Get a site

Lulzim Basha takohet me Lobin Greko-Amerikan

Lulzim Basha takohet me Lobin Greko-Amerikan

1779076_1099259546791892_6230635844665500259_n

Kryetari i Partisë Demokratike Lulzim Basha dhe deputeti Straizmiri janë takuar me lobin greko- himarjot të SHBA. Takimi është bërë në Greek Orthodox Archdiocese of America në New York. Lobi greko- himarjot i SHBA është tepër aktiv vitet e fundit.

Ata kanë ndikim direkt në Kongresin amerikan dhe kanë ushtruar presion të fortë ndaj qeverisë së Edi Ramës në vitin 2014, kur ai shpalli ndarjen territoriale të vendit dhe përfshiu një pjesë të Labërisë, në Himarë. Ata dërguan në Tiranë tre kongresmenë që përfaqësojnë lobin grek në Kongresin amerikan. Në takim kanë marrë pjesë presidenti i lobit greko- himarjot, prifti Kozmas Karavellas, anëtari i Bordit së shoqatës Peter Gikurias, prifti Alex Karloutsos, anëtari i shqoatës Simo Dimas dhe Indrit Nina.

Në takim është diskutuar mbi të drejtat e pronave në zonën e Himarës dhe probleme të asaj që ata e konsiderojnë minorieti etnik në Himarë. Lobi greko- amerikan i Himarës është i organizuar përmes shoqatës Himarrioton Society of America. Me sa duket Basha po tenton të kapitalizojë atë që ka bërë për grekët me Marrëveshjen detare dhe ta kthejë atë në një mbështetje politike./Tema

[the_ad id=”4118″]