Get a site

SHQIPTARI I VËRTETË

SHQIPTARI-VËRTETË

Poezi: Zymer Mehani

SHQIPTARI I VËRTETË

Atij-
Dhe Shqipet majë shkrepash
Ia njohin qëndresën
Atij-
Dhe miq e armiq
Ia respektojnë besën
Ai-
Me forcë graniti
E grushtin
Të çelikut
Fuqinë
Prej Titanikut
Ai-
Përherë luftëtar
Gjatë shekujsh të gjatë
Ushtar i atdheut
Me hushtë e me shpatë
Zemra e tij e artë
Dashuri e zjarrtë
Ai-
I fortë-
Shkëmb mali
Për liri-
Xixë stralli
Për Shqipen në Flamur-
Kala gur mbi gur
Ai-
Plisbardhë nëpër breza
Rrufe në beteja
Flakadan lirie
Shpresë për ditë të reja
Ai-
Më miku ndër miq
I urtë për urti
Prore luftëtar
Për t’atdheut liri
Ai-
Përherë krenar
I vërtetë shqiptar

[the_ad id=”6025″]

 

[the_ad id=”4118″]

Komento rreth shkrimit