Get a site

Ti, Shqipe e Flamurit (Dëshmores ANTIGONË FAZLIU-t)

Antigone-Fazliu

Ti, Shqipe e Flamurit (Dëshmores ANTIGONË FAZLIU-t)

Flatrat t’i këputën armiqtë gjakatarë
Drejt qiellit t’atdheut për t’mos fluturue
E rreze lirie, mos kërko të thanë
Të këputën moj Lule, të shanë e të vranë

Lulëkuqe e Kosovës ANTIGONË ti je
Për LIRI luftove o motër e re
Armiqtë gjakatarë i vraftë një rrufe
Se ata s’kanë mëshirë, s’kanë as turp, as fe

Gjaku yt moj GONXHE, u ngrit në flamur
Krenari e kombit do të mbetesh prore
Për Ty thur këto vargje – lule me kurorë
Se e fale jetën për këtë dhe arbëror

Motër, lavdi t’qoftë! Lumë që të ka KOSOVA..
SHQIPE DYKRENARE, Ti moj bijë shqiptari
Gatitu, te varri të nderon Çlirimtari,
Zahir Pajaziti dhe Adem Jashari

 

[the_ad id=”6025″]

 

[the_ad id=”4118″]

Komento rreth shkrimit