Get a site

Kur Isa Mustafa mbronte vendimet e pushtetit të dhunshëm serb në Kosovë (Dokument)

Isa Mustafa

Isa Mustafa

Sheradin Berisha që mban faqen ‘pashtriku” ka publikuar një shkrim të Isa Mustafës, kur ai ishte në strukturat e dhunshme të regjimit serb në Kosovë, bashkë me Rrahman Morinën.Ai në këtë shkrim pretendon se Mustafa, që tash pritet të bëhet kryeministër i Kosovës, ishte gjithherë i gatshëm për zbatimin e urdhrave të kësaj strukture. Lexojeni të plotë shkrimin e tij: Fytyra e vërtet e Isës në kohën e Titos e të Millosheviqit! SHERADIN BERISHA: KARIERA POLITIKE E KRYETARIT TË LDK’së, ISA MUSTAFA – GJATË REGJIMIT KOMUNIST (1980 – 1990) /Pjesa e dytë/ Pashtriku.org, 07. 12. 2014 – Pas demonstratave të 11 e 26 marsit dhe të 1 e 2 prillit 1981, regjimi komunist gjatë verës së atij viti ndërmori një sërë masash ideo – politike, të cilat kulmuan me “Platformën politike të KQ të LKJ’së për Kosovën”, të miratuar më 17 nëntor 1981 në Mbledhjen e XXII’të të KQ të LKJ’së në Beograd. Në zbatim të kësaj Platforme, strukturat pushtetore’partiake dhe ato gjyqësore në Kosovë, në bashkëpunim me UDB’ën nisën një fushatë të gjerë arrestimesh e burgosjesh ndaj organizatorëve të demonstratave si dhe në të njejtën kohë intensifikuan diferencimin ideo – politik brenda radhëve të pushtetit, nëpër organizata punuese dhe në të gjitha institucionet tjera publike e me theks të veçantë në institucionet shkencore – akademike të Kosovës, siç ishin: Instituti Albanologjik, ai i Historisë dhe mbi të gjitha Universiteti i Prishtinës, i cili u cilësua si “Bastion i nacionalizmit dhe separatizmit shqiptarë”. Për t’i realizuar masat, që dolën nga “Platforma…” e KQ të LKJ’së, regjimi gjatë viteve 1981 – 1990 në vendet udhëheqëse i emëroi ato kuadro politike – komuniste, që ishin dëshmuar tashmë në luftimin dhe çrrënjosjen e “nacionalizimit dhe seperatizmit shqiptarë”! Në mesin e komunistëve më besnik për realizimin e kësaj politike antishqiptare ishte edhe Isa Mustafa. T’iu referohemi fakteve! Pas demonstratave të mars-prillit 1981, kur Azem Vllasi u zgjodh Kryetar i KK të LSPP të Kosovës edhe Isa Mustafa avansohet, duke u bërë pjesë e kësaj strukture pushtetore. Sa për ilustrim, lexoni kopjen e gazetës “Rilindja”, datë 15 maj 1981, ku Isa Mustafa, ishte pjesëmarrës në mbledhjen e kryesisë së KK të LSPP të Kosovës, përkrah Azem Vllasit,etj. ISA MUSTAFA ANËTAR I ORGANIT TË DHUNSHËM NË QENDRËN E STUDENTËVE TË UP’së! *** PËRKUSHTIMI I ISA MUSTAFËS NË REALIZIMIN E VENDIMEVE POLITIKE PËR KOSOVËN – QË MERRESHIN NGA KRYESIA E RSFJ’së DHE KOMITETI QENDOR I LKJ’së!