Get a site

The Economist: Politika e Erdoganit me xhaminë e madhe në Tiranë

The Economist: Politika e Erdoganit me xhaminë e madhe në Tiranë

xhamia-tirane

Në revistën prestigjoze The Economist shkruhet për politikën që qëndron pas ndërtimit të xhamive nga ana e Erdoganit anembanë botës. Një fokus i veçantë i jepet xhamisë në Tiranë.

“Një MEGA-XHAMI po ngrihet në Rrugën George W. Bush në Tiranë, kryeqytetin e Shqipërisë, pranë parlamentit të vendit. Kur të përfundojë, ajo do të jetë xhamia më e madhe në Ballkan, njëra prej disa projekteve të tilla të financuara nga Turqia” shkruan The Economist. Turqia përmes direktoratit të saj Diyanet ka ndihmuar në ndërtimin e mbi 100 xhamive dhe shkollave në 25 vende në Ballkan e gjetkë, thuhet më tej në këtë revistë.

Projektet e financuara deri tani nga Turqia i kalojnë 200 milionë dollarët.

Kritikët dyshojnë se presidenti i Turqisë duke vendosur xhami dhe minare dëshiron të ringjallë trashëgiminë kulturore që ka lënë ish Perandoria Osmane.

Revista nënvizon se shumica e shqiptarëve janë në favor të ndërtimit të xhamisë së re edhe pse janë më pak të devotshëm në besimin e tyre sesa myslimanët turq.

[the_ad id=”4118″]