Get a site
HISTORI

SHKUP, 1910: KOMANDANTI TURK: DETYRON ME FORCE TE BIRIN TE GJUAJ MBI BABAIN E TIJ

145333232389972
Një oficer fisnik shqiptar në ushtrinë turke i cili ishte bashkuar me kryengritësit shqiptarë, u kap dhe u dënua me pushkatim . Djali i tij, që ishte në Shkup, ishte pjesë e skuadrës së pushkatimit. Komandanti turk Mirsad Risa Bej kishte detyruar me forcë djalin e tij që të ishte pjesë e skuadrës së pushkatimit, edhe pse ai kërkoi me insistim që të përjashtohen nga ky detyrim i tmerrshëm, dhe çnjerëzor, por komandanti Mirsa Risa Bej e detyroj atë! Duke mos pasur zgjidhje tjetër, i biri kishte qëlluar në ajër, komandanti turk e kishte arrestuar atë në vend në prani të kufomës së babait të tij.(shkeputur nga faqa FMimages)

[the_ad id=”4118″]

About Author

Komento rreth shkrimit