Get a site

Gjithë ata që e dojnë atëdheun e kombin, me vrapi të organizimi i lobit!

skender-shala

Shkruan: Skender Shala

Falë atdhetarve të devotshëm, miqëve tanë Europian e Amerikan dhe me vullnetin e Zotit, kombi ynë po e kupton gjithnjë e më shumë rëndësinë e peshës së përgjëgjësisë historike. Prandaj po angazhohet si kurr një hërë tjetër për ta korigjuar të kaluaren tonë historike shumë të hidhur. Dihet së na kanë ndarë ashtu si mbas intëresave të tyrë, në fe, rajone, fise pjesë-pjesë duke na prerë e gjymtuar cdo gjë të races tonë! Sot e kesajë ditë fletë qartë mozaiku ynë i etnitëtit tonë gjekrafik, gjuhësor, rajonal e fetar tjetërsimin tone! Ky realitët deshmonë më së mirti përpjekjet në vazhdimësi për ta shkatrruar sojin tonë gjatë shekujve. Po në qoftse ja shtojmë kesajë damke shekullore nga të tjerët, edhe vetëshkatrrimin deri në ditët e sotshmë, – cka është e pakuptimt, apet mirë që ekzistojmë!

Prandaj, bashkimi organizuar i mërgatës në një lob, është e të bërit historinë më të re në fillim të këti shekulli, kur dihet së kemi miljona kombas jashtë trojeve etnike! Pse duhet të vetë organizohëmi sa më parë, është kërkesë e kohës! Pra vetë koha po na kërkon! Përndryshe! Po u sjelli edhe një vlerim të ish kryeministit z. Pandeli;

  • Me dhimbje, shoh tek torturojmë veten në këtë ndarje që ka brenda dobesitë tona të vjetra të cilat na kanë bërë humbës në historinë tonë në marrëdhëniet me kombet konkurente. Urrejtja e vetes sikur “armiku” të ishim ”NE” do të na sjellë në të njëjtin konkluzion që kanë pasur parardhësit tanë. Në këtë varferi politike ku demokracia duket si “rutinë” fjalësh pa veprim, fjalori i urrejtjes të jep identitet. Ballkani është ndërtuar nga shoqëri të dhunshme ku e mira duket si dobësi dhe shpesh përgjithësuese e pa “ngjyrë”. Udhëkryqi ynë i vjetër dhe i ri është të mësohemi me veten duke kuptuar qëllimet dhe jo dëshirat. Mbaron citati.

Sot armikun më të madh e kemi indifëretizimin, naivitëtin politik dhe paprofesinalizmin! Sjelljet tona të përgjithëme dhe të përditshme miturake – do ti quantë Naimi, e më vonë edhe Lazgushi

Eshtë koha për të vepruar konkretisht, duke ju bashkangjitur organizimit të lobit me tërë potencialin psiqik e fizik nga mërgimtaret e gjitha trojeve etnike! Organizimi i lobit nuk është parti as shoqat, por është shumë madhor, sëpsë për herë të parë po apelon për një bashkim gjithë kombtar. Prandaj është mbi të gjitha!

I përgëzojmë mërgimtaret tonë për angazhimin e përkushtuar në organzim të shkelqyeshëm për degët tani të formuara në Gjërmani, Norvegji, Austri, Suedi, Zvicer. Pritet shumë shpejt të organizohen edhe në shtëtët tjera!

-Rrespekt dhe falendërime për lobuesit e palodhshëm, për keta atdhetar të devotshëm e të vyeshëm që shumë shpejt do ta kurorizojnë kushtrimin e tyrë të pandalshem deri në fund!

[the_ad id=”4118″]

Komento rreth shkrimit