë dhe me cenim të sovranitetit të Republikës së Kosovës. Abetarja është pasi Prishtina e Tirana ende si duket jan në fazën që nuk jan duke kuptuar zhvillimet e forcimit të Rusisë, krizën në BE, zhvillimet e terrorizmit Global e kështu me radhë. Ende Prishtina e Tirana zyrtare jan duke u mjaftuar me nga një deklaratë të thatë pasi kan një Abetare politike që i ka udhëhequr në mënyrë institicionale jo drejtë. Treni i lëshuar në qarkullim që nuk dihet, qëllimi,misioni, ku më shumë është investim i Rusisë apo i Serbisë në të gjitha kuptimet. Treni dhe për kohën e udhëtimit, A do të arrijn shpejt të përvetësohen shkronjat e Abetares politike e diplomatike. Ende Prishtina e Tirana jan duke menduar që Serbia nën ombrellën e Jugosllavisë që kishte një tren të asaj kohe të quajtur ,,Akropolisë’’, që qarkullonte mesë për mesë RSFJ, atëherë nuk ishte rrezik. Por, Treni që do të fillon së qarkulluari ilegalisht nga Beogradi deri në Mitrovicë pa lejen e Autoriteteve të Republikës së Kosovës është një alarm, një sinjal për Prishtinën e Tiranën kur kjo ndodhë pa arrestimit të ish-Kryeministrit të Republikës së Kosovës. Bogradi si ka filluar kështu ,,për çdo ditë do të lansoj nga një produkt të vetin’’, mundë të gjindemi para një situate të rrezikojm seriozisht.

14 janar 2017

 

[the_ad id=”6025″]

[the_ad id=”4118″]

Vetëvrasje apo vrasje në Burgjet e Kosovës

Vetëvrasje  apo vrasje  në  Burgjet  e  Kosovës

burgjet-e-kosoves

Vetëvrasje apo vrasje në Burgjet e Kosovës

Kriminelët meritojnë dënimin meritor, që u’a shqipton Gjykata kompetente, e asnjë dënimshqiptues tjetër nuk është ligjor-por është akt kriminal.

Pasiqë personalisht kam qenë në vuajtje të burgimit politik që Fraksioni i EULEX-it, i shantazhuar-porositur nga Serbia, për luftë guerile kundër Serbisë, në fshatin Dobrosin komuna e Bujanovcit, gjatë vitit 2012, e që prej 16 tetor 2012 deri më 31 qershor 2016, mbahem në Burgjet e Republikës së Kosovës( si në Qendrën e Paraburgimit në Lipjan-QPL, Qendrën Korrektuese në Dubravë-QKD dhe Qendrën e Paraburgimit në Gjilan-QPGJ), më është dhënë mundësia që jo vetëm këtë fenomen kriminal, por edhe shumë të tjerë, që t’i studioj e të mirinformohem për to.

Fillimisht, asnjë vetëvrasje në Burgje, nuk është thjesht dhe e pastër vetëvrasje- të gjitha kanë elemente më pak a më shumë të vrasjeve, kjo vlen edhe në rastin e vetëvrasjeve-vrasjeve në Burgjet e Republikës së Kosovës.

Brenda periudhës prej 16 tetor 2012 deri 31 qershor 2016, si në QKD, QPGJ dhe QPL, kam qenë dëshmitarë madje edhe okular, i disa qindra tentim-vetëvrasjesh, e i disa vetëvrasjeve. Disa herë kam shkruar shkresa, drejtuar Institucioneve kompetente, që të hetohen këto vetëvrasje, ngaqë janë me elemente vrasjeje. Nga ana tjetër edhe Institucionet që janë të thirrura për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut( si Avokati i Popullit, Zyra për të drejtat e Njeriut në Ministrinë e Drejtësisë, Inspektori i Burgjeve, Zyrtari i EULEX-it për Mbikëqyrjen e Burgjeve, QKMRT, KMDLNJ, etj),zakonisht disa prej tyre janë të lidhur me bandat kriminalo-politike, që i shuajnë-heshtin këto raste( kam raste konkrete!). Pasi jam burgosur si Luftëtar i Lirisë, kërkoja mbrojtjen e jetës së Njeriut, pa marr parasysh për çfarë është paraburgosur a burgosur, si e Drejtë Themelore e Njeriut, përmes së cilës mund të kemi një Shtet të së Drejtës!

Në QKD, QPGJ dhe QPL, ekzistojnë banda politiko-kriminale, që identifikohen dhe kanë mbrojtjen nga partitë e caktuara politike në vend. Pos kësaj këto banda kriminalo-politike, kanë edhe mbështetje dhe nxitje edhe nga shërbimet Sekrete të Serbisë, e që zyrtar të caktuar korrektues, që nga fillimi janë punësu, në nivele të ndryshme për t’i shërby Serbisë. E tërë keqvajtja e punve në Burgjet e Kosovës, bie në përgjegjësinë këtyre personave( pra edhe këto vetëvrasje-vrasje), ndërsa shkeljet e zyrtarve korrektues që nuk janë pjesë të këtyre bandave kriminalo-politike janë shumë të rralla dhe të lehta!

Në QKD, QPGJ dhe QPL, ekzistojnë dallimi kur një i paraburgosur a i burgosur nuk bëhet shërbëtor( shumë të pakët në numër janë!) i bandave kriminalo-politike të zyrtarve korrektues, atëherë ai konsiderohet kundërshtar i tyre, si rrjedhoj pëson në çdo aspekt ( trajtim; akomodim në dhoma; beneficione; avansim; transferim të brendshëm a për ndonjë qendër tjetër korrektuese më të mirë; plotësim nevojash elementare; e deri edhe në të drejta më elementare si mjekim etj)-shkelje të drejtash të garantuara më Ligjin për Ekzekutim të Sanksioneve Penale(LESP-së)!

Vetëvrasjet brenda kësaj periudhe kohore, kanë elemente të veprës penale të “shtytjes në vetëvrasje”, sepse, zakonisht: “shkaku i trajtimit brutal psiko-fizik”, “shkaku i mbajtjes në ambiente a kushte të papërballueshme, e që mjekët dhe zyrtarët korrektues nuk i marrin parasysh”, “shkaku i mosdhënijes së beneficioneve që me LESP i takojnë”, “shkaku i mohimit të një të drejte paligjshmërisht”, “ hakmarrje”, “ për zhvatje-haraç!”, “mos dhënije të barnave të sëmurve”, “ mosdhënije narkomanve trajtimin e duhur për rehabilitim nga droga”, “ mos trajtim të duhur psikologjik dhe psikiatrik të paraburgosurve shkaku i traumës që u është shkaktu nga vepra penale( sidomos ato vepra penale aksidentale) apo nga trauma penitensiare( shkaku i paraburgosjes a burgosjes)!” etj. Me bindje të plotë, asnjë rast i tentim-vetëvrasjeve dhe i vetëvrasjeve, nuk janë të tilla, janë të gjitha shtytje në vetëvrasje e deri edhe vrasje! Madje edhe në rastet kur një i paraburgosur, bëri shkaku i veprës penale që kishte shkaktu aksidentalisht ndaj një familjari të ngushtë, mbetet prapë përgjegjësi penale e Institucionit të Paraburgimit, ngaqë duke e pa gjendjen e rëndë psiqike, nuk ishte mbajtur nënmbikëqyrje, që mos t’i jepet mundësia ta vras veten! Ngaqë kam pa mijëra raste, si të përgatitjeve të arratisjeve, veprave tjera penale, e deri vetëvrasjeve a tentim-vetëvrasjeve, në çdo rast simptomat e tyre qartazi shihen( gjendja psiqike- është që shihet në çdo rast!), por edhe në të shumtën e rasteve paralajmërojnë( tregojnë!). Por është edhe një dukuri specifike, është Ligji i Heshtjes( Omertës), që askush s’guxon të dëshmojë, e që s’ka dëshmitarë të vërtetë për raste të tilla( sepse frikohen nga hakmarrja!). E të tillët, japin dëshmi absolutisht të rrejshme( flas duke u bazu në qindra raste që kam pa)!

Nga kjo mund të them janë shkaktu vepra penale, nga: trajtimi joligjor nga banda kriminalo-politike e zyrtarve korrektues të caktuar që ka shkaktu deri edhe vetëvrasje!; manipulim pastaj me hetimin intern ( të Shërbimit Korrektues, që disa nga ta janë pjesë e bandave kriminalo-politike) mbi shkaqet dhe shkasin e vetëvrasjes; banda kriminalo-politike në shumicën e rasteve( asnjë rast ndryshe nuk kam pa), kanë intervenu në përgatitjen e dëshmitarve okular të dëshmojnë në dobi të tyre!; rast hetimi nga institucionet gjegjëse( prokuroria, policia, por edhe nga Inspektorati i burgjeve, apo edhe Avokati i Popullit etj) u jepet rasti atyre zyrtarve të këtyre institucioneve( hetuesit policor, prokurorit, Inspektorit të Burgjeve, zyrtarit të Avokatit të Popullit) që janë në lidhje me bandën politiko-kriminale të zyrtarve korrektues- që mbyllet rasti si vetëvrasje!; nga autopsia lëshohen dokumente sipërfaqësore madje edhe të falsifikuara-jo të vërtetë mbi shkaktarin e vdekjes( përfshi edhe shërbimin mjeksor brenda Institucionit Korrektues që është çdoherë pjesë e bandave kriminalo-politike)!

Bandat kriminalo-politike brenda Burgjeve të Republikës së Kosovës, janë vegla kryesore që i shërbejnë Serbisë( të krijuar nga njerëz që më parë i kanë shërby Serbisë)-(që shënjestrojnë vetëm kundërshtarët e Serbisë); i shërbejnë edhe krimit të organizuar( bandave të krimit të organizuar)- që i shënjestrojnë të gjithë të paraburgosurit a të burgosurit, prej të cilëve dëshirojnë-synojnë të përfitojnë financiarisht( përmes shitjes së beneficioneve, transferimeve, akomodimeve më të mira, trajtimit më të mirë, mjektimit, posedimit të sendeve të ndaluara!), e së fundi i shërbejnë edhe partive të caktuara në Republikë të Kosovës ( duke i salvu-skllavëru kundërshtarët politik të partive tjera apo atyre apolitik, sipas parimit “s’je me mua, je armiku im!”).

Në këtë rast, të gjithë do duhej të angazhohemi që ta heqim këtë dukuri, që kryesit e veprave penale që shkaktuan vetëvrasje-vrasje, të marrin dënimin e merituar.

Në këtë kohë, është sensibilizu opinioni publik për këtë dukuri, nga një parti politike opozitare, derisa për disa dhjetra raste të tjera, të gjithë heshtën- edhe pse edhe ata ishin Njerëz!

Më 09.11.2016

Skender Jashari, i burgosur politik nga Fraksioni i EULEX-it, për luftë guerile kundër policisë dhe xhandarmërisë së Serbisë në Dobrosin, komuna e Bujanovcit gjatë vitit 2012. Mbaroi studimet post-diplomike juridiko-penal dhe studime joformale ushtarake.

 

[the_ad id=”6025″]

 

[the_ad id=”4118″]

Shkolla arabe në katundin shqiptar!

Shkolla arabe në katundin shqiptar!

ganimehmetaj

Shkolla arabe në katundin shqiptar!

Shkruan: Gani Mehmetaj

Shkolla arabe në katundin shqiptar! Ndërkaq, në Fushën e Ulqinit, Turqia po e ndërton medresenë e vajzave sllave myslimane për të ndryshuar strukturën etnike shqiptare të Ulqinit. – Medreseja turke-islamike paraqet goditje të pariparueshme për turizmin shqiptar të Ulqinit e katundeve.Ulqinakët jetojnë nga turizmi. Gani MEHMETAJ Miku im nga Mali i Zi më lajmëroi se, u hap internati arab për nxënësit e Medresesë në Milesh të Malësisë nga presidenti i Malit të Zi, Filip Vujanoviç, në prani të ambasadores së Emirateve të Bashkuara arabe (donatore), ambasadorit turk në Podgoricë dhe kryetarit të Bashkësisë Islame të këtij mini shteti. Medreseja e internati arab-islamik në katundin shqiptar, Milesh të Gjelosh Gjokajt të famshëm, është provokim i rrezikshëm, është përpjekje e tri subjekteve që e hapën shkollën arabe të nxisin konflikte në mes të sllavëve myslimanë e shqiptarëve katolikë. Ç’u duhet shqiptarëve shkolla arabe? Shqiptarët e Malësisë në të kaluarën e afërt e kundërshtuan disa herë pushtetin e dhunshëm, ndërsa policia u soll brutalisht ndaj tyre. Shqiptarët e Malësisë nuk janë të gatshëm ta pranojnë pozitën e kombit të nëpërkëmbur, prandaj Vujanoviç duket që ftoi arabët e turqit të bëhen vija e parë e frontit kundër shqiptarëve, më shkruan miku im. Turqit e malazezë i kanë përdorë vazhdimisht sllavët e myslimanizuar pykë kundër shqiptarëve, megjithëse myslimanët fatkeq para 100 vjetësh ishin të kombit tonë. Dikur malësorët u dolën në ndihmë kur i masakronin malazezët e serbët, ndërsa tash të ndihmuarit po ua fusin thikën pas shpine. Kryetari i Bashkësisë Myslimanëve, i cili i prin shkombëtarizimit është një fatkeq shqiptar i sllavizuar, ndërsa tash përpiqet t’i shkombëtarizoj edhe të tjerët. Ndërkaq, presidenti malazez, asnjëherë nuk është brengosur për shkollat shqipe, të cilat po i mbyllin për t’i zëvendësuar më shkolla fetare arabe. Sikur nuk mjaftonte ky provokim, në Fushën e Ulqinit, Turqia po e ndërton medresenë e vajzave sllave myslimane për të ndryshuar strukturën etnike shqiptare. Turqit kanë përhapur propagandë sikur do të hapin medrese e internat për vajzat shqiptare, mirëpo ulqinakët e dinë fare mirë se vajzat shqiptare nuk do të shkojnë kurrë në shkolla arabe e turke, edhe donatorët e dinë këtë gjë, kështu që fshehurazi planifikojnë të sjellin sllave që ta ndryshojnë strukturën etnike shqiptare. Më këtë veprim Turqia më ndihmën e sllavëve synon të tensionoj situatën në Ulqin. Miku im, i shqetësuar më këto veprime shkombëtarizuese, druan se mund të shpërthejë ndonjë pakënaqësi e ulqinakëve kundër shkollës arabe, kundër kësaj çerdhe islamike, ku mund të rekrutohen vajza skllave seksi për luftëtarët e tokës së Shamit e për luftëtarët e ISIS-it. “Do të sillën mjekrroshat nëpër Fushën e Ulqinit si mizat nëpër plehra”, më shkruan miku im. Medreseja turke-islamike paraqet goditje të pariparueshme për turizmin shqiptar të Ulqinit e katundeve. Ndërkaq ulqinakët jetojnë nga turizmi. “Medreseve turko-arabe do t’ua shohim sherrin, do të na ikin turistët, tutje ku nuk ka ulërima vehabistësh e anadollakësh”, më shkruan i mllefosur miku im.

 

[the_ad id=”6025″]

 

[the_ad id=”4118″]

KUSH DHA URDHËR PËR TA NDJEKUR DHE VRARË SHKRIMTARIN,SYLEJMAN KRASNIQI?

KUSH DHA URDHËR PËR TA NDJEKUR DHE VRARË SHKRIMTARIN,SYLEJMAN KRASNIQI?

RESHAT-BADALLAJ-ZHURIANI

*Dokument origjinal i asaj kohe, të pazbuluar deri me tani,zbulon Reshat Badallaj-Zhuriani

Shkruan:RESHAT BADALLAJ-ZHURIANI

Qarqet shoveniste serbo-çetnike kishin lëshuar gjahun e shtrigave kundër atdhetarëve të shquar shqiptarë. Nga frika Serbosllavia në Ballkan zbarkon 2200 spiunë,nderkaq, në Kosovë 720 spiunë dhe langonjt hundënuhatës që dëgjonin edhe frymarrjen e atdhetarëve që me kohë e kishin nisur vallën e çlirimit kundër bandave titisto-rankoviqistë dhe tradhtarëve shqipfolës. Banditët serbomdhenj të udhëhequr nga qeni plak Josip Broz Tito dhe shqiptarurrejtësi dhe kasapi i kombit tonë Aleksandër Rankoviqi, Ministër i Punëve të Brendshme të Jugosllavisë, me falni të Serbosllavisë të asaj kohe,kishte dhënë urdhër:”Të lëshohet kosa e vdekjes në kokat shqiptare”, dhe pa pushuar i binin kambanave të mortit kundër Kosovës dhe kombit tone në përgjithësi. Këtë e zbatonte mjekroshi,popi Serafin, në Kosovë, me konak në Prizren dhe thoshte se :”Shqiptarët janë gjarpër i zi dhe duhet goditur në kokë…”. Ju që jeni të ri në moshë, ju vë ne dijeni se mjerisht disa shqipfolës,spiunë e tradhtarë,përpos që mbanin fotografin e kurvarit Josip Broz Tito, me origjinë rus dhe jo kroat, të paktën keshtu thotë FBI, ishin në të gatshem dhe ne gjendje edhe gruan e shtratit me ja dhënë këti satrapi dhe ishin luftetaret me të medhenj dhe ishin betuar se do e ruaj porosinë e qenit plak Titos:”Te ruajm vëlazërim-bashkimin më sërbët si drita e syve”. Uhu, po ja shave Titon të vritshin e te pritëshin ky soj e sojsez. Kur bëhëj ndonjë hata,katrahurë dhe kasaphanë kundër shqiptarëve, përpos serbianve,langonjt dhe zagarët shqipfolës benin DYZEN AHENGU ME HARMONIKË E ME LAHUTË NË PËRKRAHJE TË SERBO-ÇETNIKËVE E KUNDËR:”NACIONALIZMIT, SEPERATIZMIT,SHOVENIZMIT, IRREDENTIZMIT SHQIPTARË”. Kështu që, KOS-i,OZNA dhe UDB-ja, vënë në nishan atdhetarët shqiptarë për të maltretuar,burgosur,vrarë dhe më pas trupin e pa jetë me humbur pa shej e pa dok. Shtriga Serbosllavi permes këtyre organizatave terroriste kishte angazhuar edhe organizatën famekeqe:”CRNA RUKA-DORA E ZEZË” dhe quhej edhe “UJIDINJENJE ILI SMRT-BASHKIM OSE VDKJE”,te Dragutin Dragojeviqit-Apis, kishte veshur kriminelet me veshje kombetare shqiptare,tirqi e koperan,bile me plis të bardhë në kokë për të mos hetuar… Pasardhësit e këti krimineli Dragutin Dragojeviq, në UDB-en serbe, në Prizren, angazhon kriminelet te pashpirt:Drago Dragoviq dhe Stanko Cucuroviq, që të merren me ndjekjet dhe vrasjet e shqiptarëve ne heshtje. Arkitekti i te gjitha vrasjeve ishte Gojko Popoviqi i vendosur ne kufirin e dikurshem ne Vërmicë, ku ishte ndertuar aty pranë hoteli rrëzë Pashtikut plak Qarqet shoveniste serbo-çetnike kishin lëshuar gjahun e shtrigave kundër atdhetarëve të shquar shqiptarë. Nga frika Serbosllavia në Ballkan zbarkon 2200 spiunë,nderkaq, në Kosovë 720 spiunë dhe langonjt hundënuhatës që dëgjonin edhe frymarrjen e atdhetarëve që me kohë e kishin nisur vallën e çlirimit kundër bandave titisto-rankoviqistë dhe tradhtarëve shqipfolës. Banditët serbomdhenj të udhëhequr nga qeni plak Josip Broz Tito dhe shqiptarurrejtësi dhe kasapi i kombit tonë Aleksandër Rankoviqi, Ministër i Punëve të Brendshme të Jugosllavisë, me falni të Serbosllavisë të asaj kohe,kishte dhënë urdhër:”Që asnjë shqiptarë të mos lihet i gjallë mbi tokë”, dhe pa pushuar i binin kambanave të mortit kundër Kosovës dhe kombit tone në përgjithësi. Këtë e zbatonte mjekroshi,popi Serafin, në Kosovë, me konak në Prizren dhe thoshte se :”Shqiptarët janë gjarpër i zi dhe duhet goditur në kokë…”. Ju që jeni të ri në moshë, ju vë ne dijeni se mjerisht disa shqipfolës,spiunë e tradhtarë,përpos që mbanin fotografin e kurvarit Josip Broz Tito, me origjinë rus dhe jo kroat, të paktën keshtu thotë FBI, ishin në të gatshem dhe ne gjendje edhe gruan e shtratit me ja dhënë këti satrapi dhe ishin luftetaret me të medhenj, të betuar se do e ruajn porosinë e qenit plak Titos:”Te ruajm vëlazërim-bashkimin më sërbët si drita e syve”. Uhu, po ja shave Titon të vritshin e te pritëshin ky soj e sojsez. Kur bëhëj ndonjë hata,katrahurë dhe kasaphanë kundër shqiptarëve, përpos serbianve,langonjt dhe zagarët shqipfolës benin DYZEN AHENGU ME HARMONIKË E ME LAHUTË NË PËRKRAHJE TË SERBO-ÇETNIKËVE E KUNDËR:”NACIONALIZMIT, SEPERATIZMIT,SHOVENIZMIT, IRREDENTIZMIT SHQIPTARË”. Kështu që, KOS-i,OZNA dhe UDB-ja, vënë në nishan atdhetarët shqiptarë për të maltretuar,burgosur,vrarë dhe më pas trupin e pa jetë me humbur pa shej e pa dok. Shtriga Serbosllavi permes këtyre organizatave terroriste kishte angazhuar edhe organizatën famekeqe:”CRNA RUKA-DORA E ZEZË” dhe quhej edhe “UJIDINJENJE ILI SMRT-BASHKIM OSE VDKJE”,te Dragutin Dragojeviqit-Apis, kishte veshur kriminelet me veshje kombetare shqiptare,tirqi e koperan,bile me plis të bardhë në kokë për të mos hetuar… Pasardhësit e këti krimineli Dragutin Dragojeviq, në UDB-en serbe, në Prizren, angazhon kriminelet te pashpirt:Drago Dragoviq dhe Stanko Cucuroviq, që të merren me ndjekjet dhe vrasjet e shqiptarëve ne heshtje. Arkitekti i te gjitha vrasjeve ishte Gojko Popoviqi i vendosur ne kufirin e dikurshem ne Vërmicë, ku ishte ndertuar aty pranë hoteli rrëzë Pashtikut plak, ku buronte uji akull në pikë të verës. Gojko Popoviqi që kishte urdhëruar vrasjet e shqiptarve dhe humbjen e trupave të pashpirt, hedhjen në lumin Drini i Bardhë,por, te lidhur për drunj që kufoma të mos notoj në Shqipëri se do të hetohet. Krimineli tinzar dhe i pashpirt,Gojko Popoviq, si më të besueshem për ndjekje,maltretime,vrasje në prite,në mulli, kishte zgjedhur kriminelet më gjaksor,ndërkaq, si langonj dhe zagarë më të besuar serb;Ali Islamin, Dalipin e Brahimit,Azem Azemin i lindur më 1920, i nënës Fatime, që vepronin sipas planit “BISTRICA”. Në këtë plan vepronte edhe Mehmet Maliqi,njeri nder gjaksorët dhe me tradhtarët ndër shqiptar,përndryshe është babai i Shkelzen Maliqit, që në vitin 1981,nga Beogradi, denonte Demonstratat e vitit 1981, qe shperthyen në Kosove dhe tronditën themelet e Jugosllavisë të asaj kohe. Ky plan me këta langonj ka futur edhe trimin Hasan Alia, që njihej si Hasan Remniku, për të cilin autori i ketyre rreshtave ka shkruar dhe do të shkruajm sipas vakteve që kemi për të zbardhur faqet e historisë. Kesaj here po japim dokumentin zyrtar te zbuluar vetëm nga RESHAT BADALLAJ-ZHURIANI, se si banditët,spiunët dhe zagarët e pushkagjinjve serbo-çetnik,mjerisht shqipfolës,kanë kapur shqiptarët me urdhëra te kriminelve Drago Dragoviq dhe Stanko Cucuroviq dhe kurrë nuk është ditur fati i tyre me. I kanë humbur pa shej e pa dok dhe as vend varri nuk kanë… Azem Azem Kurtaj,langua serboçetnik,deri në ditën kur e kanë plasur në varr, kishte marrur për siper për te ndjekur dhe për të vrar në pritë patriotin e shquar,shkrimtarin Sylejman Krasniqin. Patrioti i kombit tonë,Sylejman Krasniqi, ishte me i sjkathet se zagarët,langonjt dhe qentë e gjaksorve të gjakut të Drazh Mihajlit dhe ik me mundim të madh në Shqipëri. Langonjt kishin mbetur me gishtin në gojë dhe kishin lehur kot pas henës dhe hijës së tij… Kësaj radhe po e lëmë me kaq, nga unë,RESHAT BADALLAJ-ZHURIANI, që ka zbuluar për herë të parë dokumentin zyrtar,për këta zagarë,langnj të gjaksorve serbian, kundër shqiptarve…

azemi

 

[the_ad id=”6025″]

 

[the_ad id=”4118″]

Një xhami në Prishtinë, vatër e drogës dhe prostitucionit

Një xhami në Prishtinë, vatër e drogës dhe prostitucionit

xhamiaNjë xhami në Prishtinë, vatër e drogës dhe prostitucionit

Këtë shqetësim e ka ngritur sot përfaqësuesi i imamëve të Prishtinës Idriz Gjigolli, në takimin që është diskutuar për sigurinë në vend e që prezent ishte edhe ministri i Punëve të Brendshme Skënder Hyseni.

Rexhep Sijarina nga Policia e Kosovës ka thënë se kanë marrë telefonata dhe se aty kanë has në raste te narkomanëve dhe prostitucionit, transmeton Kosovapress.

Sipas tij policia ka dalë në vend të ngjarjes dhe në disa raste edhe kanë takuar persona të tillë.

Kjo xhami nuk është funksionale pasi që është në renovim. Nuk është bërë e ditur se për cilën xhami saktësisht është fjala.

 

[the_ad id=”6025″]

 

[the_ad id=”4118″]

Firma turke e heq Gjergj Kastriotin nga shkolla e Prishtinës – e vendos flamurin turk

Firma turke e heq Gjergj Kastriotin nga shkolla e Prishtinës – e vendos flamurin turk

elena-gjikaFirma turke e heq Gjergj Kastriotin nga shkolla e Prishtinës

Një firmë turke, e cila e kishte fituar tenderin për ta lyer shkollën fillore “Elena Gjika, e cila është në Prishtinë, e ka hequr portretin e Gjergj Kastriot duke e zëvendësuar me një orë me dizajnin e flamurit turk. Këtë gjë po e pretendon drejtori i “Kosovafilm”, Gani Mehmetaj.

Mehmetaj përmes një statusi në profilin e tij në Facebook ka shkruar se një firmë turke në çdo klasë të shkollës “Elena Gjika” e ka vënë nga një orë muri me flamurin e Turqisë
dhe e ka hequr portretin e Gjergj Kastriotit.

Sipas tij, arsimtarët e shkollës kanë reaguar ashpër duke kërcënuar se do të protestojnë dhe nuk do të lejojnë që nxënësit të futen në ato klasa ku është hequr portreti i Skënderbeut. /GazetaExpress

Postimi i plotë i Gani Mehmetaj:

Në shkollën fillore “Elena Gjika” në Prishtinë Në vend të portretit të Gjergj Kastriotit – flamuri turk!

Profesorët e kësaj shkolle, të zemëruar me veprimin e firmës nga Turqia, paralajmëruan protesta të ashpra kundër përdhosjes së shkollës e përpjekjes për shkombëtarizim. Arsimtarët e shkollës fillore “Elena Gjika” në Prishtinë, lajmëruan plotë indinjatë se një firmë nga Turqia që paska marrë pjesë në lyerjen e shkollës fillore “Elena Gjika”, në Prishtinë, në çdo klasë e ka vënë nga një orë muri me flamurin e Turqisë, ndërsa i ka hequr portretet e Gjergj Kastriotit-Skënderbeut. 

Nxënësve shqiptarë, por edhe nxënësve tjerë të kësaj shkolle, shtetas të Kosovës, në vend të portretit të Gjergj Kastriotit-Skënderbeu, ua imponojnë më dhunë flamurin e Turqisë. 

Profesorët e shkollës fillore kanë reaguar ashpër kundër këtij përdhunimi të shkollës shqiptare në Kosovë, ata kanë kërcënuar se do të bëjnë protesta dhe nuk do të lejojnë në asnjë mënyrë që të futen fëmijët në paralelet ku është hequr portreti i Skënderbeut dhe është vënë flamuri turk. Ata kërkojnë urgjentisht të hiqen flamujt e një shteti të huaj në shkollën shqiptare të Kosovës, kërkojnë që të mos vazhdoj përdhosja e autoritetit e emrit të mirë që gëzon kjo shkollë dhe mësimdhënësit e saj. 

Arsimtarët e “Elena Gjikës” kanë sakrifikuar jetën në kohën e okupimit të Miloshevqit që të mbajnë gjallë frymën shqipe, kanë punuar pa pagesë, ishin hero të arsimit shqip, ndërsa tash në shtetin e tyre dikush ua përdhos simbolet kombëtare. Prandaj para se të bëhet përurimi arsimtarët kërkojnë që të hiqen flamujt e shtetit të huaj e të kthehet portreti i Gjergj Kastriotit-Skënderbeut.

[the_ad id=”6025″]

 

[the_ad id=”4118″]

Pazare për hetim: Delimitimi detar me Greqinë dhe demarkacioni me Malin e Zi

Pazare për hetim: Delimitimi detar me Greqinë dhe demarkacioni me Malin e Zi

Lisen Bashkurti

Shqiperiajone/ Lisen Bashkurti

Fare pak kohë më parë u bë me dije nga mediat më prestigjioze të Kosovës që Kryetari i Komisionit Shtetëror për demarkacionin, specialisti i kadastrave Meha posedonte në xhirollogarinë bankare 508 mijë euro. Kjo indicie, përsëri sipas burimeve të mediave kosovare serioze, duket të jetë bërë indicie provë për hetime nga ana e Prokurorisë së Kosovës.

Ndërsa sot, serish mediat kryesore në Kosovë bëjnë me dije se prof. Tomorr Çela, që është shpalosur publikisht në mbrojtje të variantit aktual të demarkacionit, është shpërblyer nga Kryeministri i Kosoves me një tender që kap shumën prej gjysmë milion euro. Mendoj se edhe ky njoftim mediatik publik mund të shërbejë si indicie prove për hapjen e procedurës së hetimeve për Tomorr Çelën.

Mbas këtyre dy rasteve, të bera me dije nga mediat krijohet perceptimi publik se Kryeministri i Kosovës, Mustafa po blen me paratë e takspaguesve, specialistë për të shitur trojet e vete këtyre takspaguesve.

Edhe në këtë rast indicia mediatike e për korrupsion është objekt për Prokurorinë e Kosovës që të hetojë prof. Tomorr Çelën. Për të dy rastet e lartpërmendura fijet analitike të shpien te zyra e Kryeministrit Mustafa, i cili krijon perceptimin opinional se po blenë me financa publike ekspertë në mbrojtje të draft- marrëveshjes së demarkacionit.

Nëse prokuroria i provon këto dy raste atëherë dy ekspertët dhe vetë Kryeministri Mustafa mund të përballen me veprat penale më të rënda të parashikuara në Kodin Penal të Republikës së Kosovës: korrupsion të niveleve të larta dhe tradhëti të interesave shteterore.

Këto ditë, gjithashtu u bënë publike ndërkombëtarisht pazarlleqe në rastin e marrëveshjes së delimitimit të kufirit detar Shqipëri-Greqi. Kabllogramet Wikileaks-it, dëshmojnë se prapa manovrave për devijime detare në favor të Greqisë qëndrojnë pazare shumë të rrezikshme te grupeve apo individëve të lartë, funksionarë e firmëtarë të kohës.

Te dy rastet, delimitimi i kufirit detar midis Shqipërisë dhe Greqisë, si dhe demarkacioni territorial midis Kosovës dhe Malit të Zi ngjasin si dy pika uji. Atyre u vjen era pazare të rënda. Në këto pazare rrezikshmëria qendron te përdorimi i korrupsionit për të shitur dete e territore së bashku me vlerat dhe pasuritë që ato bartin në vetvete.

Shqetësimi publik shqiptar është ngritur si kurrë më parë. Opinioni publik mbarë kombëtar si dhe i miliona shqiptarëve kudo në botë presin veprime konkrete nga organet përkatëse të drejtësisë, si në Shqipëri ashtu edhe në Kosovë për të nisur procedimet penale bazuar në dispozitat kushtetuese dhe kodet penale të shteteve shqiptare.

Korrupsioni dhe tradhëtia i shërbejnë njëri-tjetrit. Ato ngjajnë si dy pika uji. Por ujë i zi dhe helmatosës.

[the_ad id=”4118″]

Thaçi lule dhe zotim tek lapidari i të rinjve të vrarë serbë: Kurrë më (Foto)

Thaçi lule dhe zotim tek lapidari i të rinjve të vrarë serbë: Kurrë më (Foto)

hashim-thaci

Presidenti i vendit Hashim Thaçi sërish është përkulur dhe ka vë kurora lulesh pranë lapidarëve të serbëve të vrarë në luftën e fundit në Kosovë.

Të hënën, vet Hashim Thaçi në facebook, ka shpërndarë fotografi duke u përkulur pran lapidarit të disa të rinjve serb të vrarë në Gorazhdec, 14 vite më parë.

Ai duke e dënuar vrasjen e tyre, siç edhe ekzekutimin e 400 fëmijëve tjerë shqiptarë gjatë luftës së fundit në vend, tha se jetët e tyre u morën nga dora kriminale e jo nga shteti.

Ky është postimi i Hashim Thaçit në facebook: 

Askush nuk do të mund të vrasë të ardhmen, lojën dhe gëzimin e fëmijëve të Kosovës
Sot vura kurorë lulesh në këtë memorial për të përkujtuar sulmin kriminal kundër të rinjve të fshatit Gorazhdec, 14 vite më parë, në të cilin u vranë dy të rinj e u plagosën katër të tjerë.
E drejta për jetë është e drejtë fundamentale për të gjithë.
E tillë do të duhej të ishte edhe për rreth 400 fëmijë shqiptarë nën moshën 15 vjeç që gjatë luftës u vranë nga shteti i Serbisë.
Ndërkaq, këta fëmijë këtu u vranë nga dora kriminale e jo nga shteti.
Këta fëmijë këtu u vranë e u plagosën duke luajtur, por zotohem se nuk do të ketë forcë e as dorë kriminale që do të vrasë të ardhmen, lojën dhe gëzimin e fëmijëve të Kosovës.
KURRË MË!
Prandaj, sot LUTEM dhe shpreh edhe një herë keqardhje për të gjitha viktimat gjatë dhe pas luftës, të të gjitha komuniteteve.
Do të punojmë që çdo krim të zbardhet dhe të ndëshkohet.
Krimi është krim kundër kujtdo qoftë të jetë bërë apo nga kushdo qoftë që është kryer.
Gjithashtu, edhe një herë insistoj që të zbardhet fati i te gjithë të zhdukurve, qofshin shqiptarë, serbë apo romë apo çfarëdo komuniteti tjetër.
Të gjithë kemi përgjegjësi të punojmë në këtë drejtim.
Kemi përgjegjësi para familjeve te tyre dhe së ardhmes së fëmijëve tanë.
Ne duhet ta ndihmojmë njeri tjetrin.
Sot, kur po punojmë për të ndërtuar paqe, për pajtim dhe bashkëpunim në mes të popujve të rajonit, është e rëndësishme të theksojmë se për pajtim të sinqertë është e nevojshme drejtësia.
Pajtimi në mes shqiptarëve dhe serbëve është i mundur dhe do të ndodhë.
Ky hap do të thotë paqe për rajonin. HTH

[the_ad id=”4118″]

Kur Isa Mustafa mbronte vendimet e pushtetit të dhunshëm serb në Kosovë (Dokument)

Isa Mustafa

Isa Mustafa

Sheradin Berisha që mban faqen ‘pashtriku” ka publikuar një shkrim të Isa Mustafës, kur ai ishte në strukturat e dhunshme të regjimit serb në Kosovë, bashkë me Rrahman Morinën.Ai në këtë shkrim pretendon se Mustafa, që tash pritet të bëhet kryeministër i Kosovës, ishte gjithherë i gatshëm për zbatimin e urdhrave të kësaj strukture. Lexojeni të plotë shkrimin e tij: Fytyra e vërtet e Isës në kohën e Titos e të Millosheviqit! SHERADIN BERISHA: KARIERA POLITIKE E KRYETARIT TË LDK’së, ISA MUSTAFA – GJATË REGJIMIT KOMUNIST (1980 – 1990) /Pjesa e dytë/ Pashtriku.org, 07. 12. 2014 – Pas demonstratave të 11 e 26 marsit dhe të 1 e 2 prillit 1981, regjimi komunist gjatë verës së atij viti ndërmori një sërë masash ideo – politike, të cilat kulmuan me “Platformën politike të KQ të LKJ’së për Kosovën”, të miratuar më 17 nëntor 1981 në Mbledhjen e XXII’të të KQ të LKJ’së në Beograd. Në zbatim të kësaj Platforme, strukturat pushtetore’partiake dhe ato gjyqësore në Kosovë, në bashkëpunim me UDB’ën nisën një fushatë të gjerë arrestimesh e burgosjesh ndaj organizatorëve të demonstratave si dhe në të njejtën kohë intensifikuan diferencimin ideo – politik brenda radhëve të pushtetit, nëpër organizata punuese dhe në të gjitha institucionet tjera publike e me theks të veçantë në institucionet shkencore – akademike të Kosovës, siç ishin: Instituti Albanologjik, ai i Historisë dhe mbi të gjitha Universiteti i Prishtinës, i cili u cilësua si “Bastion i nacionalizmit dhe separatizmit shqiptarë”. Për t’i realizuar masat, që dolën nga “Platforma…” e KQ të LKJ’së, regjimi gjatë viteve 1981 – 1990 në vendet udhëheqëse i emëroi ato kuadro politike – komuniste, që ishin dëshmuar tashmë në luftimin dhe çrrënjosjen e “nacionalizimit dhe seperatizmit shqiptarë”! Në mesin e komunistëve më besnik për realizimin e kësaj politike antishqiptare ishte edhe Isa Mustafa. T’iu referohemi fakteve! Pas demonstratave të mars-prillit 1981, kur Azem Vllasi u zgjodh Kryetar i KK të LSPP të Kosovës edhe Isa Mustafa avansohet, duke u bërë pjesë e kësaj strukture pushtetore. Sa për ilustrim, lexoni kopjen e gazetës “Rilindja”, datë 15 maj 1981, ku Isa Mustafa, ishte pjesëmarrës në mbledhjen e kryesisë së KK të LSPP të Kosovës, përkrah Azem Vllasit,etj. ISA MUSTAFA ANËTAR I ORGANIT TË DHUNSHËM NË QENDRËN E STUDENTËVE TË UP’së! *** PËRKUSHTIMI I ISA MUSTAFËS NË REALIZIMIN E VENDIMEVE POLITIKE PËR KOSOVËN – QË MERRESHIN NGA KRYESIA E RSFJ’së DHE KOMITETI QENDOR I LKJ’së!

 

Z. Kryeprokuror, çka u bë me bandën mafioze “Devolli” dhe me dallaveraxhiun Baton Fazli Haxhiun…?

Z. Kryeprokuror, çka u bë me bandën mafioze “Devolli” dhe me dallaveraxhiun Baton Fazli Haxhiun…?

RESHAT-BADALLAJ-ZHURIANI

Shkruan:Reshat Badallaj- Zhuriani

 

Në gazetën më të lexuar në rajon, “KOSOVA SOT”, kam shkruar një seri shkrimesh për bandën mafioze, raciste, mashtruese, vrastare me procedurë penale “DEVOLLI”, për bashkëpunim me gjakësorët serbo-çetnikë për të dëmtuar shtetin e Kosovës deri në palcë. Dhe, shi për këtë, fatmirë- sisht u vërtetuan 100% shkrimet e mia për këta hajdutë të nëntokës dhe isha dhe jam i gatshëm të dal para drejtësisë për këta racistë që me dashje dhe paramendim dhe në mënyrë të organizuar tentuan t´i vrasin shqiptarët dhe t´i tredhin që të mos shtohen… Por, ç’e do kur Republika e Kosovës drejtohet nga kuislingët, nga ish- serbosllavët që i kanë dhe po i shërbejnë devotshëm interesave të tyre personale dhe jo kombëtare. Dhanë toka falas, sollën “Zajednicën” këmbëkryq në zemër të Kosovës. Këta banditë shkuar banditëve janë në gjendje të japin me vullnet dhe me dy duart edhe gratë e shtratit vetëm e vetëm të mos i dridhin nga kolltukët. Banditët dhe oligarkët e kanë kapur shtetin në duart e tyre, kanë lëshuar rrjetin me mjeshtëri tamam si të merimangës në çdo cep të vendit.

Në gjykata, hetuesi, polici, prokurori qëllimisht i kanë ulur bashkëpunëtorët e deridjeshëm të Slobodan Milosheviqit dhe të Titos, që kanë dënuar me burgje, maltretime,vrasje shqiptarët përmes proceseve të montuara politike vetëm pse ishin shqiptarë që ashtu i kishte falur i Madhi Zot. Kjo zeznajë e Beligradit është këmbëkryq ulur këtu dhe banda qeveritare rri si shpata e Demokleut mbi kokat e tyre. Në krye të drejtësisë së Kosovës janë kasnecët dhe langonjtë që e kanë dënuar”nacionalizmin, separatizmin, irredentizmin shqiptar. Dhe më pas është bërë gosti ahengu me def e harmonikë ngëkë, ngëkë, ngëkë dhe duke mos guxuar të dënojnë pansllavizmin,ultranacionalizmin e Drazh Mihajlit, edhe pse zotëronin makinerinë më moderne të luftës kur shqiptarët mbroheshin me gurë në dorë. Dhe mu për këtë, kjo bandë i kanë qitur hije të zezë Kosovës në botë që çdo ditë të huajt kudo që shkojnë dhe në Kosovë të luftohet korrupsioni dhe të tillët thirren në emër të ligjit. Këta pa fije turpi trumbetojnë para popullit se para ligjit të gjithë janë të barabartë. Po, po, kështu këta persona të dalë nga kopeja e Kalamegdanit. Po a dini ju more burra dhe gra të vendit tim se akoma në këtë çerdhe gjarpërinjsh, akoma ka nga fisi i kryetradhtarit të kombit, Rrahman Morina, që njihet si epoka e Rrahmanzinjve, qe u vranë qindra shqiptarë.

Vjedhjet nuk janë bërë pa dijeninë e qeverisë kuislinge

Reshat Badallaj-Zhuriani, i pari ishte që ka shkruar për këtë bandë mafioze “DEVOLLI”dhe se gjyqësia kontrollohet nga kapot e bandave qeveritare dhe mu për këtë nuk guxon të bëjnë as gëk, e as mëk. Dhe, me shumë të drejtë, lexuesit (po deshe t´i jap me emra), po pyesin: Çka u bë me bandën mafioze të kanaleve të nëntokës serbiane dhe dallaveraxhiun Baton Fazli Haxhiu,njeriun e UDB-së dhe pikërisht të Jovica Stanishiqit…? Tashmë botërisht është vërtetuar se klani mafioz, racist, hajdutësh i quajtur “DEVOLLI” përpos që është me procedurë penale edhe zyrtarisht është vërtetuar se kanë vjedhur shtetin duke e dëmtuar për gjysmë milioni euro, kjo thashë që dihet zyrtarisht dhe një Zot e di se sa miliona euro hajnat kanë vjedhur! Por, kjo vjedhje nga hajdutët dhe kusarët “DEVOLLI” nuk është bërë pa dijeninë e bandës dhe banditëve të qeverisë kuislinge, e dalë tinëzisht dhe hajnisht nga pazaret e nëntokës tamam si klani i Legias dhe assesi nuk është zgjedhur me votën e lirë të qytetarit dhe më për këtë këta banditë kusarësh e kanë bërë ZAP KOSOVËN E MOS GËZOFSHIN! Lexuesit e shumtë të shkrimeve të mia, po ashtu po pyesin përse Prokuroria hesht, kur dihet botërisht se këta me vetëdije deshën t´i vrasin miliona shqiptarë me krunde të mykura dhe simptome kancerogjene? Kjo bandë kusarësh me vetëdije të plotë pastruan stallat e derrave në Serbi, dërguan në depot mafioze dhe i përzien me miell për t’u shitur shqiptarëve për bukën e gojës në sofër. Banda mafioze në mënyrën më raciste shqiptarët i krahasoi me qen, derra,lopë…

Të korruptuar deri në fyt

Tashti me këto veprime të turpshme të gjyqësisë që edhe gomarët e kanë kuptuar(magarci më mirë me thënë se nuk e kuptojnë fjalën gomar), se janë të korruptuar deri në fyt, kjo është parë duke u shkarkuar e duke u ndjekur me vepra penale nga kjo shtëpi e zezë dhe e turpit. Po ashtu, shihet në ditë me diell se gjykatat i drejtojnë bandat mafioze në majë të shtetit. Dhe, në qoftë se nuk është kështu, atëherë përse në sirtarët e kësaj gjyqësie të zezë, nuk janë ngritur padi penale kundër kësaj bande mafioze, kur shteti dëmtohet me miliona euro që dihen zyrtarisht,si shpjegohet kur kjo bandë mafioze “DEVOLLI” me vetëdije të plotë dhe krim të organizuar fusin krunde nga gjakësorët me simptoma kancerogjene për t´i vrarë shqiptarët? Përse spiuni i UDB-së serbiane, BATON FAZLI HAXHIU, me tradita të moçme antikombëtare, dallaveraxhiun dhe spiunin tashmë të ditur botërisht të kryeudbashit gjakësor serbo-çetnik, Jovica Stanishiqit, duke ditur se janë krunde derrash dhe ushqim qensh i shkoi me vrap Qeverisë Shqiptare që me çdo kusht t´i lënë t´i hanë shqiptarët dhe punë e madhe se helmohen, tredhen dhe vdesin shqiptarët…? A dini ju more të pafytyrë që kjo të ndodhte në Gjermani, që ndryshe quhet shtet ligjor, çka do të ndodhte? Një pastë dhëmbësh me skadim afati të gjendet në raftet e shitjes se si do të bëhej hallakamë… Strumbullari i kësaj organizate vrastare me krunde qensh nga Serbia, pa u kontrolluar fare nga dogana dhe organet përkatëse shëndetë- sore, , është djali i Fazli qelit që quhet BATON HAXHIU dhe mos harroni se është këshilltar i kryetarit të Kuvendit të Kosovës, që kësaj radhe nuk do të flas për hiset nëpër spitale që është në hetime.
me… Cila ishte përgjigjja ime për lexuesit e shumtë?
Unë, Reshat Badallaj-Zhuriani iu kam përgjigjur kështu: Derisa në Qeverinë e Republikës së Kosovës janë hajnat, kusarët, kuislingët, oligarkët, udbashët e deridjeshëm të kasaphanës Serbosllavi, që e kanë kapur shtetin dhe që qëllimisht në hetuesi, prokurori gjyqësi janë titistët e zgjedhur me anë të pazareve dhe klaneve mafioze të nëntokës dhe jo me votën e lirë të popullit, të shkojnë në theqafje… Kosovës i duhet një qeveri e dalë nga vota e lirë e popullit, që mbrojnë vërtet interesat shtetërore dhe kombëtare, garniturë me duart e pastra që të ecë Kosova martire përpara. Hajnat që deri dje nuk kishin brekë për të veshur,ndërkaq, sot janë bërë miliarderë dhe kanë siguruar pasuri për dhjetë- njëzet breza…Për të fituar besimin e popullit, Prokuroria dhe Gjyqësia duhet t´u vënë prangat kriminelëve dhe hajnave që dëmtojnë dhe shesin shtetin te të huajt për interesa personale. Dhe krejt në fund, herët a vonë do të vijë dita që mbi këta hajna, kusarët, bandën mafioze do të bjerë dora e popullit, e mallkimit dhe dora e Zotit. Do të vijë koha që do të ulen në bankën e zezë të turpit dhe do të ikin nga kjo botë me marre të zezë, si tradhtarë të kombit, bashkë me puthadorët, sahanlëpirësit që janë në gjyqësinë e Kosovës, që kanë heshtur dhe kanë fshehur veprat e kriminelëve që për interesa serbiane deshën t´i vrasin pa mëshirë shqiptarët… Zotin dorëzanë!

Kaq për sot nga unë, RESHAT BADALLAJ-ZHURIANI. Për këtë shkrim mbaj përgjegjësi të plotë morale e penale.

[the_ad id=”4118″]

SHKUP shpaloset flamuri Gjigand

SHKUP shpaloset flamuri Gjigand

shkup

Sot në Shkup qytetarët janë mbledhur për t’i dhënë mbështetje kryetarit të Turqisë Recep Tayyip Erdoğan për të përballuar grusht shtetin në shtetin e tij që ai e drejton.

Protestuesit porososin ”Erdogan të pastroj puçistët”, ”E dënojmë puçin e përgjakshëm dhe mbështesim kryetarin Erdogan”, ”E lusim Zotin që t’i jap fuqi kryetarit tonë që të pastroj puçistë, ndërsa të plagosurve të ju jap shëndet” thonë mes tjerash mbështetësit e Erdogan në Shkup, transmeton Telegrafi.

Kryetari i lidhjes së shoqatave jo-qeveritare turke, Taksin Ibrahim tha ”Shpresoj se së shpejti do të burgosen të gjithë puçistët që e tradhëtuan shtetin dhe popullin e tyre”

Në tubim ka 500 persona, që e filluan mbështetjen me himnin e Maqedonisë dhe të Turqisë.

shkupi1

[the_ad id=”4118″]

Skandali me xhamit e para arabe neper Kosove!

Skandali me xhamit e para arabe neper Kosove!

xhamiaNga Arbana Xharra

Me kolegun tim Alban Selimi gjate hulumtimit ne terren te skandalit te perfshirjes se fondeve arabe ne ndertimin e xhamive neper Kosove, dhe jo vetem kaq, implikimin e zyrtareve politik, Bashkesise Islame dhe individeve (biznesmen) ne evazione fiskale duke u fshehur pas ndertimit te xhamive. Nje rrjete i tere i organizuar qe ne emer te ndertimit te xhamive perfitojne jashtligjshem me parate e donatoreve arab. Dokumente, fotografi, e shume fakte nga terreni ju sjellim ne detajet te henen ne hulumtimin tone…Vazhdimet e te gjeturave ne terren do te publikohen gjate tere javes se ardhshme ne gazeten “Zeri” dhe portalin www.zeri.info.

 

[the_ad id=”4118″]

Kompania turke po vjedh arin e Mirditës

Kompania turke po vjedh arin e Mirditës

Kompania- turke-vjedh-arin-e-Mirditës

 

Aleksandër Ndoja, një gazetar i vjetër ka denoncuar pak ditë më parë atë që e quan si “një skandal për të vënë Kujën”. Ndoja dëshmon se disa punonjës shqiptarë të një kompanie turke e kanë kontaktuar pak ditë më parë duke i dhënë tre kampionë mineralesh me përmbajtje të lartë floriri.

Sipas Ndojës punonjësit në fjalë i kishin dëshmuar atij se nuk dëshironin që emrat e tyre të bëheshin publikë duke ia besuar Ndojës denoncimin e kësaj çështje. Në një intervistë për gazetën Dita, ai shprehet se kompania e cila po merret me ndërtimin e hidrocentraleve ka gjetur minerale me përbërje të madhe floriri.

“Unë kam bërë publike me aq mundësi sa kam pasur një episod tepër interesant që më ka ndodhur disa ditë më parë. Disa punonjës të një kompanie turke që ndërton disa hidrocentrale në lumenjtë Fan i Madh dhe Fan i vogël më kanë sjellë disa copëza mineralesh ku duket qartë përmbajtja tepër e lartë e bakrit. Punonjësit janë shqiptarë dhe të nxitur edhe nga vonesa e pagave dhe diskriminimi nga ana e kompanisë turke erdhën tek unë duke sjellë këto kampione mineralesh që të denoncoja si gazetar faktin që kompania turke nën koperturën e ndërtimit të një hidrocentrali në fakt ishte duke bërë vjedhje të floririt dhe të bakrit” shprehet ai.

 

[the_ad id=”4118″]

Hoxha i Gjilanit: Gjaku i Jo-besimtarëve është pija më e mirë për myslimanët (Video)

Hoxha i Gjilanit: Gjaku i Jo-besimtarëve është pija më e mirë për myslimanët (Video)

zeqirja-qazimi

Sonte është transmetuar dokumentari “Kampet e Zeza” në kudër të emisionit Zona Express me autor Leonard Kerqukin.

Në këtë dokumentar për herë të parë publikohet një video-incizim i Zeqirja Qazimit, tashmë i arrestuar dhe i dyshuar për veprën penale të terrorizimit, e në të cilin ai i mëson xhematit se “gjaku i pa-besimtarëve është pija më e mirë për myslimanët”.

Shikojeni videon e mëposhtme.

[the_ad id=”4118″]

Bandat shqiptare dhe Panama Papers

Bandat shqiptare dhe Panama Papers

Spartak-NgjelaNga: Spartak Ngjela

Situata në Shqipëri po rëndohet për ditë e më shumë për korrupsionin; sepse rrethi i investigimit po ngushtohet gjithmonë e më tepër. Dhe ja ç’po ndodh se fundi: sot PD vendosi të hyjë nesër në Parlament, “me amendamente”. Ç’ishte kjo kthesë nga këta “njerëz parimorë”? Është për të qeshur por është brenda tmerrit që po përjeton shoqëria shqiptare. Në fakt skandali i sapo zbuluar i firmës GFI Technologies, që rezulton nga Panama Papers, në lidhje me koncensionin që i ka dhënë Berisha pas humbjes së zgjedhjeve, e ka strukur Saliun në bodrumet e marrëzisë së tij, kurse deputetet, po shkojnë në Parlament nesër. Po Saliu do të shkojë? Nëse shkon, a do të flasë? Me siguri, nëse flet, do të gënjejë me nivelin gënjheshtar të një adolishenti; prandaj nesër, ose nuk do të dëgjoni gjë, ose do të dëgjoni gënjeshtra dhe akuza infantile. Por, semos është hera e parë! Jo, por këtë herë është në hapat e fundit.
Ndërkohë, marrim njoftim se Prokuroria ka filliar hetimet. Gadishmëri e madhe. (!) Por e dini pse? Për të fshirë përgjegjësinë e Saliut në këtë aferë që kap shumën prej 150 milionë Euro.Por e kanë të kotë, çeshtjet janë të qepura. Shqiptarët të lodhur dhe të mërzitur, po shohoin sesi iu kanë fluturuar qindra milonë Euro nëpër ofshorët spekulative dhe në bankat e Qipros, nga të zgjedhurit e tyre, që, kur kanë filluar punën e ministrit apo të kryeministrti, kishin vetëm dy palë çorape, tre palë pantallona dhe dy xhaketa. Turp i madh.
Çfarë duhet të bëjnë shqiptarët? Asgje nuk bëjnë dot në këto momente, sepse janë të gjithë këta pushtetarë që kanë forcat politike në dorë dhe, janë “mbjellë nëpër ofshoret”, me paratë e shqiptarëve të varfër.
Megjithatë, ashtu si e shpreha: laku po ngushtohet. Nuk dalin dot. Shpejt do të dëgjoni gjithë tablonë mashtruese që ka mbajtur Shqipërinë dhe shqiptarët në këtë gjendje të mjerë për 20 vjet rresht. E kuptoni që hajduti Sali është një 14 vjeçar që, vidhte gjatë natës, dhe ditën identifikonte si hajdutë kundërshtarët e tij? E kuptoni se me këtë njeri që i ka bërë të gjitha, Shqipëria ka kaluar një gjëmë të vërtetë? Me të vrarë, me të fyer, të poshtruar nga një njeri që ka qënë dhe mbetet të jetë turpi ynë kombëtar.
Ka ardhur fundi. Shqiptarët duhet të jenë të vëmendshëm, se deri tani i kanë lënë të varfër dhe pa atdhe. Po vjen koha që t’u kthehet “atdheu i grabitur” nga vjedhësit që i kanë “qeverisur”, dhe të fillojnë edhe ata jetën normale në Shqipërinë e tyre.

Ilir Meta, 70 milion paund pasuri në Angli; Shqipëria në prag të fortunave politiko-financiare

Ilir Meta, 70 milion paund pasuri në Angli; Shqipëria në prag të fortunave politiko-financiare

ilir-meta

Sipas gazetarit Artan Hoxha, gazetarë anglezë që kanë rënë në gjurmët e kompanie shqiptare të regjistruar në Londër, është mbulesë e një politikani shumë të fuqishëm shqiptar, i cili ka 51 tituj pronësie, me një vlerë prej 70 milion paund, të cilat janë investuar në zonën A të Londrës, dhe këto prona janë në emrin e një shqiptari nga një rreth i veriut të Shqipërisë. E gjithë kjo pasuri sipas gazetarit Hoxha është vënë nëpërmjet bursës së arit në vitet 2002-2003, dhe anglezëve u rezulton se ky është ar i ardhur nga Shqipëria. Por kush është ky politikan i fuqishëm shqiptar që ka një pasuri të tillë në Londër, prej 70 milion paundësh e barazvlefshme me 140 milion dollarë?

Gazetari nuk u prononcua për emrin e politikanit shqiptar, por të gjitha gjurmët të çojnë tek Ilir Meta. Meta është njeriu i përfolur për vjedhjen e floririt të Krrabës si dhe për të tjera skandale financiare. Kumbari i Kompanisë “DIA” po hetohet gjithashtu edhe nga institucione investigimi amerikane për pastrim parash, së bashku me të birin e ish-kryeministrit Berisha.

Një rrjet gazetarësh në Londër po hetojnë në lidhje me kooperturën politike të 70 milion paundve, dhe pritet që shumë shpejt hetimi të shtrihet edhe në Tiranë.

Kjo është edhe arësyeja që në Shqipëri nuk miratohet Reforma në Drejtësi si edhe Byroja e Hetimit.

Bashkëshortja e Ilir Metës i ka deklaruar para ca kohësh ca miqve të saj se shumë shpejt do të marr fëmijët dhe do të jetoj në Londër.

Shqipëria është e përfshirë fuqishëm në grupin e vendeve tek të cilat institucione të specializuara investigimi ndërkombëtare po hetojnë për përfshirje të politikanëve në fshehje parashë dhe në afera të mëdha korruptive…

Demokracia kudo në botë është e rrezikuar nga politikanë të lidhur fort me krimin politik dhe financiarë.

[the_ad id=”4118″]

Del emri i Edi Ramës në ‘Panama Papers’? Ja e vërteta

Del emri i Edi Ramës në ‘Panama Papers’? Ja e vërteta

edi-rama

Publikimi i Dokumenteve të Panamasë ka shkaktuar trazim në politikën shqiptare dhe e ka ngarkuar median plot me spekulime.

Në mesditë, numri dy i LSI, Petrit Vasili dha një prononcim për mediat.

“Vëmendja jonë maksimale shkon tek gjithçka që lidhet me Shqipërinë. Ka dhe informacione që vinë nga mediat botërore që edhe segmente të jetës shqiptare janë të përfshirë në çështjet e shfrytëzimit apo shpërdorimit për qëllime të pasurimit të paligjshëm në parajsat fiskale si rasti i Panamasë. Organet e hetimit duhet të jenë shumë të vëmendshmë për të hetuar çdo ngjarje, informacion nga çdo lloj burimi për të gjitha këto ngjarje që lidhen me parajsat fiskale në Panama, Qipro, Dubai, Monako e gjetkë. Është e qartë që burimet e paligjshme, mënyrat e pastrimit të parave apo të evazionit fiskal kanë në këto mjedise mundësi për të devijuar para që janë detyrimet ndaj fiskut shqiptar apo për të financuar aktivitete të tjera,” tha Vasili.

“Duke pasur parasysh një nga informacionet e fundit, shikojmë se ai lidhet me një aktivitet të caktuar që ka të bëjë me aktivitetin e koncesionimit dhe pikërisht për këtë arsye mendoj që nisma konkrete e ndërmarrë nga një grup deputetësh të LSI për përmirësimin e ligjit të koncesioneve, në mënyrë të veçantë për të thelluar transparencën dhe rritur përgjegjshmërinë e madhe publike dhe shtetërore në diskutimin e çdo nisme koncesionare është qëndrim shumë i rëndësishëm dhe i dobishëm, pasi ky dimension i transparencës i zhvilluar në mënyrë të veçantë në këto aktivitete që rezultuan që për shkak të kësaj mungese transparence të jenë dhe të dyshuara për afera korruptive dhe jo vetëm kaq,” shtoi ai.

Megjithatë, disa portale si Opinion.al ngrenë pikëpyetje nëse ka dalë emri i kryeministrit Edi Rama në këto dokumente.

Në fakt është thjesht një spekulim, bazuar mbi deklaratën e sotme të deputetit demokrat, Oerd Bylykbashi.

Ai tha se Edi Rama ka 200 milionë euro pasuri në llogari offshore.

Me shumë gjasë ai i referohet një raporti konfidencial të OSBE.

[the_ad id=”4118″]