Get a site

Islamistët shqiptarë zorrë nëpër këmbë e sulmeve terroriste në Evropë

Islamistët  shqiptarë  zorrë nëpër këmbë  e sulmeve terroriste në Evropë

Rezart-Kalaja

Shkruan Rrezart Kalaja

Seria e sulmeve në Bruksel të Belgjikës tregoi rrezikun e gjeneratës xhihadiste në Evropë, e cila është ndikuar nga ideologjia ekstremiste e shtetit islam të vetë-vetëquajtur IS. Evropa aktualisht ka për të përmbushur sfidat e sigurisë ekstreme si kurrë më parë.

Në këto sulme 34 persona kanë vdekur në seri shpërthim në aeroport dhe në kryeqytetin belg ne metro ku është frekuenca ma e madhe e popullatës. Më shumë 230 vetë u plagosën. Sulmet kanë tronditur botën. Ato kanë ndodhur vetëm disa ditë pasi policia belge kishte Salah Abdeslam, vrasësin e supozuar të stacioni e Parisit. I vetëshpallur shtetit islamik pranoi se sulmet janë nga vete prestarët e tij.

Pse është Belgjika objektiv i sulmeve?

Nuk është rastësi që Belgjika, ka qenë zemra e Evropës. Brukseli është konsideruar si objektivi më të ndjeshme në Evropë. Këtu janë selia e Bashkimit Evropian, ushtarake aleancën e Atlantikut të Veriut në NATO dhe organizata të shumta ndërkombëtare dhe kompanitë. Nga këtu, aeroplanët e NATO-s fluturonin sulmet ajrore mbi pozicionet e tyre .

-Pas sulmit terrorist në Paris më 13 nëntor 2015, policia belge ka punuar ngushtë me homologët e tyre francezë dhe policinë evropiane. Europol, ka bashkëpunuar për të kryer qindra operacioneve të kërkimit në Bruksel,kështu që ata kanë arrestuar terroristin Salah Abdeslam. Ky sukses qe i autoriteteve të anti-terrorizmit të Belgjikës dhe Francës pjesërisht.

Sulmet terroriste në Bruksel më 22 mars, në aeroportin ndërkombëtar dhe Metro, të cilat janë të mbrojtura në mënyrë rigoroze nga sulmet paraqitet një sfidë për zyrtarët belgë dhe për udhëheqësit e BE-së.

Rreziku i terrorizmit ekstremist në Evropë

Seria e sulmeve në Bruksel ripohoi se rreziku i sulmeve terroriste në Evropë është shumë e lartë. Sipas statistikave të fundit të qendrës francez për analiza ka potencuar shifrën e më shumë se 2000 francez , 1600 britanikë, 800 gjermanëve dhe 530 belgëve që iu kanë bashkangjitur lëvizjes së xhihadistëve ekstremistë në luftën e Sirisë,po edhe për rekrutime. Qëllimi është pastaj për t’u kthyer këta njerëz në shtëpitë e tyre, me plane për të kryer sulme terroriste në shtetet e Evropës . Autoritetet evropiane anti-terrorizmit kanë penguar shumë komplote terroriste. Asnjë autoritet në Evropë nuk është në gjendje të kontrollojë rrjedhën e refugjatëve dhe për të identifikuar se cilët refugjatë të ikur të luftës dhe nga varfëria dhe të cilat janë terroristë qe po vijnë ta Botën . Një zgjidhje efikase për këtë problem nuk ka mundur me u gjet në BE deri më tani. Si pasojë dhe zvarrë e kësaj të keqeje është edhe pjesëmarrja e luftëtarëve dhe rekrutëve të Kosovës në konfliktin e luftës civile në Siri. Islamistët shqiptarë me përfshirjen e tyre aty këtu janë zorrë nëpër këmbë e sulmeve terroriste në Evropë kur përmenden armët e krimit të sulmit në Parisse erdhën nga Mali i zi nga një rrejt shqiptarësh. Këta përkundër sakrificave të Kosovës për ta arritur qëllimin e vet të pavarësisë në praktikë. Ata dalin me teza anti-shqiptare, dhe anti-kosovare, duke e shqyer pasaportën kosovare, duke mos e njohur Pavarësinë e Kosovës. Ata 300- 400 veta që thuhet janë pjesëmarrës në luftën e Sirisë po tkurrin ,përdhunojnë ,shantazhojnë dhe mohojnë vlerat e miliona shqiptarëve që shpeshherë si mashë e tyre janë edhe disa politikanë të verbër”shqiptarë” qe janë edhe fatkeqësi e kombit tonë qe belbëzojnë shqip!!!

[the_ad id=”4118″]