Get a site

Përfshirje e madhe e ish partive politike dhe shoqatave kulturore në Lobin Euroatlantik shqiptar dega në Zvicër

Lobin Euroatlantik shqiptar

Shkruan Asllan Dibrani

Lobi Euro-Atlantik dita ditës po merr përmasa ma te mëdha .Tani më pas themelimi të Lobit Euro-Atlantik  Botëror në Lörach të Gjermanisë, ai arrit ti zgjeroj degët e veta edhe në  Norvegji ,Suedi ,Austri dhe ky i  ditës së diel   në Cyrih të Zvicrës .Në tubim morën  pjesë një numër  i madh gjithëpërfshirës  i ish partive politike që veprojnë në Diasporë ,i shoqatave dhe klubeve të ndryshme, po ashtu edhe përfaqësuesit nga Austria, Gjermani etj .Në takim pati edhe përfaqësues nga Ministria e Diasporës. Pas antonimit të “Himnit Kombëtar” u përshëndeten të pranishmit nga  iniciuesi i këshillit  për Zvicër, Florim Useini. Kurse iniciuesi tjetër Binak Sylaj foli më gjerësisht për rëndësinë e formimit të Lobit. Për Platformën e përkohshme të Lobit  foli iniciatori i formimit të Lobit shqiptar në Botë dhe njëkohësisht kryetar i përkohshëm z.Skenderbeg Klaiqi. Në diskutim pati zëra të ndryshëm që folën për  rolin e këtij organizimi në  rrafshin kombëtar,dhe vlerat e tij . U përmenden shifra edhe deri ne 15 milion  shqiptar jashtë atdheut  qe mund të jenë pjesë e këtij Lobi në një të ardhme të  shkurtër,po edhe  për interesat  e kombit në të tërësi.

 

Me diskutim,propozime  dhe pyetje  morën pjesë  z.Mulaj nga Ministria e Diasporës,Mentor Gashi  anëtar i kryesisë së Lobit nga Austria. Ndërkohë fjala ju dha edhe njërit ndër sponsorët e lobit z.Shukri Ymerit nga Lörachu i Gjermanisë,Asllan Dibrani përfaqësuese  i Lobit Euro-Atlantik  për media,Ali Sylejmani nga Gjermani iniciues i themelimet  të Lobit Euro-Atlantik dega në Gjermani ,Bilur Murati  aktivist dhe veprimtar  nga Zvicëra, Mirela Mezani nga Çameria,dhe përfaqësues të shoqatave dhe asociacioneve tjera  nga Zvicëra  Adnan Imeri, Alisetar Ramadani ,Shaban Haliti, Vlora Balaj, Luan Hulaj, Sara Demoli, Ibrahim Meçani, Shaban Sadiku, Abas Fejzullahu, Aledin Ramadani etj.

Pamje te të pranishmeve gjatë  punës së takimit  në Zvicër në themelimin e Lobit Euro-Atlantik

159 158

Pas një pauze të shkurtër, u zgjodh këshilli themelues prej 15 anëtarëve, ku me kërkesë të pjesëmarrësve u propozuan, secili anëtarë i këshillit themelues të deklarohet  në foltore  duke u prezantuar në pika të shkurta. Dinamika dhe  interesi  i madh më në fund  nxori në shesh  listën e kandidatëve  , si anëtarë të këshillit themelues nga këta anëtar:Florim Useini, Binak Sylaj, Mehmet Jusufi, Adnan Imeri, Alisetar Ramadani, Lurata Reci, Mirela Mezani, Shaban Haliti, Vlora Balaj, Luan Hulaj, Sara Demoli, Ibrahim Mecani, Shaban Sadiku, Abas Fejzullahu, dhe Aledin Ramadani.

 

Këshilli   i themeluar  u zotuan se së do ta  thërrasim takimin tjetër  për Kuvendin  e  përgjithshëm të degës së Lobit  në Zvicër .Ata thanë se  ftojmë nga një përfaqësues të çdo shoqërie apo organizimi që ekziston në Zvicër me qellim të krijimit të një klime te përbashkët.

 

Pamje te të pranishmeve gjatë  punës së takimit  në Zvicër në themelimin e Lobit Euro-Atlantik ,Maj 2016. Foto A.Dibrani

228 image002

Lobi sot ka ma një emër ,emrin e bashkimit për  të gjithë bashkatdhetarët, që të marrin pjesë,  në takimet e Lobit kudo që të themelohen dhe do të mbahen  organizime  .Në këto takime  janë të domosdoshëm  përfaqësuesit e   çdo lloji subjekti apo organizate që vepron në diasporë.

 

-Lobi Euro-Atlantik Shqiptar, ka për qëllim ta bashkojë gjithë mërgatën shqiptare anekënd botës, në një frymë të re, e cila do t’u shërbejë gjithë shqiptarëve kudo në botë, në fushën ekonomike, kulturore, sociale dhe në sektorë të gjithmbarshëm.

-Pa dyshim se bashkimi krijon forcën, andaj mos hezito hynë në betejë drejt aspiratave tona shekullore për interesin e familjeve dhe fëmijëve tanë. Atdheu, koha, historia, momenti  po na thërret që të kaluarën ta kujtojmë si një fazë të hidhur dhe te zvetënuar ,të veprojmë për të ardhmen e bashkuar.

Foto-reportazh nga Asllan Dibrani  Zvicër Maj 2016

[the_ad id=”4118″]

Komento rreth shkrimit