Get a site

Themelohet Lobit Euro-atlantik Shqiptar edhe në Austri

Themelohet  Lobit Euro-atlantik Shqiptar edhe në Austri

IMG_5451

Lobi Euro-atlantik Shqiptar nuk ka shumë kohë qe vuri gurthemelin e vet në

Lorach të Gjermanisë,po dita ditës është duke marr hov dhe frymë me ambicie të

reja drejt zgjuarëjes së shqiptarëve për ta bërë një unitet të bashkimit

në mbarëvajtjen e gjithmbarshme kombëtare. Pas një serë aktivitetesh dhe lobimesh të

LEASH-it nëpër Evropë, edhe shqiptarët e Austrisë do ta themelojnë “Lobin Euro-

Atlantik-Shqiptar” në qytetin e Vjenës i cili do të mbahet me datën 24. 04.2016 në ora

11:00 Adresa: Nordbahnanlage 9, 1210 Vjenë në objektin eShoqatës humanitare Kërçova”.

-Lobi Euro-Atlantik Shqiptar, ka për qëllim ta bashkojë gjithë mërgatën shqiptare anekënd botës, në një frymë të re, e cila do t’u shërbejë gjithë shqiptarëve kudo në botë, në fushën ekonomike, kulturore, sociale,politike dhe në sektorë të gjithmbarshëm.

-Pa dyshim se bashkimi krijon forcën, të hyjmë në betejë drejt aspiratave tona shekullore për interesin e familjeve dhe fëmijëve tanë, për ta ruajtur identitetin tonë nga furtunat e pamëshirshme të asimilimit . Atdheu, koha, historia, momenti  po na thërret, që të kaluarën ta rikujtojmë si një fazë të hidhur ,të veprojmë për të mirën dhe të ardhmen e bashkuar.

-Prandaj ju bëjmë thirrje njëzëri që t’i bashkëngjitni ftesës tonë për këtë takim sa madhështor, po edhe kombëtar, human dhe shumë i nevojshëm më sa vijon sipas thirrjes së më poshtme:

F t e s ë

Të nderuar qytetarë, të komunitetit shqiptarë, të nderuar mërgimtarë, intelektual, krijues, dhe artdashës të kulturës dhe artit shqiptar, biznesmenë, veprimtar, shoqata, klube dhe organizma të vlerave tona kombëtare, me vendbanim dhe punë të përkohshme, apo të përhershme në shtetin e Austrisë ju ftojmë qe të merreni pjesë në themelimi i Lobit Euro-atlantik Shqiptar në Austri.

-Ftojmë të gjithë bashkatdhetarët, që të marrin pjesë, me një theks të veçantë ftojmë ambasadorin e Republikës së Shqipërisë të Kosovës dhe përfaqësues të çdo lloji subjekti apo organizate e media, që të marrin pjesë në themelimin e Lobit Euro-Atlantik-Shqiptar me një qëllim dhe synim të krijimit të unitetit rreth kombit,flamurit dhe gjuhës shqiptare, duke i larguar,eliminuar dhe injoruar grupacionet , bajraktarizmat, lokalizmat,grupet partiake, dhe formacionet e rrejshme të shantazheve vetanake, apo grupore qe i krijuan plagë te rënda mërgatës sonë në shkapërderdhjen dhe përçarjen e sajë nga klane të fshehta dhe injorante ,po edhe nga kanale të ndryshme edhe shqiptare me vetëdija apo edhe pavetëdije. Kombi mbahet i bashkuar dhe pikërisht ky bashkim promovohet dhe konfirmohet me pjesëmarrjen tuaj. Kemi kënaqësinë të ju presim në themelimin e “Lobit Euro-Atlantik-Shqiptar” në Vjenë nga këshilli iniciues.

Shkruan dhe informon Asllan Dibrani ,anëtar i këshillit për media nga Lobit Euro-atlantik Shqiptar në Gjermani

[the_ad id=”4118″]