MARK KRASNIQI – ATDHETAR

MARK-KRASNIQI
MARK KRASNIQI – ATDHETAR
Poezi: Zymer Mehani
Ti-Vigan Dhe i vogël
Sa Alpet Shqiptare

Ti-I lehtë Dhe i rëndë
Sa k’to bjeshë e male
Ti- Bardhësi e Plisit
Krenari e Fisit
Ti-Kurrë urë për t’ligun
Dhe as për t’keqin
Ti-Ortek Rugove
Për satanain, dreqin
Ti-N’Kohë të Stuhisë
Iu ktheve lashtësisë
Gjurmëve ilire
E të Dardanisë
Ti-Me krahë të mjellmës
Përshkove rrebeshet
Ti-O Bir Shqiptari
Na fole për BESËN
Na fole për doket
Virtytet e Burrit
Lugun e Baranit
Për Kullat e gurit
Dinakërinë e Dhelprës
Zakonin e Ujkut
Ti-Zgjua Bletësh-zemrën
Kopsht Lulëkuqesh-Shpirtin
Me këshillat Tua
Vogëlushët po i rritim
“O Vëllezër Shqiptarë
Me zemrat si ar
Kurrë mos hiqni dorë-
BASHIMIT KOMBËTAR”!
Ti-Me shpirt madhështor
Ndrite Dheun Arbnor
Si një METEOR

 

[the_ad id=”6025″]

 

[the_ad id=”4118″]

Komento rreth shkrimit