Get a site

Koco Kokëdhima Dules,në Himarë “nuk ka jetuar kurrë një minoritet grek

Koco Kokëdhima Dules,në Himarë “nuk ka jetuar kurrë një minoritet grek

Koco-Kokedhima

Deputeti socialist, Koço Kokëdhima, iu përgjigj nga Vlora, në një takim me socialistët, deklaratave të PBDNJ se ai po ndërton pa leje në Himarë.

Fillimisht, Kokëdhima tha se në Himarë “nuk ka jetuar kurrë një minoritet grek”.

Sipas tij, himariotët ia kanë dhënë përgjigjen e duhur kreut të PBDNJ, Vangjel Dule, kur në një takim i thanë “ne jemi këtu qysh përpara se të vinte deti”.

“Dulja është një minoritar grek, unë jam shqiptar, jam himariot”, tha Kokëdhima.

Sipas tij, Dule ka fituar vetëm falë votave të PS.

“Dule e tradhtoi minoritetin dhe e provokoi Himarën, prandaj minoriteti e sikterisi partinë e tij”.

“Ai është njësoj si Saliu”.

“Nuk do ia falim Saliut atë që i bëri Vlorës dhe të gjithë bregut”.

[the_ad id=”4118″]

Himare Shpella e Cikllopit !!

Himare Shpella e Cikllopit !!

cikllopiShpella   e Himarës me emërtimin:Shpella e Cikllopit është shpallur monument kulture  me vendim e  Rektoratit të universitetit shtetëror të Tiranës ” Nr.6, datë 15.1.1963- “Mbi shpalljen e monumenteve të kulturës. 2. Shpella e Cikllopit, në  Himarë.

Shpella e Cikllopit në këtë vendim renditet e dyta pas shpellave  të fshatit Velcë në zonën e lumit të Vlorës,   u përkasin  kulturës së neolitit të vone të  mijëvjeçarit III p.e.re.Mirëpo shpella  kujt kohei përket?  a është në të vërtetë shpella  e Ciklopit?

Zëra mediatik  përcjellin në kujtesë tonë emrin e  Odisesë dhe kthimin e tij në Itakë,gjatë këtij udhëtimi   të pambarimtë, skena e  ndeshjes me Ciklopin mbetet një krijim i shkëlqyer i mitologjisë. Përtej cipës së mjegullt  7 fshatrat, që  prek çdo mëngjes  firoma  e detit janë në një trandje të vazhdueshme historike  e mitike. Gërmadha të çmuar të tokës shqiptare për shekuj  janë  ruajtur me fanatizëm nga nëntoka jonë .Kohët qiellore  nuk i fshinë dot gjurmët. Ajo është  plotë dhe vetëm me  thesaret arkeologjike, që presin ndriçimin në dritë se një histori  e vërtetë shkencore e saj duhet shkruar. Nga objektet arkeologjike sipas informatave të fillim vitit ‘ 91  nw brig jet shqiptare të detit Jon, nga Kepi i Gjuhëzës gjer në Kapoqefal të Sarandës, janë zbuluar 20 fortifikime pre-historike.

[the_ad id=”4118″]