UNË U THEM….

ZYMER-MEHANI

UNË U THEM…

Sa e dhimbshme,
Aq e pështirë,
Mik e vëlla,
Më dëgjo mirë!

Dëshmitarë
Jeni dhe vetë,
Një bela
Që na ka gjetë.

N’mesin tonë
Zëra dëgjohen
Se janë tjetër
Deklarohen

Muslimanë
A katolikë,
Ortodoksë
A ku me ditë!

E shqiptarë,
Thonë
Jem’
N’rend t’dytë!

Ja çka thuhet
Këtu ndër ne,
Po e përzijnë
Fenë me atdhe.

Gjithçka duan
T’jenë k’ta trutharë
E n’rend t’ dytë
Thonë “Jem’ shqiptarë”!

Madje turq
Ca po i thonë vetit,
Edhe grekër
A italianë,
Por dhe serbë
E çka jo tjetër,
Veç shqiptarë
S’po thonë që janë!

Gjithçka tjetër
T’jenë po duan,
Shqiptarinë
Kështu  e mohuan!

Atdhe, thonë
E kemë Afrikën
Dhe Azinë
A Amerikën,
Vatikan
A  Dubaj
K’shtu po thonë
K’ta  tru-kuaj !

Skënderbeun
E quajnë tradhtar,
Kurrë s’pushojnë
Duke e sharë.
Po ashtu
Dhe Nënë Terezën,
Që për t’varfërit
Ngjalli shpresën.

Ëndrra zgjuar
Këta po shohin,
Për shqiptar
Veten s’po e njohin!
Me trup
Po jetojnë
N’Arbëri
A me mendje
Ku, s’po e di!

Po e mohojnë
Tokën që i lindi,
Po e mohojnë
Emrin shqiptar,
Kush “Jam turk”
E kush “latin”
Në mes veti
Janë në garë!

Unë u them:
“Jeni shqiptarë
Bini mendjes,
O tru-shpëlarë!”

 

[the_ad id=”6025″]

 

[the_ad id=”4118″]

Komento rreth shkrimit