Get a site

Prishtina dhe Tirana zyrtare sa mjete kan parashikuar për vitin 2017, të ndajn për Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë

Prishtina dhe Tirana zyrtare sa mjete kan parashikuar për vitin 2017, të ndajn për Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë

refik-hasani

Prishtina dhe Tirana zyrtare sa mjete kan parashikuar për vitin 2017, të ndajn për Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë

Shkruan: Refik HASANI Përveqë 100 qindë mijë euro që jan ndar për maternitetin në Preshevë ku Qeveria Shqiptare dhe Qeveria e Kosovës ndau nga 50 mijë euro, nuk dihet nëse jan ndar këto mjete dhe jan shkuar në destinimin e caktuar!?. Ende me Abetarete nuk është zgjidhur problemi për t’u pajisur nxënësit e këti rajoni të trazuar që është më i diskriminuar. Republika e Serbisë me buxhetin për vitin 2017, jan parashikuar 40,5 milionë euro për pakicën Serbe në Republikën në Kosovë. Kurse, Në buxhetet e Qeverive të Republikës së Kosovës dhe Qeverin e Republikës së Shqipërisë nuk jan parashikuar të ndahet asnjë cent për Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë. 06 Janar 2017

 

[the_ad id=”6025″]

 

[the_ad id=”4118″]

Ζgjedhjet në Mal të Zi..Tirana dhe Prishtina zyrtare do të duhej ndërruar diskursin politik

Ζgjedhjet në Mal të Zi..Tirana dhe Prishtina zyrtare do të duhej ndërruar diskursin politik

refik-hasani

Shkruan: Refik HASANI Shqiptarët në Mal të zi, në Krahinën Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë dhe Shqiptarët në Maqedoni ende nuk kan arritur të mendojn dhe të veprojn drejtë politikisht.Zgjedhjet shkojnë e vijnë kurse në këto tri shtete Shqiptarët nuk po arrijn të mësojn alfabetin e parlametarizmit për të fituar atë që ju takon,atë që mundë të fitojn ulëse nëpër Parlamentet Nacionale të këtyre shteteve.

Për të fituar ulëse në Parlamente Nacional vetëm përmes një unifikimi,koordinimi dhe vetëm përmesë një platforme të debatuar e të shtruar drejtë mundë të fitohet fuqi politik dhe ndikim në vendimarrje. Pa harruar asnjë herë edhe shqiptarët që jan në Krahinën e Qamërisë.Në mos arritjesë së një fuqie politike,me ndikim dhe peshë nëpër këto Parlamente Nacionale të katër shteteve, nuk mbetën pa fajë Tirana dhe Prishtina zyrtare.Besojm që tani ka ardh koha që të shqyrtohet seriozisht dhe nga qarqe të intelektualevë dhe nivelit Akademikë e shkencor qasja dhe roli i Tiranës dhe Prishtinës zyrtare që të reflektojn në shqiptarët në këto katër shtete dhe në diasporë të shpërndarë gjithande globit. Tirana dhe Prishtina zyrtare , nuk mundë të qëndroj indiferent do të duhej ndërruar diskursin politik,qëndrimin ndaj mënyrës së pjesëmarrjesë së bashkëkombasëve nëprë zgjedhe përmesë listave të përbashkëta në katër shtetet dhe në diasporë.

*** Fajin që shqiptarët asnjëher gati pas periudhës më të re të viti 1999 e këndej nuk po arrijn të marrin përmesë votës së lirë ulëset nëpër këto Parlamente Nacionale që ju takojn e ka pashmangshëm edhe Tirana dhe Prishtina zyrtare.

16 Tetor 2016

 

[the_ad id=”6025″]

 

[the_ad id=”4118″]