Get a site

TERRORI SHTETËROR SERB DHE ALBANOFOBIA

TERRORI SHTETËROR SERB

TERRORI SHTETËROR SERB DHE ALBANOFOBIA

 

Shkruan: Afrim Caka

Ministri Jashtëm serb, Ivica Daçiç: “Lidërët shqiptarë më kanë thënë se ndarja e Kosovës është një ide e mirë. Është shprehur
se në mes shqiptarëve dhe disa liderve të tyre polikë nga Broja, ideja e ndarjes së Kosovës konsiderohet normale dhe racionale…


Duhet të shkruhen shumë libra e bile të ribëhet e gjithë historia jonë duke e parë atë nga një këndvështrim profesional e intelektual krejt tjetër po qe se studiusit do t’i vinin vetes si qëllim të tregonin të vërtetën për të gjitha pasojat që rrjedhin nga pushtimi turk, serbo-malazezë e grekë.
Studimi më i thellë i saj të bëhet bazë për politikën e mirëfilltë e për pedagogjinë e politikanëve tanë. Hashim Broja memec në politik e me shkollë nate, kooperativistë e me “biografi të pastër”! Bile mund të themi se ky studim do i shpëtonte shqiptarët nga politika e tij dhe halabakëve tjerë nga moria e gabimeve e nga shumë përmbysjet politike po qe se shqiptarët në përgjithësi do të mund të evitonin të këqijat që rrjedhin nga cilësitë e racës së tyre, po qe se zëri i arsyes nuk do mbytej nga politika e tradhtite e tij dhe nga zëri autoritarëve i të parëve të tyre.

Terrori shtetëror serb mbi shqiptarët përbën një kapitull të veçantë të politikës shekullore serbe, nën patronazhin turko-ruse, që nga pushtimet e para të trojeve shqiptare. Strategjia e përhershme e projekteve monstruoze serbe që nga gjysma e dytë e shekullit të kaluar dhe gjatë gjithë shekullit tonë ishte pastrami etnik i trojeve shqiptare e sllavizimi dhe turqizimi i tyre.
Që nga luftërat ballkanike e deri më sot Serbia dhe Mali Zi, kanë vazhduar gjenocidin mbi shqiptarët etnikë, duke vrarë me qindra mijëra shqiptar, duke shpërngulur për në Turqi rreth një million shqiptar dhe duke shpronsuar e kolonizuar 381254 hektar tokë të tyre me rreth 250 mijë serb e malazezë. Tani Serbia ka vendosur kolonë serbë e malazez dhe uzorpuar të të gjitha manastiret shqiptare ortodokse në Dardani. Ky terror serb, që synon spastrimin etnik të trojeve shqiptare, po vazhdon edhe sot në forma brutale me ndihmen e kolonelit frances që e ndau Mirovicën. Ekzodi masiv i mbi 700 mijë shqiptarëve në Perëndim sot i detyrohet këtyre politikanëve dhe këtij terrori politik.

Në Kongresin e Berlinit dhe në Konferencën e Ambasadorëve në Londër, Greqia zgjerohet 2.7 herë, Mali i Zi 3 herë dhe Serbia 2.8 herë, me zgjerim mbi Dardaninë në Konferencën e Versajës. Tani Serbia pretendon me anën e disa politikanëve drenicak të shtrijë sovranitetin shtetëror edhe mbi gjysmën e Dardanisë.

Dardania dhe viset tjera etnike shqiptare nën Serbi, Mal të Zi, Maqedoni, Ҫamëri gjatë gjithë historisë kanë pasur dhe kanë karakter etnik shqiptar, ndërsa sa kohë që ishin nën sovranitetin e sllavëve të jugut, ato kanë qenë të pushtuara prej tyre dhe vetëm sit ë tillë janë shpallur pastaj toka sllave e greke. Slloganet Dardania Jerusalem serb, Serbi e Vjetër, janë një arsenal mitologjik i propagandës kundërshqiptare, me të cilën shprehet albanofobia shekullore serbo-greke.Politika shtetërore serbe e ka ngritur Dardanin (Kosovën) në mitemë kombëtare për ta mbrojtur ende koloni të vet.
Pretendimet serbe (pas shpalljes së Pavarësisë) për të drejtën historike e etnografike mbi Dardanin tingëllojnë sot absurde, sepse mbështeten në pushtimin e saj të shek. 13 e 14 nga shteti mesjetar serb i Rashit, i cili djepin e kishte jashtë Dardanisë së sotme, si dhe në përvetësimin serb të kishave iliro-shqiptare.
Skizma e kishës katolike dhe asaj ortodokse më 1054 kalonte mespërmes trojeve iliro-shqiptare. Atëherë edhe shqiptarët u përkisnin tëdy këtyre riteve. Kisha e pavarur ortodokse serbe njihet vetëm në shekullin 14. Lamenti serb për betejen e humbur në fushatë e Dardanisë (Fushë Kosovë) më 1389 mund të jetë e vërtetë, vetëm lament për tragjedinë e gjithë koalicionit ballkanik të shkaktuar nga invazioni aziatik, e jo kompleks për revanshin mbi shqiptarët etnik.
Edhe sot Serbia rrënon të vërtetën dhe monumentet historike e kuturore shqiptare ngre monumente kishtare e historike serbe, duke mbuluar me mbishkrime cirilike Dardaninë, mu si në mësjetë, për të krijuar imazhin serb të saj… Sjelljet e tilla e politikanëve shqiptar në Dardani, e panjohur në analet e diplomacisë Kosovare, por edhe Shqipërinë dhe shqiptarët në përgjithësi. Shtrohet pyetja, prandaj: si është e mundur që politikanë të tillë, të papërgjegjshëm, ta ushtrojnë edhe më tutje detyrën presidentit, ministrit?!
Ç’të thuhet lidhur me këtë?
Kjo është sjellje jo normale.
Të thuash se kjo është një sjellje jonormale dhe e pahijshme, pak është. Të thuash se është absurd dhe paradoksale, nuk mjafton. Jo. Kjo është diçaka e paparë dhe padëgjuar në analet e politikës botërore. Një tradhti e rallë!

Sipas burimeve sllave (ndërsa Akademia dhe plotika shqiptare heshtë), elementi serb në Dardani para luftërave ballkanike përbënte 5 për qind të popullsisë së saj (serb, malazezë, bullgar e rus), ndërsa sot është 6%. Sipas logjikës kolonialiste për Dardaninë, tërë ballkani do të ishte e turqve, sepse sunduan për pesë shekuj me radhë; të gjitha republikat e ish – Bashkimit Sovjetik do të ishin ruse, sepse u mbizutruan prej rusëve; India do të ishte e britanike, Krimeja turke, Algjeria franceze etj. Trojet etnike shqiptare të pushtuara nga sllavët e jugut, për shkak të pasurisë natyrore dhe pozitës së se është absurd dhe paradoksale, nuk mjafton. Jo. dhe e pahijshme, pak është. Të thuash ndjeshme gjeostrategjike në Ballkan, edhe sot mund të jenë vetëm koloni e fundit në Evropë, ndërsa shqiptarët e robëruar ind i huaj në çfarëdo organizimi të të tyre shtetëror.

Kompaktësia gjeografike dhe vazhdimësia historike iliro-shqiptare janë argument i pamohueshëm i së drejtës etnohistorike të shqiptarëve për trojet e tyre etnike. Kosova ka identitetin e vet historik iliro-shqiptar që nga Dardania antike, Vilajeti i Kosovës më 1867, njëri nga katër vilajetet e Shqipërisë në Perandorinë Osmane, dhe ligjitimitetin e çlirimit të vet nga pushtimi Osman më 1912 dhe pushtimi fashist më 1944. Dardania gjithashtu integritetin gjeografik, ekonomik, demokrafik e kulturor. nuk mund të jetë çështje e sovranitetit serb e malazezë e sllavomaqedon, sepse janë aneksuar me dhunë ushtarake 1912, 1914, 1918 e 1945.
Akuza politike serbe për secesionimin e shqiptarëve është apriorizëm spekulues për të përligjur shkëputjen e dhunëshme të Mitrovicës, Debëlldes, Çakorrit dhe manastireve shqiptare nga tërësia etnike dhe për të satanizuar ligjshmërinë e natyrshme historike të tyre për integrim kombëtar. Dardania është toka ku dyndja sllave në mesjetën e hershme u ndërpre. Ajo preu në mes ëndrrën pansllave: pushtimin dhe sllavizimin e gadishullit kryesor të Evropës.

IKËN EDHE MAMUSHËT E NA U BËNË TURQELI!!!

IKËN EDHE MAMUSHËT E NA U BËNË TURQELI!!!

IKËN-EDHE-MAMUSHËT-E-NA-U-BËNË-TURQELIShkruan: Arfrim Caka

 

Por, ç’lloj gjuhe duhet të shkruaj e flasë? Atë të mimikës? Njëzet miljonë shqiptarë në Turqi nuk kanë as abetare e lere më shkolla shqipe!
Aka tradhti e poshtërsi më të madhe se kjo?
Besoj se JO? Qetësia qeveritare vazhdon. Por ajo është puthadore si çdo armik që fsheh të panjohurën për t’i përgatitur gremçat e coptimit.

afrim caka
Akënxhinjtë e papërmbajtshëm nëpër thapajata e maleve po niseshin. Pararija nën gjëmimin e lodrave brirëve, borive, trumbetave, thirrjeve “padishah”. Shumë kush u kujtua për rrëfimet e pushtuesve të parë, për bajloza, kuçedra shumëkrerëshe. Të gjitha këto nuk ishin fort larg Prizrenit e Drenices pranë kësaj ushtrie shtrigë të re që aty qesh e vjell tym, aty nxinë Dardaninë së bashku me qeveri? Ulërinin qindra thirrje:
“Jurish, jurish” dhe mizeria e azapve e spiunëve u derdhen mbi Mamushanët trutharë!”.
Azapët me tam – tamet dhe brirët e shordhuan pushtetin tonë. S’mund t’u besosh zhurmave që nxjerrin edhe flamurin turk. E aq më pak heshtimit të saj.
– Siç duket, është e vërtetë.
Vdekja e Dardanisë është një kapitull dramatik që e meriton të hetohet për të lexuar luftën e brendëshme për pushtet ne gjirin e “udhëheqjes” shqiptare.

Çfarë ndjenja bashkëveprimesh duhet të na zgjojë Dardania? Një lashtësi, një kulturë, një gjuhë e një histori. Një shtetë gjysmakë si një rrugë tranziti në mes të turqisë e perëndimit, me trafik të çrregulluar, që ditën e fsheh joshjen e tij pas njerëz me plehra dhe vetëm natën bëhet tërheqës, me kushtë që t’ia lësh fantazisë për t’i mbushur boshlleqët e brekëve midis dhe xhepave të grisur me lek. Gjithçka bëhet padinjitet dhe do të lahet një ditë… Një komb fal, pranon shkeljen dhe coptimin e interesave të tij, por nuk duhet fal shkeljen e i nderit të adheut e aq më pak coptimin e tij, nëpërmjet një prepotence bajraktarllyku odashë.

Kemi të bëjmë me një etapë të re të sjelljeve, të rolit të Hashimit e Mustafës dhe të bandave të tyre në jetën e dukshme dhe të padukëshme të jetës politike… Ҫështja e Dardanisë një rast përjashtues politik për nga mënyra e prezentimit të saj. Këta janë të vetmit udhëheqës i një shteti që kanë sulmuar trojet e tyre, i kanë distraktuar duke u dhënë ngarkesë përkeqësuese. Kështu bënë me Debëlldenë, me Mitrovicën, me Deçanin, Malin e Zi, Brezovicën dhe me Mamushën etj. Goditja politike që ata u dhanë trojeve tona në Dardani ka qenë dhe është po aq kriminale sa gjenocidi Turko-serbë e mbi ne. Duke na rreshtuar para skuadrave të pushkatimit. Madje pushtuesit e djeshëm e të sotëm nuk i falnin as bijtë, as bijatë, as niprit e mbesat, as gratë tona…

Jo, them me vete, jo kjo, s’duhet të ndodhë!
Ja që ndodhi. Kanë ngritur dorë kundër atdheut e kundër popullit. JO! Moooooooooosni! Bërtita mes ngashërimave Dardane, e poshtëruar mes dhimbjes dhe turpit. Mjafton për ne se ata ndryshojnë prej popullit. Ata nuk janë populli! Kjo i kënaq ata duhet që i kanë armiq shqiptarët e ndryshëm nga vetvetja e tyre dhe, në këtë rast, ata janë të gjithë në garë për t’u treguar kush e kush më i zellshëm në tradhtit e në firmat e tyre. Shqiptarët na u bënë turqë!!!
Mamusharët trutharë u shndërruan në turqeli!
Maskarenjtë, na morën nderin! Puna arriti gjer atje, saqë dëshuam se shqiptarët vetë e sajuan atë, me të vetmin synim për të na futur të vdekurin nën vete. Ne jo vetëm që s’jemi më ata që ishim, por s’do të jemi, më sa duket, kurrë. Shumica jemi të ngarkuar me mortje dhe nunosjen e pendesës e kemi përherë e më të madhe.
Por edhe me këtë problemi nuk mbaron me kaqë.
Ne kemi zgjedhur: “akoma edhe më të turpëshmen, mohimin e kombit!”.
Dhe bëhet pyetja tjetër:
“Ҫfarë mund të na sjellë kjo fantazmë turke?”.

Ata e zhdukën edhe një qytet dhe atë e bënë Turqi. Atë e shndërruan në shkretirë anadolli dhe e dinë, dhe janë të lumtur nga ajo që e bënë. Nuk është metafor, por e vërtetë? Por ama, nuk duket edhe aq e çuditshme nëse e sheh problemin në thellësi se kush dhe si e morën pushtetin gullashgjinjtë e të keqpërdorimit “vendlindja thërret”. Të gjithë e ndoqëm këto procese fatale: ca plitikanë, u bënë të mëdhenj, vetëm sepse ishin kundër Dardanisë, e gjithë Serbia dhe Turqia i mbështeste. Sespe ekzistenca e tyre këtu është që të mbesin në pushtet. Kjo gjëndje i çonte në mos njesimin e pavarësisë kombëtare dhe mbatjes në pushtet të klanit “PRONTO”, emrat e tyre lakohen për të keq në gjithë botën. Me një krijim gati mitik, grotesk dhe njëherësh tragjik, siç është “PRONTO”, të cilët arritën të ndërtonin fantazmat serbo-turke që do të magjepste çdo spiun e tradhtar, popullin e një qyteti, siç është Prizreni dhe Mamusha, deri edhe fëmijët e tyre.
Padija jonë është i vetmi shkak. Ҫështja nuk është se ne nuk e zotërojmë të vërtetën, e kemi dashur gjithmonë, por e kemi harruar. Jemi bërë pa memorie, sytë na janë errësuar, truri na është tharë. Shikimi ka humbur qartësinë e nevojshme për të rizbuluar të vërtetën tonë. Dardania na është bërë më njëmijë hyrje dalje. Numri i spiunëve e tradhtarëve është rritur. Gjak humburit vazhdojnë me avazin e vjetër.

Kjo ndodh aq më tepër kur demagogët e pushtetit dhe të facebookut janë të shtrenguar që të mbështeten tek fantazma turke dhe në efektin e veprimeve të tij. Prandaj presim atë gjithmonë pikërisht rrezikun, që të bëhet edhe aktor në politik dhe në pushtet. Ҫdo dokumentë dhe çdo marrëveshje e sekrete, do të dalë në dritë pas dekadave, do të ringjallë klithmat padinjitet, urrejtjen dhe zemërimin, në vend që lufta me fillimin e saj nuk do t’ju varros të paktën nga ana morale.
Në vend që të marakoset për atë që i intereson qytetarit, politikani dallkauk përulët, etika e dallkaukut mirret me çështjen e fajit në të kaluarën, të cilat janë politikisht shterpe, sepse nuk kanë guxim e dije ti zgjidhin politikisht. Të bësh këtë gjë, ky faj politik, nëse ka ndonjë të tillë. Nëse ka diçka të poshtër, atëherë është kjo dhe kjo tradhti është pasoj e kësaj kaste politikanësh nga Drenica e Malisheva e më gjërë, kësaj kaste servilësh e puthadorësh duke e shfrytëzuar etikën e tyre si mjet i për të qëndruar në pushtet…

 

[the_ad id=”4118″]

PABESIA E ISA MUSTAFËS E HASHIM THAÇIT

PABESIA E ISA MUSTAFËS E HASHIM THAÇIT

ISA MUSTAFA E HASHIM THAÇITShkruan: Afrim Caka

U zgjodhë Presidenti i ri i kuzhinës së parlamentit???

Mbasë njeriu, ngaqë lind midis llahtarës dhe gjakut, dëshirë pastaj Hashimi e Mustafa gjithë jetën ta kalojnë tw përgjakur e tw turpuruar.
Sot! Ditë zie…

Ëndrrat e popullit tim u ndërprenë në mes?

Oh, ç’na gjeti! – po ankohet populli, mes vorbullës së injorancës.
Populli ynë, gjatë përpjekjes shekullore për mbijetesë, ngriti dhe respektoi institucionin e fjalës dhe të BESES, ndërsa bolshevizmi i Hashimit dhe i Mustafës, në luftën për pushet, ngritën dhe e përsosën institucionin e PABESISE dhe të tradhtisë…

afrim caka

Ja ç’na lënë pas këta zogjë kurvash! Ja pra, si bëhet shpartallimi i një shteti. I MADHI SKËNDERBE zgjohu nga varri! Por, ç’lloj gjuhe duhet të shkruaj e flasë? Atë të mimikës? Në këtë kohë Jabllanoviqi e Mustafa ishin bërë të njohur nga ulërimat e tyre, por urrejtja e tyre gjeti strehë tek servilët shqiptarë. Ai kërkon një fron! Ja pra edhe Rajstagu i Mustafës u dogj! Ç’do ky njeri i huaj! I hapët udhë të kalojë. Ky është një shkja bir shkine i huaj që do ta kontrollojë qeverinë. E ne, ku do të mbytemi tani? Shkjau me shajkaq të zi hipi mbi fronin që na sollën servilët. Nganjëherë mbyllja sytë, duke e humbur realitetin! Në qeveri vërshëllon një egërsirë.

Në një vend ku kriminelët mbrohen me ligj. I vetmi vend ku tradhtarët ndihet i ndershëm është vetëm birucët e errëta të burgut të Dubravës.
Këtu quhet Gjakovë. Dhimbja e madhe. Simbol i qëndresës antiserbomalazeze. Qiri i pa shuar i shqiptarizmit. Ndërgjegjja e kombit. Ti Gjakovë që na kryqzove për atëdhe dhe, ti na ngjalle përseri. Ti lot i tharë i shekullit të zi. Mjerimi i një populli të pa fat Gjakova e lagur me gjak, e mbushur me lavdi! Këtu nënat gjakovare do të nisin kalvarin drejt arkivolit Gjakovë, një tjetër tabele e shkjaut (Jabllanoviq e Mustafa e ndihmuar nga Hashimi) që të sjellë dhimbje në kujtesën e të gjithë atyre që shkelen në këtë vendë. Kjo është fabrika e gërmadhës e së cilës është derdhur gjaku dhe më ironikja ende qëndron parrulla në qeveri që kërkontë të përligjte banden kriminale në qeveri. Nuk mund të rri pa i kujtuar e nderuar nënat tona heroike, një pjesë e madhe e cilave nuk arritën t’i shohin të gjallë bijtë e tyre. Më tragjikja një pjesë e madhe e tyre filikate u kallen në varr nga varmisit e natës.

Në këtë kohë e sipër, nëpër rrugë e sheshe diktatura Brojës, Prapashticës dhe bandilli i tyre Jabllanoviq u drejtoheshin nënave: “Juve, ulkonja!”. Ulkonja ishin nëna, ishin motra, ishin gra malësore, që të gjitha me më shumë shkollë se Hashimi i farmerkave gjermane, me më shumë drama e tragjedi familjare.
Shteti ynë ka vlera të panegociushme. Sa do të mençur jeni Ju dy egoista, keni nevojë për mbështetjen e populli! E keqja e këtij populli është se nuk e njehë vetën e tij! Është kriminale të zhdukish një krijes, një DARDANI sapa ka ardhur në jetë.

Dua që të gjithë ta vrasin mendjen dhe e kam një parandjenjë që ne duhet të bëjmë diçka. Që nesër të mos jetë vonë! Sot më shumë se kurr varet nga ne fati ynë, nga vendosmëria jonë për të përballuar sprovat e tashmes dhe sfidat që na presin për të shpëtuar Dardanin nga Zajednica e Presidenti i ri!? Çështja kombëtare sot është sprovë e të gjitha politikave shqiptare, nga zgjidhja e së cilës do të varet edhe jeta e tyre. Pushtetet dhe ideologjitë ngrihen dhe bien, por atdheu e interesi kombëtar mbetet të përjetshëm. Duhet të forëcohet lëvizja gjithëpopullore në Kosovë dhe në viset tjera shqiptare, për ta rrënuar këtë klasë injorantësh e zagarësh. Veseli bëri një thirrje të paramenduar në takimin e radhës dhe brenda saj një masdakër e organizuar më datë 26 shkurt 2016 në parlament, është një shfaqje e hapur e pabesisë markesiste e realizuar nga zullumçarët e pushtetit Isa Mustafa dhe kryehajduti Hashim Broja (edhe emrin e fshatit e ka çirilic). Në këtë ngjarje të dhimbshme, mori pjesë në masakër, në mbështetje e në bashkëveprim me forcat sllave, edhe një çetë të Zajednicës serbe, prej 10 vetësh. Për fat të keq të tyre e të Dardanisë, kjo do të ishte një nga viktimat e radhës pas pasluftës vëllavrasëse.

Opozita e pranon debatin apo dialogun me pushtuesit e pushtetit në popull, pranon takimet e bisedimet me ta për çështjet e përbashkëta: luftën e përbashkët kundër okupatorëve të pushtetit, kundër korrupsionit, kundër zajednicës, por nuk do të pranojmë kurrsesi luftën civile që do të udhëheqët nga Kadriu, nga Halitët e Veselët që të shkatërrohet gjithçka. Sot ata bëjnë këtë betim, ndëkohë që një Hashim i etur për karreirë, që rend drejt pasurosë dhe kënaqjes së çdo deshire familjare, sigurisht i lënë shijen e marrëzisë po aq sa tradhtisë. PO! Këta helaq të rinj e të vjetër janë një lozhë e marrëzisë apo një lozhë sekrete. Janë të vjetër, sikurse tingëllojnë edhe emrat e tyre: Isa kryekajmekami i Serbisë, Hashim pasha i Turqisë, Veseli, Xhaviti, Grabovci, Skënder Hyseni, Ismet Beqiri. Nën tingujt e këngës së hyrjes në parlament:
“Mi s’mo Zajednica!

Le t’i referohemi largimit me dhunë të opozitës nga banda e veselit të cilët i pren me thikë në fyt, duke i’u thënë:
“Hajt tani flisni edhe njëherë kundra Zajednicës sime!”.
Do t’ju zhdëpim dajak dhe do t’ju ngrehim zvarrë me shqelma e grushte derisa të jepni shpirt dhe mos ketë asnjë opozitar. Me një fjalë: ne jemi shteti e pushteti…! Ne jemi Zajednica? Këtu është serbi…????
Hë, ….?

Ç’është edhe më keq, qeveria e Mustafës bëri përpjekje që edhe institucionet të viheshin në shërbim të këtij anatemimi Mustafjan e Hashimjan dhe çdo gjë. Shembull tragjik është përpjekja e kryeministrit, Jabllanoviqit e Hashimit, që këtë institucion të lartë ta komprometojë në këtë fushatë bolshevike. Çdo përpjekeje për të ngritur mendimin individual në qëndrimi institucional nuk mund të pagëzohet ndryshe pos antonimi e demokracisë ëshë e tolerancës. Pas gjithë atyre shpifjeve deniguese shtrohet vetëm një pyetje: çfarë do të pësonte një “kryeministër” e një “Kryetar” zuzar e zuzarësh pa kredi kombëtare, e morale në një mjedis si ky yni, pa frymë demokratike e tolerante. Është psikologjia e servilizmit e puthadorës ajo që indentifikohet me regjimin dhe mungesa e kulturës demokratike ajo që u krijon njerëzve paragjykime, si pengesë serimze e gjykimit të drejtë intelektual.

Kur pas rënies së mbrëmjes dëgjuam lodërdijat e tyre, kujtuam se në kundërshtim me rrëgullat e sotme të luftës, ju do të bëni një sulm nate. Marrëzira. Nga goja e juaj do të ndini vëllavrasje…! Shumë shpejt e kuptuam ndezjen e shpirtërave, po bënit ndezjen shpirtërore të serbisë. As orgjitë e hershme, ashtu siç i kemi dëgjuar brez pas brezi, as netët e rrugeçëve të qeverisë. Ku, siç e morëm vesh më pas, koka të prera flisnin, mallkime, kërcënime, e prapë bori e tam-tame, të gjitha këto ngriheshin që lartë mbi nënat gjakovare e mbi opozitarë. Më fort se vdekja ishte mjalta në krahasim me atë terr qevritar e pabesim që vërsulej mbi qytetin e Gjakovës e mbi partit opozitare. Në mesnatë zhumuri pushoi për t’ia lënë vendin një heshtje mortore, për t’ia lënë vendin një vdekje para kohe.

Ende nuk kishte gdhirë mirë kur nga pirgu qeveritar ra boria e rrokarmës për një Hashim, Jabllanoviq e Daçiç dhe për një President Hashimi që i ka lakmi e tanë Bota? Dikush ia dha ulërimës. Sipas udhëzimeve, Mustafaj doli me vrap nga ZYRA e tij për t’u futur në strehimet e fella të karpateve. Fill pas tij, Hashimi lariçkë, një shkundëllimë skëterre e drodhi mbi tokën mëmë Dardani e Gjakovë. Besonim se kur të ndodhte kjo, kur hijena Mustafa dhe ulkonjën e zezë Hashim t’i lidhnim me të njejtin vargor, atëherë edhe kohën do ta kishin të tyren. Sepse lotërdija e madhe e këtyre zuzarëve binte pa pushim kundër nënave gjakovare dhe mbi protestuesit opozitar. Tani që shkjau kishte heshtur, gjëmimi i tyre i vetmuar kishte diçka të rëndë. Përgatitej për një zullumçar shteti. E shtynin gjëmimi i tyre duke menduar si të merrnin në zotërim gjithçka. Burgosje dhe dënime! Ç’është ky kutërbim i tyre, ndaj nesh? Siç themi ne se është urrejtja e sheshëllirës me të cilën menduan se do të spërkasin themelet e një qyteti e me kultur të lashtë, për ta gërryer më lëhtë më lehtë edhe themelet e shtetit Dardan… Qafira! O, jo, unë për vete do t’ju thërrisja horrat e horrës…! Bijë e bija bushtrash…!
Në këtë kuptim, zotnia i zi nuk është thjesht i’a (PLAKU) matuf me derë gjysmë të mbyllur që ka përpara opozitën të cilët nuk e lë të hyjë brenda. Jo! Një plakë tradhtarë që nuk njehë komb e as flamur, që bëri si të donte edhe ashtu bëri. Si i tillë nuk i intereson sot shoqërisë shqiptare po aq sa Hashimi i sëmuar mendërishtë për pushtet. Këta njerëz meritojnë mosmirnjohje pafund.

Mustafa e këthej politikën e tij në nacionashovinizëm ndaj opozitës. Kjo tablo e zymtë, e cila mund të të shtjellohet e përshkruhet edhe më gjerë se kaq, e bën domosdoshmëri denoncimin e veprimtarisë së kryeministrit Isa Mustafës, këtij personazhi zymtan bashkohës tonin, që u është përveshur të shkruarave, kujtimeve, për ta akuzuar kontribuesin e shndërrimit të tij prej një bolsheviku të egër në demokrat pas luftës së fundit në Dardani, dhe, njëherësh, për për të rinjollosur kontestuesit e vjetër të partisë së tij, duke vijuar t’i thurë lavde vetes së tij dhe Ivica Daçiçit dhe “diktaturës së pushtimit”, madje duke i bërë apologjinë për të mbuluar ofendimet ndaj nënave gjakovare të Aleksander Jabllanoviqit, përmes rreshtash, gjurmët e gjakut që ka derdhuar ai vetë me shefin e tij Daçiç.

Një parti politike e tërë mbështetët “fitoren” e vet zgjedhore me të shfaquren e vetes, herë fshehurazi e herë më britma e ulërima, trashigimtare e Pushtetit. Është fjala për nja dy parti që, mbrenda një harku kohor jo të shkurtër, në vend të rinovimit zgjodhi sërish për konkurimin politik armën e vet famëmadhe, demagogjin: kaloi nga “mëmëdheu i ministrit” te “mëmëdheu i kryetarit” duke e kthyer e parlamentin në administratën e tyre dhe sheshet në rrahje e burgosje. Të gjithë deputetët e PDK-së e të LDK-së në shërbime, një pjesë e ndjeshme e tyre të Shërbimit Inforativ të Fshehtë, ndërkohë që fshiheni pas një kostumi ideologjik të dyshimtë, mbulojmë me të rekrutime të mirfillta antishqiptare.

Mësymja e dhunëshme për “pushtet”, e këso pushtetësh lypset të na bëjë ne shqiptarëve t’i vëmë gishtin kokës, duke qenë se diktatura Hashimjane në të cilën po kalojmë, veçanarisht, u ngjanë atyre sëmundjeve të kombëshme që kthehen sërishmi për ta marrë pacientin përfare. Pafytërsia në shkallën sipëriore të zotëriut të zinj Isa Mustafa bënë jo vetëm që ky të mos afrojë shenja pendese a a ndjese, duke mos e njohur as pendesën, as ndjesën për tradhtinë e bërë, por të mos ngurrojë të sulmoj gjithë egërsi atë opozitë, atë lule të brishtëz demokracie që rrodhi pas çlirimit nga robërimi i gjatë i këtij populli.
Nëse kam gabuar më këtë shkrim, më falni?

[the_ad id=”4118″]

FENOMENI “BABËZI” BRENDA LËVIZJES PD E LDK

FENOMENI “BABËZI” BRENDA LËVIZJES PD E LDK

albulena haxhiuNga: Afrim Caka

Ne si popull jemi si ajo karroca që udhëhiqet nga një kali i lodhur dhe i verbër. Nese do ta krahasojmë me kohen e viteve ’50, ‘60’ ’70, ’80 e ’90-ta, kishte vetëm zgjimë kombëtar… Po tani???

Skenari i kësaj babëzie politike.
Ideatori është vetë Hashim Broja.
Realizator Kadri Veseli e Isa Mustafa!
Pjesëmarrës: Gjithë anëtarët e bandës Hashimjane të sigurisë politike. Me kundërgaz shqelma e grushte?

afrim cakaÇuditërisht, sot historia dhe politika jonë sikur po zhvillohet pa ne. Hallka më e dobët e çështjes shqiptare është vetë subjekti shqiptar PD e LDK. Deri tani tani këto dy parti kanë dëshmuar vetëm se jemi viktimë që pret në udhëkryq.
Në Dardani, në pushtet vepron sot mafia autonomiste, rrymë politike më e rrezikshme brendakombëtare. Kjo rrymë odash e kafenesh është favorizuar nga vetë pushtuesi i djeshëm dhe nga disa qarqe kombëtare e ndërkombëtare. Kalorsit autonomistë PD-së e LDK-së të shpëtimit kombëtar ulërijnë nën flamurin e demokracisë. Misioni i tyre i shenjtë është anatemimi ideologjik i të burgosurve politik, përdhosja e kulturës, historisë, gjuhës dhe e personaliteteve kombëtare. Këta janë të lindur për të mbjellë të keqen, në qoftëse do të kishte shkja në mesin tuaj ai patjetër që do t’ju kishte zili. Gabimet politike mund të jenë tragjike, por gabimet historike gjithherë janë fatale. Ju urrej nuk mund ta kuptoni sesa ju urrej, nuk është personale por kombëtare. Kaq keq i bëtë popullit dhe vëndit tim ç’do ditë sa penda ime nuk gjenë dot më fjalë për ta përshkruar këtë babëzi. A e dini ju pse o kuçedra ky Komb dhe fjalët krahasuese me mizorinë i ka të pakta në fjalor, kështu po përdori huazime sepse ju jeni e keqja e kësaj toke që nuk keni kufi. Ndërkaq, si për një drejtpeshim fatal, pikrisht në këtë kohë, një pamje e dytë, ajo që s’duket, jep një paralajmërim tjetër: kombi Dardan është në rrezik zbehjeje, faza e parë e shuarjes. O Zoti Madh!

Kjo është etapa e dominimit serb, që imponoi dhunshëm Hashimit e Veselit jo vetëm tërheqjen e Dardanis pas qerres serbe dhe mohimin e të drejtës legjitime të kufirit Dardanë, por edhe me synimin e coptimit të saj. Shkurt, te ky Barbarikum i ri shfaqej spikama e bushtit shqiptar dhe bushtit aziatik turko-serb. Shqiptarët, si të përmendur nga dremitja, bënin pyetjet: si ndodhi pse duhet tej të ndodhte kjo tradhti? Kjo gjendje shtron sot edhe çështjen e moralit tonë kombëtar: përse tradhtojmë, përse vonohemi dhe dështojmë në momentet kyçe historike? Përse nuk i mbrojmë vleratë tona të lashta, përse nuk i artikulojmë kërkesat historike dhe nuk kërkojmë zgjidhje historike për një Shqipëri Etnike? Siç duket, politika pragmatiste e Hashimit dhe e Kadri Veselit ia ka lënë së ardhmës zgjidhjen e çështjes kombëtare… Kjo ka një emër dhe ajo është quhet TRADHTI!
Frika për të mos rënë nga pushteti është një prej fenomeneve më të rëndësishme në jetën e krijesave Veseljane… Zemërimi i egërsuar është ndjenja më tipike për synimin e e mbajtjes së pushtetit me dhune dhe të dominimit mbi ata që mendojnë më ndryshe. Qëllimi i tyre është shkatrrimi i shpejtë e i dhunshëm i demokracisë dhe çdo pengese në rrugën e zullumçarëve. Duke parë skenarinë, na treguan se këta zerzop analfabetë të zemëruar janë ata, të cilët synojnë drejtë epërsisë ndaj të tjerëve, pa u ndalur përpara përdorimit të të gjitha forcave policore dhe mjeteve të dhunës që janë në dispozicionin e pushtetit…

Hashim Broja, këtë herë ministër i Jashtëm, bëri ekspozenë e kësaj ngjarje në Parlament dhe theksoi se kjo “është një ngjarje politike e kalibrit të madh, bile më e madhe se një atentat që mund të bëhej kundër PD-së apo ndonjerit nga ne”. Veseloviqi kërkoi masa repressive të jashtëzakonshme, pa marrë parasysh ligjet në fuqi, meqenëse edhe më herët “kemi rrahur e arrestuar deputet jashtë ligjeve në fuqi”. Për të mos lejuar që opozitarët të forcoheshin më tej. Le të shikojmë rastin e ndërhyrjes së bishave antikombetare në parlament, në të cilin zakoni i keq i vetëmbrojtjes dhe u shfrytëzua me qëllimin për të destinuar mbi opozitarët tjerë. Populli dhe opozita duhet të bashkohet si një grsuhtë i vetëm pa dallim tendencash politike kundër një regjimi dallaverëgjinjësh e tiranik në vendin tonë, shkatar i korrupsionit, krimit dhe tradhtisë politike, burgjeve dhe arrestimeve në masë të deputetëve e demonstruesve në masë të dhjetrave e dhjetrave djelmëve liridashës të vendit tonë! Të radhitemi si një grusht i vetëm në ndihmë të opozitës dhe në mbrojtjen e kufijve tanë Dardanë “Dardania e Lirë” e cila ka për qellim të çlirojë vendin nga zullumçarët dhe tradhtia e madhe. Ti japim, pra, të kuptojë qeveria tradhtare e Dardani, uzurpatorëve të pushtetit e të parlamentit se populli do liri dhe pavarësi të plotë, do demokracinë e vërtetë, bukën me bollëk, punën e lirë dhe se nuk gënjehet me fjalime e teori boshe antikombëtare. Ti japim, pra, mese ka ardhur dita me kërkue demokracin e vërtetë, ka ardhur koha të kemë njerëz intelektual e nacionalistë e atdhetar të vërtetë, lirinë e fjalës dhe të menduarit më ndryeshe! O popull shqiptar të Dardanis, mos keni frikë nga gërmadhat e SHIKUT bolshevik që i ka ardhur fundi!

Takohën disa ministra e deputetë, të cilët shfaqin tiparet e karakterit të tyre, të cilin mund ta quajmë prirje për sjellje brutale ose të pakulturuar. Kësaj kategorie i përkasin ata zagar, servile, përulës, edepsësa e sojëza. Kuptimi i tyre sjelljeve bëhet i qartë mjafton që ne të shikojmë pas njerëz të pangopur, kafshonin copëra të mëdha lekësh e livadhesh. Të gjithë ne kemi ndeshur njerëz të pushtetit, të cilët janë të lumtur kur ngopeshin me anë të dallavereve mbushnin edhe xhepat. Por këta nuk u ngopën kurrë? Njerëzit e asaj kategorie të pushtetit, për të cilët po flasim, si rregull, pothuajse nuk merren me punë të dobishme për kombin dhe gjithnjë janë të rrethuar me gjëra të çregullta dhe plehra. Këta prototipa, të cilët, duket, se kënaqen nga pisllëku e spiunllëku e tradhtia dhe nga rrëmuja që i shkaktuan këtij populli. Pas kësaj u përdor taktika e PD-së “O me ne, o kundër nesh!”. Të gjithë deputetët e dy partive politike ishin dhe janë dakort për masa të menjëhershme represive. Të gjithë anëtarët e Byrosë politike të Brojës e të Prapashticës vetëm atëherë kur politika Hashimjane, Veseljane dhe banda tyre ishin dakort për masa të menjherëshme represive. Kadri Veseli: Të arrestojmë sa më shumë opozitar duke i zgjedhur sigurishtë ata më kryesorët… Kjo masë do të procedohet me një masë tjetër spastrimi nga parlamenti.
Veseloviqi, ulërinë si me qenë shkja, tha: “Ne duhet “terrorit” opozitar t’i përgjigjemi me terror dhe këtë mund ta bëjmë me plot ndërgjegje me gjakftohtësi, mafijoze…!”.

Mjaftë më, JU urrej z. kryeministër, ju urrej z. ministër sëbashku me politikën tuaj antikombëtare dhe shkatërruese. Këta qeveritar janë frikacakë e të papërgjegjshëm sa nuk kanë asnjë rimors, asnjë pendesë e nuk dinë të kërkojnë njëherë falje për faktin që e kthyen parlamentin në stallë, që i kanë kthyer disa deputet të PD-së e LD-ës në një garnizon paramilitarësh ushtarak e shqiptarët brenda saj janë shndërruar në një turmë të skllavëruar. E vërteta është që në Dradani kemi ndertuar një qeveri të kalbur, ju jeni ata që është ndërtuar nga votuesit e juaj. Nëpër gjithë historinë botërore ju jeni rasti unikal i shpërdorimit më të madh të besimit. Kurrë nuk keni qënë i drejtpërdrejtë me popullin, pavarsisht fasadës që ndërtoni në prapaskenë. I bleni, i shitni, i gjunjëzoni deputetët e votuesit tuaj, i tallni, i grabitni, i shtyni me vetdije në akte kundra popullit. Dhe më tej vijuan: “Sundimtarët bolshevik e dy partive mezi i mblodhën votat, bashkpunimi me zajadnicën ishte një krim shumë i madh se bashkpunimi u bë me shkja e shkina pa flamur e pa amblemë shtetërore!”. Shkuan aq largë hoqën nga holli i Parlamentit edhe pikturën me motive Shqiptare. Pas kësaj u përdor takrika e PD-së “O me ne, o kundër nesh”! Mjaft më, JU urrej z. Kryeministër e z. ministër. Largë duartë nga pushteti e politika…? Hashim Thaçi, si mjeshtër i madh kurthesh, përdori e thuri një varg tërë pabesishë, hipokrizinë si edhe goditjen e asgjasimin pas shpine të opozitës me ndihmen e zagarëve tu. Sepse, historia nuk përbëhet prej jushë që kurrë s’keni krijuar asgjë, por vetëm keni shkatërruar, shitur, përvetësuar dhe tradhtuar prej emrash kriminelësh dhe vrasësish… Ja një shembull: “Efekti që bën fizionomia Hashimjane e Veseljane ndaj deputeteve tjera, është një nga shijet më të hidhura e më të flliqura politike… Për një dramë me temën e Dardani, siç është Toka e ndezuar, vihet në lëvizje agjentura serbe me shpifje e inskenime të ndihmuar edhe nga shqiptarët gjak prishur!”.
Dhe nga kjo kohë, shqiptarët e Preshevës, Medvegjë e Bujanoc u bë mollë e ndaluar për Hashimin nga Daçiçi. Në Dardani dheu nuk e thithte dot gjakun e djelmoshave, nënave, baballarëve dhe të fëmijëve që u vranë dhe u therrën nga Daçiçët. Sa gjak kërkonë Hashimi, Mustafa e Veseli që të harrohet. Sa gjak kërkojnë këta deputetë të PD-së e të LDK-ës që ky gjak të lihet në harresë, në humbëtirë? Sa histori kërkojnë këta shitës të kombit e të farmerkave, sa histori kërkojnë këta zotëri të zinjë katran si bytha e kusisë që këta të harrohën të fshihet e vërteta për demarkacionin? Kurrë nuk është kërkuar kaq shumë teritore e ndryshim kufijshë e historisë, SESA SOT. Kurrë nuk ka pasur kaq babëzi e tradhti prej vetë shqiptarëve. Këta mashtrues, kur të zihet fjala Dardani në gojë, duhet të ngrihen e të bëhen allqi; dihen të ngrihen e të bëhen dhe. Por jo, jo. E keqja ka rrugë të të gjatë për të bërë… drejtë Serbisë e Turqisë.

Shikoni Dardaninë monstër!I ngjan një të sëmuri nga Bosfori që përpëlitet dhe ha çdo ditë pjesë nga trupi për të mbijetuar. E shkretuatë e sakatuatë, ju të ç’mëndurit më një tufë bastardësh antikombëtarë të përzgjodhën për ti ngulur thikën e radhës pas shpine Atdheut tim të brishtë. Të urrej z. Kryeministër sepse na lë përballë fatkeqsive të shumta, fshihesh, mandje kërkon të zëvëndësosh postin me ate të Kryetarit për t’i fajësuar të tjerët më të bëmat e tua tragjike. Ngriheni çdo ditë e netë, nuk ndaleni në mizoritë e juaja, rrenca e arroganta të pareflektueshëm që po mbjellni vetëm tragjedi kombëtare. Jnie kthyer në Rrahmon Morina e Ali Shukria ku klasa politike e juaja e lodhur me bij të hajdutërisë ku ju thurin këngë se keni ndërtuar pas njëqind vjetësh pavarësinë nga shkja???

Ju urrej o Kryeministër, ju urrej o ministër i dallavereve ju urrej kaq shumë sesa nuk jeni më shqiptar. Hytë në Prishtinë me brekë të grisura e nata ju zuri me vila, pallate e makina luksoze?.

[the_ad id=”4118″]