Get a site

TERRORI SHTETËROR SERB DHE ALBANOFOBIA

TERRORI SHTETËROR SERB

TERRORI SHTETËROR SERB DHE ALBANOFOBIA

 

Shkruan: Afrim Caka

Ministri Jashtëm serb, Ivica Daçiç: “Lidërët shqiptarë më kanë thënë se ndarja e Kosovës është një ide e mirë. Është shprehur
se në mes shqiptarëve dhe disa liderve të tyre polikë nga Broja, ideja e ndarjes së Kosovës konsiderohet normale dhe racionale…


Duhet të shkruhen shumë libra e bile të ribëhet e gjithë historia jonë duke e parë atë nga një këndvështrim profesional e intelektual krejt tjetër po qe se studiusit do t’i vinin vetes si qëllim të tregonin të vërtetën për të gjitha pasojat që rrjedhin nga pushtimi turk, serbo-malazezë e grekë.
Studimi më i thellë i saj të bëhet bazë për politikën e mirëfilltë e për pedagogjinë e politikanëve tanë. Hashim Broja memec në politik e me shkollë nate, kooperativistë e me “biografi të pastër”! Bile mund të themi se ky studim do i shpëtonte shqiptarët nga politika e tij dhe halabakëve tjerë nga moria e gabimeve e nga shumë përmbysjet politike po qe se shqiptarët në përgjithësi do të mund të evitonin të këqijat që rrjedhin nga cilësitë e racës së tyre, po qe se zëri i arsyes nuk do mbytej nga politika e tradhtite e tij dhe nga zëri autoritarëve i të parëve të tyre.

Terrori shtetëror serb mbi shqiptarët përbën një kapitull të veçantë të politikës shekullore serbe, nën patronazhin turko-ruse, që nga pushtimet e para të trojeve shqiptare. Strategjia e përhershme e projekteve monstruoze serbe që nga gjysma e dytë e shekullit të kaluar dhe gjatë gjithë shekullit tonë ishte pastrami etnik i trojeve shqiptare e sllavizimi dhe turqizimi i tyre.
Që nga luftërat ballkanike e deri më sot Serbia dhe Mali Zi, kanë vazhduar gjenocidin mbi shqiptarët etnikë, duke vrarë me qindra mijëra shqiptar, duke shpërngulur për në Turqi rreth një million shqiptar dhe duke shpronsuar e kolonizuar 381254 hektar tokë të tyre me rreth 250 mijë serb e malazezë. Tani Serbia ka vendosur kolonë serbë e malazez dhe uzorpuar të të gjitha manastiret shqiptare ortodokse në Dardani. Ky terror serb, që synon spastrimin etnik të trojeve shqiptare, po vazhdon edhe sot në forma brutale me ndihmen e kolonelit frances që e ndau Mirovicën. Ekzodi masiv i mbi 700 mijë shqiptarëve në Perëndim sot i detyrohet këtyre politikanëve dhe këtij terrori politik.

Në Kongresin e Berlinit dhe në Konferencën e Ambasadorëve në Londër, Greqia zgjerohet 2.7 herë, Mali i Zi 3 herë dhe Serbia 2.8 herë, me zgjerim mbi Dardaninë në Konferencën e Versajës. Tani Serbia pretendon me anën e disa politikanëve drenicak të shtrijë sovranitetin shtetëror edhe mbi gjysmën e Dardanisë.

Dardania dhe viset tjera etnike shqiptare nën Serbi, Mal të Zi, Maqedoni, Ҫamëri gjatë gjithë historisë kanë pasur dhe kanë karakter etnik shqiptar, ndërsa sa kohë që ishin nën sovranitetin e sllavëve të jugut, ato kanë qenë të pushtuara prej tyre dhe vetëm sit ë tillë janë shpallur pastaj toka sllave e greke. Slloganet Dardania Jerusalem serb, Serbi e Vjetër, janë një arsenal mitologjik i propagandës kundërshqiptare, me të cilën shprehet albanofobia shekullore serbo-greke.Politika shtetërore serbe e ka ngritur Dardanin (Kosovën) në mitemë kombëtare për ta mbrojtur ende koloni të vet.
Pretendimet serbe (pas shpalljes së Pavarësisë) për të drejtën historike e etnografike mbi Dardanin tingëllojnë sot absurde, sepse mbështeten në pushtimin e saj të shek. 13 e 14 nga shteti mesjetar serb i Rashit, i cili djepin e kishte jashtë Dardanisë së sotme, si dhe në përvetësimin serb të kishave iliro-shqiptare.
Skizma e kishës katolike dhe asaj ortodokse më 1054 kalonte mespërmes trojeve iliro-shqiptare. Atëherë edhe shqiptarët u përkisnin tëdy këtyre riteve. Kisha e pavarur ortodokse serbe njihet vetëm në shekullin 14. Lamenti serb për betejen e humbur në fushatë e Dardanisë (Fushë Kosovë) më 1389 mund të jetë e vërtetë, vetëm lament për tragjedinë e gjithë koalicionit ballkanik të shkaktuar nga invazioni aziatik, e jo kompleks për revanshin mbi shqiptarët etnik.
Edhe sot Serbia rrënon të vërtetën dhe monumentet historike e kuturore shqiptare ngre monumente kishtare e historike serbe, duke mbuluar me mbishkrime cirilike Dardaninë, mu si në mësjetë, për të krijuar imazhin serb të saj… Sjelljet e tilla e politikanëve shqiptar në Dardani, e panjohur në analet e diplomacisë Kosovare, por edhe Shqipërinë dhe shqiptarët në përgjithësi. Shtrohet pyetja, prandaj: si është e mundur që politikanë të tillë, të papërgjegjshëm, ta ushtrojnë edhe më tutje detyrën presidentit, ministrit?!
Ç’të thuhet lidhur me këtë?
Kjo është sjellje jo normale.
Të thuash se kjo është një sjellje jonormale dhe e pahijshme, pak është. Të thuash se është absurd dhe paradoksale, nuk mjafton. Jo. Kjo është diçaka e paparë dhe padëgjuar në analet e politikës botërore. Një tradhti e rallë!

Sipas burimeve sllave (ndërsa Akademia dhe plotika shqiptare heshtë), elementi serb në Dardani para luftërave ballkanike përbënte 5 për qind të popullsisë së saj (serb, malazezë, bullgar e rus), ndërsa sot është 6%. Sipas logjikës kolonialiste për Dardaninë, tërë ballkani do të ishte e turqve, sepse sunduan për pesë shekuj me radhë; të gjitha republikat e ish – Bashkimit Sovjetik do të ishin ruse, sepse u mbizutruan prej rusëve; India do të ishte e britanike, Krimeja turke, Algjeria franceze etj. Trojet etnike shqiptare të pushtuara nga sllavët e jugut, për shkak të pasurisë natyrore dhe pozitës së se është absurd dhe paradoksale, nuk mjafton. Jo. dhe e pahijshme, pak është. Të thuash ndjeshme gjeostrategjike në Ballkan, edhe sot mund të jenë vetëm koloni e fundit në Evropë, ndërsa shqiptarët e robëruar ind i huaj në çfarëdo organizimi të të tyre shtetëror.

Kompaktësia gjeografike dhe vazhdimësia historike iliro-shqiptare janë argument i pamohueshëm i së drejtës etnohistorike të shqiptarëve për trojet e tyre etnike. Kosova ka identitetin e vet historik iliro-shqiptar që nga Dardania antike, Vilajeti i Kosovës më 1867, njëri nga katër vilajetet e Shqipërisë në Perandorinë Osmane, dhe ligjitimitetin e çlirimit të vet nga pushtimi Osman më 1912 dhe pushtimi fashist më 1944. Dardania gjithashtu integritetin gjeografik, ekonomik, demokrafik e kulturor. nuk mund të jetë çështje e sovranitetit serb e malazezë e sllavomaqedon, sepse janë aneksuar me dhunë ushtarake 1912, 1914, 1918 e 1945.
Akuza politike serbe për secesionimin e shqiptarëve është apriorizëm spekulues për të përligjur shkëputjen e dhunëshme të Mitrovicës, Debëlldes, Çakorrit dhe manastireve shqiptare nga tërësia etnike dhe për të satanizuar ligjshmërinë e natyrshme historike të tyre për integrim kombëtar. Dardania është toka ku dyndja sllave në mesjetën e hershme u ndërpre. Ajo preu në mes ëndrrën pansllave: pushtimin dhe sllavizimin e gadishullit kryesor të Evropës.