Get a site

Deklaratë e LEUSH (Lobi Euro-Atlantik Shqiptar)Freiburg-Gjermani

Deklaratë e LEUSH (Lobi Euro-Atlantik Shqiptar)Freiburg-Gjermani

Lobi Euro-Atlantik Shqiptar

I porsa themeluar LEUSH (Lobi Euro-Atlantik Shqiptar) në hapat e parë të profilizimit t´saj u tejngarkua “NGA KËRKESA PËR TU KYÇUR NE RRADHAT E SAJË NJE NUMËR I MADHË I BASHKËKOMBASVE TANË” nga mbarë bota, përveç atyre të cilët me zemër dhe sinqeritet filluan të radhiten në këtë organizëm  më të ri si kulm organizativ mbarëkombëtarë për shqiptarët në mërgim dhe në tërë trevat autoktone, ndodhi një fenomen i padëshiruar. Në organizatën tonë Lobuese, filluan të infiltrohen individ dhe grupacione të cilët cenojnë sovranitetin e qëllimeve dhe programit të saj. Në konsultim me këshillin nismëtarë te Lobit Euro-Atlantik dhe mbështetnit e sajë u pru vendimi unanim: “Pezullohen të gjitha veprimet, publikimet dhe tubimet në emër të Lobit Euro-Atlantik Shqiptar. Valid është vetëm ai veprim dhe qëndrim i cili është i firmosur nga kryesia dhe Kryesuesi Këshillit nismëtarë te kësaj organizimi  / Kryetari: Skenderbeg Klaiqi”.

Sqarim:

Organizata e LEUSH ( Lobi Euro-Atlantik Shqiptar) është një organizatë mbarë kombëtare e shtrirë nëpër degët e pesë shteteve të Evropës dhe parapërgatitje për themelim në çdo shtet dhe kontinent ku do që ka shqiptarë. Për herë të parë themelohet diçka me iniciativë nga mërgata e sajë. Kjo e bëri të sulmohet nga qarqe të mbrendëshme dhe të jashtme karrieriste që me vetëdije ose pa vetëdije dëmtojnë projektet e përgatitura mbarëkombëtare shumë të dobishme . Lobi Euro-Atlantik nuk lejon të kontrollohet nga askush, Lobin Euro-Atlantik mundë ta kontrollojë vetëm Lobistët dhe Lobistet që e kanë themeluar dhe simpatizantët vullnetarë mirë që i duan të mirën popullit shqiptar. Tek ne miqtë do mbeten vetëm miçë, e ne do ta dëshmojmë se jemi te aftë, të jemi Zotët  në shtëpinë tonë. derisa faktorët e brendshëm do i luftojmë vetë dhe popullit tonë në mbarë trevat do ju sjellim prapë shpresën, përparimin, bashkimin shpirtërorë dhe lirinë nga karrieristët dhe bajraktarët sikurse ata që janë njerëz destruktiv nga Atdheu që i sjellin vendit dëme të papara. Ata  ngufasin çdo nismë të mirë dhe prosperuese për popullin tonë të përvuajtur. Ju premtojmë se kemi forcë për t’i eliminuar,një herë dhe do ta spastrojmë “LOBIN Euro-Atlantik Shqiptar” nga simpatizues dhe aktivistë të rrejshëm që vrapojnë pas karrigave dhe të cilët janë të njohur edhe në destabilizimin e ardhmërisë së shqiptarëve.

Edhe një sqarim shumë i rëndësishëm për të gjithë ata që mendojnë se ka kolltukë në Lob.

Projektuesit e Lobi Euroatlntik Shqiptar, e kanë paraparë udhëheqjen e Kryesisë në mënyrën më të mirë të mundshme. Ky propozim do të shpaloset në prezantimin e ardhshëm, ku do të ju pëlqej të gjithëve. Në asnjë mënyrë nuk do të lejohet forma diktatoriale e stileve komuniste, të përvetësimittë Lobit nga dy tre njerëz që takohen nëpër kafene ose cikun tjetër. “LOBI Euro-Atlantik Shqiptar” i takon të gjithëve. Gjatë tërë kohës, që kur u konstatuam si organizatë Lobuese, shihet se sa të rëndësishëm jemi dhe sa të nevojshëm jemi për popullin dhe mërgatën tonë. Nëse duhet do kalojmë edhe në ILEGALITET por nevojën dhe shpresën e popullit do e mbajmë në jetë dhe do e çojmë deri në finalen e saj. Pezullimi do t´i spastroj dhe do t´i përcaktoj kriteret të cilët janë të nevojshëm të ndërmerren për situatën e krijuar. Pezullimi hyn në fuqi menjëherë dhe do të vazhdojë deri më 04.09.2016 ku do të pasoj Ftesa për pjesëmarrje në tubimin nga simpatizantët, Këshillit nismëtar dhe Kryesisë së përkohshme të Lobit.

 

Kryesuesi i Këshillit nismëtarë të LEUSH (Lobi Euro-Atlantik Shqiptar) Skenderbeg Klaiqi

 

[the_ad id=”4118″]

A do të krijohet Lidhja, Lëvizja, Lobi, Aleanca apo Partia demokratike shqiptaro-evropiane dhe si do të jetë kjo forcë e re politike

A do të krijohet  Lidhja, Lëvizja, Lobi, Aleanca apo Partia demokratike shqiptaro-evropiane  dhe si do të jetë kjo forcë e re politike

14559094706634

(Referat, për diskutim në mbledhjen inicuese

me 20.02.2016, D-79540 LÖRRACH)

Të nderuarat Zonja dhe të nderuar Zotërij,

të nderuarat dhe të nderuarit organizatorë të këtij manifestimi,

të nderuarat pjesëmarrëse dhe të nderuarit pjesëmarrës, miq e dashamirë,

mysafirë të nderuar të këtij manifestimi,

JU PËRSHËNDES TË GJITHËVE DHE JU LUS QË TË MË DËGJONI!

Disa herë kemi qenë në konsultime të ndryshme, prej individëve, prej partive e prej forcave të tjera apo individëve të tjerë evropian, pro e contra, rreth shqiptarëve…

Po i lexoj vetëm disa fragmente të zgjedhura nga punimi im paraprak, i hedhur në mjaft organe e mjaft portale të shtypit, me titullin e atjeshëm, “A do të krijohet një aleancë evropiane në tokat shqiptare”, pa historinë e vet dhe pa statistikat e tij.

Armiqtë tanë kombëtarë, të mobilizuar aq shumë kundër nesh, bëjnë çmos për të na lënë ne, shqiptarëve, të ardhur nëpër histori “pas tyre”; sikur “jemi të ardhur më vonë”; sikur kemi një “gjuhë” të shkruar përmes alfabetit pas Kongresit të Manastirit, më 1908; të një gjuhe e cila i ka rrjedhat e veta, madje pas “formulës së Pagësimit”, në vitin 1462, etj. etj. dhe kjo nuk është tërësisht e vërtetë.

E vërteta fillon prej shqipes, që është e origjinës sonë të parë, pellazgo-ilirëve, që e flisnin këtë gjuhë, për të mos thënë se këtë gjuhë e kanë folur prej Babilonisë së vjetër, me ndërtesën e parë e më të madhe në botë… Çdo gjë që do të marrim dhe të bëjmë për kombin pellazgo-shqiptar, që janë arbër, arban, arbëresh, arvanit, alban dhe arnaut, na shpie në logjikën e prishjes së kombit tonë; të shkatërrimit të tij, si gjeneratë e vjetër njerëzore. Dalja e këtyre pjesëve nën emra të “kombeve”, e që janë “pseudokombe”, është fakti që nuk e përfillin ato asnjë kriter që të quhen “kombe”

Kombi Shqiptar është kombi që e flet gjuhën shqipe, kriterin e parë të kombit. Pra, ai është shumë më shumë se e kanë dhënë sot disa çerthuj të amiqve tanë, të cilët i kam kritikuar, edhe me shkrim, por nuk marrin vesh, sikur “kombi shqiptar i ka vetëm 10`000`000 pjesëtar në Botë”.1 Ka faqe të tjera që shkruajnë pak më mirë se ata. P.sh. po e marrim faqën tjetër në FB, “Mërgata dhe Mëmëdheu”2, veçanërisht të cilën e ndihmon Vilma Markaj. Madje, kjo faqe, e ka në vend të atdhedashurisë thënien Vaso Pashë Shkodranit, “Feja e shqiptarit është shqiptaria”, të cilën e kam pasur kaherë si moto timen nëpër punimet shkencore.

Te atdhetarja Vilma Markaj na jepet një shifër më e saktë. Nëpër të gjitha shtetet e botës, ku ka shqiptarë, mbledhen gjithsejt 14`015`800 persona.

Pjesët që i kemi logaritur, mund t`i lexoni në punimin tim, e cila është botuar dje e pardje, në disa organe prej Amerikës e në tokat shqiptare, dhe në njëren, në të cilën jam edher unë, pjesëtar i redaksisë, http://www.ikvi.at. Kjo shifër do të arrinte në fund të fundit, rreth 15`680`800 shqiptarë për Evropën, me Turqinë.

Kjo shifër për ne, është shumë e rëndësishme, sepse po krijojmë aktualsht apo e fillojmë një forcë të posaçme politike, një parti apo aleancë evropiano-shqiptare, që prej kohës mungon në spektrin partive politike të Evropës, sepse jemi së bashku me EU e me te; sepse njëherë e përgjithmonë duhet të orientohet çështja shqiptare drejt zgjidhjes paqësore e demokratike, pa luftë; paraprakisht tërë Evropa duhet të jetë në këmbë, sepse aty bëjnë pjesë edhe pështjellimet pseudoshencëtarëve të Evropës; ata që janë të mobilizuar prej shteteve që nuk na përkrahin aspak nga Evropa; dhe ata që janë për ne armiqtë më të rrebtë e të praptë antishqiptar.

Po i lëmë anash shtetet e tjera të botës, nga të cilat janë mbledhur disa nga Vilma Markaj, si p.sh. SHBA, që e mbajnë në peidestal çështjen shqiptare e po i kthehemi organizimit të levës së Arkimedit për Evropë.

Këtu nuk bëjnë më punë, edhe po të çmendemi ne, partitë e tona të konsumuara, të ngjallura nga e kaluara, të kopjuara nga disa tjera, etj. sepse forcat tona negative janë mësuar të vrapojnë në drejtim të kundërt, pra përmbrapa, negativisht, në vend se të ecin përpara, pra pozitivisht, sikur duan të ngjallin me këtë partitë e forcat që janë dëshmuar deskrutivisht në skenën shqiptare dhe që janë të panevojshme të hargjojmë energjinë tonë, në rastin tonë.

Nuk po futem më thellë: duhet të krijohet logjika e përtërirjes, logjika pozitive, jo negative; e ecjes sonë përpara; e përparimit tonë si komb; e bashkimit të kombit nga trojet tona autoktone shqipfolëse; e unitetit kombëtar por edhe ndërkombëtar, pra të krijohet një forcë e vitalitetit tonë si komb për Bashkimin Europian, sepse këtu jemi, në Evropë dhe për Evropën, së bashku me shumë kombe të tjera, edhe pse prej tyre ka kombe që janë të organizuara kryeput si antishqiptare dhe kundër nesh, por ne duhet t`i ç`armatosim me punën tonë pozitive.

Nuk jemi ne “Lopë race” as për Kosovën; as për Shqipërinë; as për Maqedoninë; as për Kosovën Lindore, që e ngushtojnë ata që nuk na duan të mirën, si “Lugina e Preshevës”; as për Çamërinë, që unë e marr në spektrin kombëtar, me tëpër se është kjo, pra Epirin Jugor; as për Malin e Zi e as për Saxhakun e Serbisë dhe të Malit të Zi, sepse jemi mërgatë e vlerëshme për bashkimin e qetë të tokave tona autoktone në një bashkësi, dhe në anën tjetër, në Bashkimin Evropian.

Ne i kemi kuadrat më të vlershme në Evropë dhe këtu jemi, në Evropë, e të lidhur direkt me Evropën; e nuk do të kenë mundësi ata që duan të kenë “një mundësi” për të na shfrytëzuar, pra klikat e tyre të shumta nëpër Evropë, sepse shfrytëzimi i tyre dhe manipulimi i tyre ka marrë fund, njëherë e përgjithmonë.

Në qoftë se 15 milion shqiptarë në Evropë i vitalizojmë për një politikë evropiane, duke dhënë shembullin tonë për paqe, prosperitet, siguri, jetesë të pastërt e ambient të pastërt, me korrektësi, me vitalitet e me gjallëri, do të kthehet bota e nuk do të thotë si gruaja më fortë në botë, Angela Merkel, siç na përshërisin disa në intenet “se janë gënjeshtra të gazetave”, e cila thotë se shqiptarët duhet të lirohen nga klikat e korrupsioneve shtetërore e të tjera deri në prill të vitit 2016, ose duhet t`ia mësyjnë detit Adriatik e të bëhen ushqim humanitar për gjallesat.3

Ajo ka thënë gjoja në deklarat e saja nëpër internet dhe nuk duhet të habitemi, se janë edhe ata nga fisi arianë.4 Kjo është e vërteta historike e lashtë. Gjemania duhet të ma njohë si komb i lashtë, sepse jemi vëllezër me gjermanët. Më së paku, dy fiset i kanë të lidhura me ne: gotët dhe albanët. Ne quhemi albanë. Ilirët kanë jetuar deri në Düsseldorf e me rrethinë. Ata kanë lënë gjurmë të pa shlyera nëpër Gjermani. Në Austri e në Zvicër i kemi edhe Alpet e Mëdha. Kudo në Evropë, deri në Spanjë, jemi ne, shqiptarët, bij të ilirëve, nipa të pellazgëve, pa e cekur më tej origjinën tonë.

Martin Çuni, një mik i imi, në Gjermani, një prej atyre që kanë luftuar në Kosovë dhe bashkëthemelues i “Radio Kosova e Lirë” gjatë luftës së UÇK-së, duke folur për mosnjohen e Republikës së Kosovës në UNESCO, “për dy vota mangut”, thotë se “për dy vota ka humbur gjuha shqipe në Greqi; për dy vota ka humbur gjuha gjermane në SHBA; për një gabim të vetin ka humbur Napoleoni”-po e vazhdoj unë- në Rusi; “për shumë gabime ka humbur Hitleri”, po e them qartazi dhe hapur-nëpër Evropë; për shumë gabime nuk ka humbur vetëm Serbia dhe shqiptarët kanë humbur pa asnjë gabim!!!”5. Ne, kemi bërë aq shumë armiq, duke filluar prej armiqëve më të afërt: Rusisë, Bullgarisë, Bullgaro-Maqedonëve, Serbisë, Malit të Zi, Greqisë së sotme e të djeshme, që është edhe ajo kundër nesh; dhe, më të madhes prej tyre, Turqinë. Kur t`i kundërshtojme, t`i urrejmë, t`i shtyejmë, t`i bëjmë të gjithë armiqë, atëherë nuk duam te jemi në Evropë dhe kemi ardhur deri te fundi, kemi mbaruar! Është përmbushur thënia e kundërshtarëve tanë të mëdhenj në kontinent, lugati më i rrebtë i saj sot, Rusia, e më i rrebti kundër nesh Greqia, dhe më e madhja e më e pamëshirshmja me fenë islamike sunite-Turqia!!…

Nese nuk mundemi të dalim prej Evropës, dhe nëse jemi për Evropën, ne duhet të bashkohemi me të vërtetë me Evropën. Në qoftë se duhet t`i themi asaj ndonjë fjalë prej nesh, këtë fjalë do t`ia themi afër dhe siç e ka për traditë Evropa, me takt e me kulturë, e jo si bisha e egër e duke i valëvitur para syve flamujt kuq e zi, sepse ajo atëherë e ka një fakt për të kundërshtuar dhe për të ma lënë si “të harruar”

Ju thashë që më parë, se kisha disa rekomandime nëpër Evropë, se blloku i tretë që i mungon de fakto është aleanca fetare katolike e krishterë, me seli në Romë, por kësaj nuk mund t`i afrohemi, sepse dy aleancat; e para, alenca e krishterë ortodokse me “seli” të saj në Rusi, Angli dhe në Greqi; dhe e dyta, aleanca islamike, me selinë që i lëvizë nga Turqia e në shtetet e tjera islamike, veçanërisht në Iran, të cilat, janë të lidhura poashtu me të ashtuquajturën “Ballkan”, me Rusi e Serbi, sepse edhe aty i kanë farefisnitë e veta, por edhe lidhjet fetare islamike dhe sunite; dhe bota tjetër, duke e përfshirë pjesërisht Francën, tërësisht Spanjën e Portugalinë- aspak nuk e lënë dhe askund të krijohet kjo aleancë, sepse i ngjallë luftërat fetare.

Ne nuk jemi për luftëra fetare, por jemi një komb me traditë të vjetër kulturore. Në qoftë se mendohemi vetëm pak me baballarët tanë, e dimë çka na flisnin ata dhe si na flisnin ata: flisnin mjaft rrallë dhe flisnin burrërisht.

Nga kjo duhet të mbushemi mend. Feja është dukuri sekondare, e kam thënë 100 herë ne shkrimet e mija publike, ndërsa çështja kombëtare është dukuria primare. Duhet të dimë çka na nevojitet të bëjmë, në këtë rast. Evropa edhe pa ne e kundër nesh, do të ekzistojë më tutje. Ajo, është krijuar.

Ne, duhet të këndellemi, të zgjohemi, të shpërlajmë sytë dhe t`a dimë se Evropa do të ecë përpara edhe pa ne. Ne nuk kemi kohë për të humbur. Koha ecën, nuk rri në një vend. Nuk jemi komb i shpërfillur; komb i prapambetur; komb i ç`rrënjosur nga trojet e veta; pra një komb i paqenë; i egër, i vonë, etj. por është e kundërta.

Territori ku jetojmë nuk duhet të jetë busollë e ecjes përpara. Ajo po na kufizon. Ne, duhet të organizoheni, pa këta kufinj, nëpër të gjitha viset ku jetojmë, me një formulë të përgjithshme për tërë Evropën. Kriteri i regjionit është kriter lokal; kriteri i jonë duhet të jetë Bashkimi Evropianë; praktika e vërtetë nuk do të jetë forma e veprimit, por kualiteti; mendimi kombëtar nuk do t`i hidhet Evropës si bombë, por ai do të jetë mendimi ynë kreativ, natyrisht me përmbajte kombëtare.

Duhet të mësohemi vetë nga mënyra e re e mendimit, pra nga e reja, jo nga puna kolektive, por nga kualiteti i punës vetiake. Në vend që të shohim pas, të shohim përpara; në vend që të merremi me organizime të kota e të kahershme, të merremi me kërkesën tonë aktuale; në vend se të shkojmë pas bishtave të partive apo degëve të mërgatës, të themelojmë një aleancë të re të zgjimit tonë, në Evropë. A është parti, lob, aleancë, lidhje, lëvizje apo diçka tjetër, këtë do ta themi në momentin e duhur. Në qoftë se merremi për mërgatën e Kosovës, ajo është e vogël për tërë mërgatën e të gjitha tokave tona, sepse as ato nuk e kanë të zgjidhur çështjen kombëtare të tyre. Për vete, Kosova, ka i krijuar shumë parti, që të mos i numërojmë. Këtu, do të fillon një organizim i ri. Ne, nuk mund të themi se çka është kjo gjë, sepse ju do të vendosni për këtë organizim, por do të jetë demokratike dhe shqiptaro-evropiane.

Këtyre ditëve, kemi marrë disa thirrje, apele, e lexuar shkrime rreth organizimit të mërgimtarëve, se do të krijojmë menjëherë “lobin shqiptar”, siç e ka krijuar ate edhe Joseph DioGardi në Amerikë. Për Evropë, ne mund të krijonim degën e tyre, por jo të krijonim një “lob” të ri për Evropën, sepse e dimë çfarë tensioni të lartë ka patur Serbia, që t`a fusë dorën e saj në mes të shqiptarëve. Ne, jemi duke ecur pas degëve dhe duhet të kursejmë “investimin” e Serbisë, derisa e dimë se Serbia ka bërë ç`është e mundur që të vie me lakenj të saj deri në qendër të Evropës.

Po t`i marrim vetëm apelet e Skender Shalës, në Zvicër, do të shohim se ai në të vërtetë dëshiron të themelojë një “lob” për Kosovën, por “lobi” nuk duhet të kufizohet vetëm në një ndarje administative të tokave shqiptare.6

Shteti Shqiptar është para Kosovës; para Maqedonisë shqiptare; para Çamerisë dhe Kosovës Lindore; para Sanxhakut; para tokës shqiptare të Malit të Zi; dhe ata që kuptojnë rolin e iniciativave në bazë të nivelit rajonal, do ta kuptojnë se është vetëm një insiativë lokale me diapozon ndërkombëtar. Kjo do të thoshte të ngriteshe mbi një kodrinë të vogël të një province e të bërtasësh në nivelin evopianë. Ata e dinë se këto ndarje gjeografike rajonale të tokave tona amtare, është bazë për thirrjet tona në atë nivel, e cila duhet të aktivizohet edhe në nivelet e tjera gjeografike. Pra, në qoftë se thirret “në nivelin kombëtar”, duhet paraprakisht të keshë një nivel të tillë. E dyta, kjo ndarje rajonale e gjeografike, është logjikë e ndarjes dhe e shkatërrimit të tokave tona; e shkapërderdhjes së energjisë sonë kombëtare nëpër terene të vogla, dhe kjo nuk ka të bëjë aspak me logjikën e përparimit, e zhvillimit dhe bashkimit të kombit. Në qoftë se ne kemi një rini shumë të mirë, siç thotë Skender Shala, në atë shkrim, “një gjeneratë të shkëlqyeshëm ekspertësh, që kanë specializuar në shtetet më të zhvilluara perëndimore”,7 atëherë duhet të krijohet një “lob” i tillë jo vetëm për Kosovën, por për të gjitha tokat amtare, sepse nuk është uj ku notojnë këta peshk të mëdhenj. Peshku i ynë shqiptar duhet të notojë nëpër oqeane, jo nëpër përronj. E mora si shembull Skender Shalën, të cilin e njoh, siç e njoh Himë Shalën, apo Miftar Shalën. Ai i ka kushërinj. Ne, po e marrim një tjetër prej kësaj inicitaive, Xhafer Ahmetaj nga Novegjia, prej tërë mërgatës mbarëshqiptare.

“Ky skllavërim mentaliteti”, siç thotë Xhafer Ahmetaj, 8 “duhet stopuar”, jo për tërë mërgatën mbarëshqiptare, por nëpër të gjitha ndarjet administrative të tokave tona. Jo të krijojmë “Lobin e mërgatës mbarëkombëtare”, por të krijojmë levën partiake të mbarë kombit shqiptar, në drejtim të Evropës. Jam mjaft i qartë!…

Sado që janë miqtë e mi, Skender Shala, Xhafer Ahmetaj, sikur Skenderbeg Klaiqi, Sami Fejza, Musa Tolaj, Asllan Dibrani, Erjon Elezi, shefi i Portalit të dhënë nga ne, “Shqipëria Jonë”, etj. u detyrova t`ua nënvizoj një nëvizim të qartë se nuk duhet imituar apo kopjuar emërtimet e mëparshme, si p.sh. Lobi, sepse kjo ka qenë një gjë e arësyshme në Amerikë (SHBA), por jo në Evropë, sepse kontinenti është ndryshe, ka armiq më të mëdhenj, si Rusia, Serbia, Greqia, Turqia. Lobi nuk mund të kthehet në forcë, ndërsa partia, lëvizja apo lidhja mund t`i ndërrojë mjetet e veta.

Miku im, Xhafer Ahmetaj, më është përgjegjur menjëherë se “çështjen e kopjimit e të emërtimit e mbronë vetë ligji”, ndërsa mendonte se “në rastin e shprehjes Lob, nuk ka të bëj asgjë me kopjim apo thyerje ligji”. Por, po i shpjegojmë se kjo gjë është një analogji e vërtetë krijimi sikur të krijohej “Lobi shqiptaro-evropian”.

Ai e kishte si propozim “një kulm organizativ”, për mërgatë. Në tubimin e radhës shumica vendos për emrin, platformën dhe detajet e tjera. Pra, “thirrja për unitet nuk është ideologji e re dhe e askujt”, është “një thirrje e sinqertë nga halli i madh i kohës dhe nevoja për një autonomi për mërgimtar-siç thekson ai, sepse “jemi të lodhur nga organizatat politike që luftojnë interesat familjare e klanore!”.

Prandaj, po e përfundoj, se kundërshtarët tanë dhe këlyshët e tyre nëpër tokat shqiptare, po na e fusin në kokë të dhënen kryesore e të qëllimtë të tyre, që ne të organizojmë “një Lob për mërgatë”, sepse edhe ata kanë marrur prej nesh sa kanë dashur, dhe duan “të harrojnë” me qëllim, se mërgata jonë ka një dorë mjaft të lartë të shqiptarëve dhe vetë mërgata është diapozoni i dy të tretave të shqiptarëve!!…

Në Amerikë nuk kanë jetuar dy të tretat e shqiptarëve, e në Evropë janë dukshëm më shumë, pra janë 15`000`000 shqiptarë. Evropa është vendi ku jetojmë…

Po e them hapurazi se nuk jemi për “Lob”, por personalitete dhe forcë politike, të reja e të papërdorura, që kur të “ngulemi” krahas veprimtarisë së të gjitha forcave politike rajonale shqiptare, do të bëjmë një BUM të madh, në Evropë!

Ne nuk na frigon askush dhe nuk i jemi friguar asnjëherë askujt. Do ta themi fjalën tonë, pa marrë parasysh se a do të na ndëgjojnë dikush, apo jo!…

Nëse doni t`ua them se çka është kjo gjë, me parë duhet të lidhemi.

Nga punimi im do të mxirrni edhe ju, fare lehtë një gjë: a është kjo Lidhje, Lëvizje, Lob, Aleancë apo Parti Demokratike Shqiptaro-Evropiane, do të shohim!…

Ju faleminderit shumë prej juve, për kujdesin tuaj dhe përkushtimin tuaj!

Brahim Ibish AVDYLI http://www.facebook.com/Brahim Avdyli,

http://www.brahimavdyli.ch,

______________________ http://www.krijues.com,

http://www.shkshz.ch,

http://www.a-d-s.ch/Lexikon

E-Maili im: [email protected]

[the_ad id=”4118″]