Get a site

Trojet e Arbrit: Kurrë nuk të groposet Çamëria

Trojet e Arbrit: Kurrë nuk të groposet Çamëria

Trojet e Arbrit: Kurrë nuk të groposet Çamëria

Reagim i shoqates se intelektualve shqiptarë „Trojet e Arbrit“

Kurrë nuk do të lejojmë që të groposet çështja e Çamërisë

Shoqata e Intelektualëve Shqiptarë “Trojet e Arbrit “me rastin e incidentit të ndodhur në panairin e librit në Tiranë në Stendën e Çamërisë ku u hoq emri i Çamerisë e dënon këtë akt qyqar dhe të paprecedent të ndodhur në kryeqytetin e Shqipërisë në Tiranë.Përsonat e dërguar për të dhunuar stendën e Çamërisë në Panairin e Tiranës kishin marrë urdhër politikë dhe tentuan ta zbatonin nëpërmjet organizatorit të këtij panairi por dështuan me turp përballë rezistencës së të pranishmëve dhe atyre që ju gjetën menjëherë në mbështetje.Shoqata “Trojet e Arbrit “falënderon shqiptarët atdhetarë që e kthyen në stendën e Çamërisë mbishkrimin me emrin e Çamërisë. Gjithashtu i bëjmë me dije qarqëve greke si dhe mbështetësve të tyre që Shoqata “Trojet e Arbrit “dhe të gjithë shqiptarët atdhetarë pavarsisht se ku jetojnë e veprojnë do të jenë në mbrojtje të çështjes së Çamërisë.Ky akt tinzarë u ba si rezultat i kompromisit që po bëjnë pushtetarët në Shqipëri ku po dëshirojn që ta groposin shtatë pashë thellë çështjen e Çamërisë dhe ta mbyllin njëherë e përgjithmonë.Këtyre qarqeve ju bëjmë me dije se çështja e Çamërisë nuk do të mbyllët asnjëherë dhe kjo plagë që ende po kullon gjakë shumë shpejtë do të fillon të marrë drejtimin e duhur me mbështetje të aleatëve shekullorë të shqiptarve të Amerikës dhe Gjermanisë por edhe me përkrahjen e bijëve dhe bijave atdhetare të Shqipërisë Etnike.

Shoqata e Intelektualëve shqiptarë “Trojet e Arbrit “

Nue Oroshi Kryetar

Prokuroria e Hagës zyrtarisht pranon shqyrtimin e Çështjes Çame

Prokuroria e Hagës zyrtarisht pranon shqyrtimin e Çështjes Çame

cameria

17 Maj, 2016, Hagë – Dosja e cila u dorëzua nga Shoqata Demokratike Çamëria në Hollandë po shqyrtohet para ekipit të prokurorisë, i përbërë nga gjashtë (6) prokurorë. Gjykata gjithashtu konfirmoi se u lajmërua edhe shteti grek si pala e të akuzuarve në këtë anketim. Ditën e hënë pritet të lëshohet numri i protokollit të dosjes.

Me këtë rast përpara gjykatës u mbajt një tubim mbështetës nga shqiptarë çamë të ardhur nga Italia, Franca dhe nga gjithë trojet e Shqipërisë. Shoqata Demokratike Çamëria ne Hollandë kërkon:

1. Njohjen e gjenocidit të aplikuar mbi popullsinë çame dhe krimet kundër njerëzimit
2. Riatdhesimi i popullsisë
3. Rikthimi i pronave
4. Dëmshpërblimi si dhe falja publike që Greqia duhet t’i kërkojë popullatës çame dhe gjithë kombit shqiptar.

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë (GJND) është organi kryesor gjyqësor i Kombeve të Bashkuara (OKB). Selia e Gjykatës është në Pallatin e Paqes në Hagë (Holandë). Nga gjashtë organet kryesore të Kombeve të Bashkuara, kjo është e vetmja ndërtesë jashtë New York-ut. Roli i Gjykatës është të vendosen, në përputhje me të drejtën ndërkombëtare, kontestet juridike të paraqitura asaj nga shtetet dhe për të dhënë mendime këshillimore për çështje ligjore të referuara tek ajo nga organet kompetente të Kombeve të Bashkuara dhe agjencive të specializuara. Gjykata përbëhet nga 15 gjyqtarë, të cilët zgjidhen për për nëntë vjet nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara dhe Këshillit të Sigurimit.

[the_ad id=”4118″]