Vazhdojnë tensionet mes Kroacisë e Serbisë për Kosovën!

Vazhdojnë tensionet mes Kroacisë e Serbisë për Kosovën!

14603120222352

Kryeministri serb, Aleksander Vuçiq ka folur  për refuzimin e Kroacisë ndaj Serbisë, për të dhënë OK për hapjen e bisedimeve për anëtarësim në Bashkimin Evropian. Vuçiq tha se këtë Kroacia e bën për Kosovën, por ai nuk do të thërrasë askënd për t’iu lutur dhe me këtë të poshtërojë vendin e tij, raporton Gazeta Blic.

“Disa presin që t’i lusim. As edhe një telefonatë nuk do të bëj. Askënd nuk do të kënaqim…”, ka thënë Vuçiq.

Ai është shprehur se kroatët janë munduar që “prapa perdes” të rregullojnë Serbinë ashtu siç e duan ata, me një qeveri të dobët.

Përndryshe Serbia ka hapur kapitullin 24 të negociatave për anëtarësim në BE por jo edhe Kapitullin 23 të cilin Kroacia si anëtare e BE-së tash për tash e ka bllokuar.

[the_ad id=”4118″]