Get a site

FILLOI RIGJYKIMI POLITIK KUNDËR GRUPIT TË DOBROSINIT

FILLOI RIGJYKIMI POLITIK KUNDËR GRUPIT TË DOBROSINIT

Skënder Jashari nëpërmes të një shkrimi ka deklaruar se e konsideroj veten si i burgosur politik nga EULEX, për rastet e sulmeve kundër policisë dhe xhandarmërisë së Serbisë në Dobrosin të komunës së Bujanocit. Ai ka njoftuar për media se ka filluar rigjykimi kundër tij dhe pjesëtarëve të tjerë që quhet Grupi i Dobrosinit.

Ky gjykim ka filluar herët, ku është rimarrë dëshmia e dëshmitares eksperte të armëve të zjarrit, e njëjta që ishte edhe në gjykimin e mëparshëm.

“Kjo dëshmitare dëshmoi për armën e vetme që ishte sekuestruar në banesën e Skender Jasharit, e që prokurori i Fraksionit Politiko-Kriminal të EULEX-it Maurizio Salustro, ia kishte faturua Valon Jasharit (si zotërues i banesës në emër të të cilit e bastisë). Dëshmia e dëshmitares eksperte të armëve të zjarrit, realisht të armës TT, nuk inkriminonte asnjëri në lidhje me përfshirjen ose jo në ndonjë vepër tjetër penale, e as në rastin për sulmet në Dobrosin të komunës së Bujanovcit, kundër policisë dhe xhandarmërisë së Serbisë”, ka shkruar mes tjerash Jashari.

Ai ka thënë se i është mohuar e drejta për të pyetur dëshmitaren eksperte, pasi që kishte reaguar një avokat mbrojtës i një të bashkakuzuari, duke u thirrur në Kodin e Procedurës Penale të Republikës së Kosovës.

Seanca ka vazhduar deri vonë, ku kryetari i trupit gjykues, mori vendim që seanca të shtyhet, pasi nuk kishte më kushte të vazhdoj më 6 prill 2017.

 

[the_ad id=”6025″]

[the_ad id=”4118″]

Komento rreth shkrimit