KUSH DHA URDHËR PËR TA NDJEKUR DHE VRARË SHKRIMTARIN,SYLEJMAN KRASNIQI?

RESHAT-BADALLAJ-ZHURIANI

*Dokument origjinal i asaj kohe, të pazbuluar deri me tani,zbulon Reshat Badallaj-Zhuriani

Shkruan:RESHAT BADALLAJ-ZHURIANI

Qarqet shoveniste serbo-çetnike kishin lëshuar gjahun e shtrigave kundër atdhetarëve të shquar shqiptarë. Nga frika Serbosllavia në Ballkan zbarkon 2200 spiunë,nderkaq, në Kosovë 720 spiunë dhe langonjt hundënuhatës që dëgjonin edhe frymarrjen e atdhetarëve që me kohë e kishin nisur vallën e çlirimit kundër bandave titisto-rankoviqistë dhe tradhtarëve shqipfolës. Banditët serbomdhenj të udhëhequr nga qeni plak Josip Broz Tito dhe shqiptarurrejtësi dhe kasapi i kombit tonë Aleksandër Rankoviqi, Ministër i Punëve të Brendshme të Jugosllavisë, me falni të Serbosllavisë të asaj kohe,kishte dhënë urdhër:”Të lëshohet kosa e vdekjes në kokat shqiptare”, dhe pa pushuar i binin kambanave të mortit kundër Kosovës dhe kombit tone në përgjithësi. Këtë e zbatonte mjekroshi,popi Serafin, në Kosovë, me konak në Prizren dhe thoshte se :”Shqiptarët janë gjarpër i zi dhe duhet goditur në kokë…”. Ju që jeni të ri në moshë, ju vë ne dijeni se mjerisht disa shqipfolës,spiunë e tradhtarë,përpos që mbanin fotografin e kurvarit Josip Broz Tito, me origjinë rus dhe jo kroat, të paktën keshtu thotë FBI, ishin në të gatshem dhe ne gjendje edhe gruan e shtratit me ja dhënë këti satrapi dhe ishin luftetaret me të medhenj dhe ishin betuar se do e ruaj porosinë e qenit plak Titos:”Te ruajm vëlazërim-bashkimin më sërbët si drita e syve”. Uhu, po ja shave Titon të vritshin e te pritëshin ky soj e sojsez. Kur bëhëj ndonjë hata,katrahurë dhe kasaphanë kundër shqiptarëve, përpos serbianve,langonjt dhe zagarët shqipfolës benin DYZEN AHENGU ME HARMONIKË E ME LAHUTË NË PËRKRAHJE TË SERBO-ÇETNIKËVE E KUNDËR:”NACIONALIZMIT, SEPERATIZMIT,SHOVENIZMIT, IRREDENTIZMIT SHQIPTARË”. Kështu që, KOS-i,OZNA dhe UDB-ja, vënë në nishan atdhetarët shqiptarë për të maltretuar,burgosur,vrarë dhe më pas trupin e pa jetë me humbur pa shej e pa dok. Shtriga Serbosllavi permes këtyre organizatave terroriste kishte angazhuar edhe organizatën famekeqe:”CRNA RUKA-DORA E ZEZË” dhe quhej edhe “UJIDINJENJE ILI SMRT-BASHKIM OSE VDKJE”,te Dragutin Dragojeviqit-Apis, kishte veshur kriminelet me veshje kombetare shqiptare,tirqi e koperan,bile me plis të bardhë në kokë për të mos hetuar… Pasardhësit e këti krimineli Dragutin Dragojeviq, në UDB-en serbe, në Prizren, angazhon kriminelet te pashpirt:Drago Dragoviq dhe Stanko Cucuroviq, që të merren me ndjekjet dhe vrasjet e shqiptarëve ne heshtje. Arkitekti i te gjitha vrasjeve ishte Gojko Popoviqi i vendosur ne kufirin e dikurshem ne Vërmicë, ku ishte ndertuar aty pranë hoteli rrëzë Pashtikut plak Qarqet shoveniste serbo-çetnike kishin lëshuar gjahun e shtrigave kundër atdhetarëve të shquar shqiptarë. Nga frika Serbosllavia në Ballkan zbarkon 2200 spiunë,nderkaq, në Kosovë 720 spiunë dhe langonjt hundënuhatës që dëgjonin edhe frymarrjen e atdhetarëve që me kohë e kishin nisur vallën e çlirimit kundër bandave titisto-rankoviqistë dhe tradhtarëve shqipfolës. Banditët serbomdhenj të udhëhequr nga qeni plak Josip Broz Tito dhe shqiptarurrejtësi dhe kasapi i kombit tonë Aleksandër Rankoviqi, Ministër i Punëve të Brendshme të Jugosllavisë, me falni të Serbosllavisë të asaj kohe,kishte dhënë urdhër:”Që asnjë shqiptarë të mos lihet i gjallë mbi tokë”, dhe pa pushuar i binin kambanave të mortit kundër Kosovës dhe kombit tone në përgjithësi. Këtë e zbatonte mjekroshi,popi Serafin, në Kosovë, me konak në Prizren dhe thoshte se :”Shqiptarët janë gjarpër i zi dhe duhet goditur në kokë…”. Ju që jeni të ri në moshë, ju vë ne dijeni se mjerisht disa shqipfolës,spiunë e tradhtarë,përpos që mbanin fotografin e kurvarit Josip Broz Tito, me origjinë rus dhe jo kroat, të paktën keshtu thotë FBI, ishin në të gatshem dhe ne gjendje edhe gruan e shtratit me ja dhënë këti satrapi dhe ishin luftetaret me të medhenj, të betuar se do e ruajn porosinë e qenit plak Titos:”Te ruajm vëlazërim-bashkimin më sërbët si drita e syve”. Uhu, po ja shave Titon të vritshin e te pritëshin ky soj e sojsez. Kur bëhëj ndonjë hata,katrahurë dhe kasaphanë kundër shqiptarëve, përpos serbianve,langonjt dhe zagarët shqipfolës benin DYZEN AHENGU ME HARMONIKË E ME LAHUTË NË PËRKRAHJE TË SERBO-ÇETNIKËVE E KUNDËR:”NACIONALIZMIT, SEPERATIZMIT,SHOVENIZMIT, IRREDENTIZMIT SHQIPTARË”. Kështu që, KOS-i,OZNA dhe UDB-ja, vënë në nishan atdhetarët shqiptarë për të maltretuar,burgosur,vrarë dhe më pas trupin e pa jetë me humbur pa shej e pa dok. Shtriga Serbosllavi permes këtyre organizatave terroriste kishte angazhuar edhe organizatën famekeqe:”CRNA RUKA-DORA E ZEZË” dhe quhej edhe “UJIDINJENJE ILI SMRT-BASHKIM OSE VDKJE”,te Dragutin Dragojeviqit-Apis, kishte veshur kriminelet me veshje kombetare shqiptare,tirqi e koperan,bile me plis të bardhë në kokë për të mos hetuar… Pasardhësit e këti krimineli Dragutin Dragojeviq, në UDB-en serbe, në Prizren, angazhon kriminelet te pashpirt:Drago Dragoviq dhe Stanko Cucuroviq, që të merren me ndjekjet dhe vrasjet e shqiptarëve ne heshtje. Arkitekti i te gjitha vrasjeve ishte Gojko Popoviqi i vendosur ne kufirin e dikurshem ne Vërmicë, ku ishte ndertuar aty pranë hoteli rrëzë Pashtikut plak, ku buronte uji akull në pikë të verës. Gojko Popoviqi që kishte urdhëruar vrasjet e shqiptarve dhe humbjen e trupave të pashpirt, hedhjen në lumin Drini i Bardhë,por, te lidhur për drunj që kufoma të mos notoj në Shqipëri se do të hetohet. Krimineli tinzar dhe i pashpirt,Gojko Popoviq, si më të besueshem për ndjekje,maltretime,vrasje në prite,në mulli, kishte zgjedhur kriminelet më gjaksor,ndërkaq, si langonj dhe zagarë më të besuar serb;Ali Islamin, Dalipin e Brahimit,Azem Azemin i lindur më 1920, i nënës Fatime, që vepronin sipas planit “BISTRICA”. Në këtë plan vepronte edhe Mehmet Maliqi,njeri nder gjaksorët dhe me tradhtarët ndër shqiptar,përndryshe është babai i Shkelzen Maliqit, që në vitin 1981,nga Beogradi, denonte Demonstratat e vitit 1981, qe shperthyen në Kosove dhe tronditën themelet e Jugosllavisë të asaj kohe. Ky plan me këta langonj ka futur edhe trimin Hasan Alia, që njihej si Hasan Remniku, për të cilin autori i ketyre rreshtave ka shkruar dhe do të shkruajm sipas vakteve që kemi për të zbardhur faqet e historisë. Kesaj here po japim dokumentin zyrtar te zbuluar vetëm nga RESHAT BADALLAJ-ZHURIANI, se si banditët,spiunët dhe zagarët e pushkagjinjve serbo-çetnik,mjerisht shqipfolës,kanë kapur shqiptarët me urdhëra te kriminelve Drago Dragoviq dhe Stanko Cucuroviq dhe kurrë nuk është ditur fati i tyre me. I kanë humbur pa shej e pa dok dhe as vend varri nuk kanë… Azem Azem Kurtaj,langua serboçetnik,deri në ditën kur e kanë plasur në varr, kishte marrur për siper për te ndjekur dhe për të vrar në pritë patriotin e shquar,shkrimtarin Sylejman Krasniqin. Patrioti i kombit tonë,Sylejman Krasniqi, ishte me i sjkathet se zagarët,langonjt dhe qentë e gjaksorve të gjakut të Drazh Mihajlit dhe ik me mundim të madh në Shqipëri. Langonjt kishin mbetur me gishtin në gojë dhe kishin lehur kot pas henës dhe hijës së tij… Kësaj radhe po e lëmë me kaq, nga unë,RESHAT BADALLAJ-ZHURIANI, që ka zbuluar për herë të parë dokumentin zyrtar,për këta zagarë,langnj të gjaksorve serbian, kundër shqiptarve…

azemi

 

[the_ad id=”6025″]

 

[the_ad id=”4118″]

Komento rreth shkrimit